COD ROŞU la Galaţi/ Dunărea mai are doar doi centimetri până la cota istorică. Siretul a rupt un dig la Şendreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia de la Galaţi - oraşul înconjurat de apele învolburate ale Dunării, Siretului şi Prutului - tinde să devină dramatică. Peste 7.000 de oameni sunt pregătiţi de evacuare. Pe 4 iulie este aşteptat vârful viiturii pe Dunăre.

Dunărea a ajuns, astăzi dimineaţă, în pragul cotei istorice de 662 de centimetri, înregistrată în 2008, cotă de care o mai despart doar doi centimentri, iar nivelul apei este în continuare în uşoară creştere.

CITEŞTE ŞI

Ialomiţa: Dunărea a intrat în Feteşti

Drama unei bătrâne de 85 de ani ameninţată de inundaţii: “Vreau să mor în averea mea!”

VIDEO-Situaţia este tragică din cauza inundaţiilor, Armata pune la dispoziţie sistemele sale de comunicare

VIDEO: Cod roşu de inundaţii în judeţul Galaţi, pe Siret şi Prut, prelungit până joi

Alertă/ Cod roşu pe Siret: 3,5 kilometri de dig supraînălţat la Şendreni

Hidrologii estimează că fluviul va ajunge pe 4 iulie la un maxim de 668 de centimetri. Pentru estimarea necesarului de locuri de cazare, autorităţile au inventariat zona cuprinsă între străzile Dogăriei, Portului şi Păcii (din Valea Oraşului).

image

Din totalul de 7.201 persoane cu care s-a discutat despre riscul de inundaţie, 1.287 au declarat că ar avea nevoie de sprijin în caz de evacuare.

Siretul avea astăzi dimineaţă 669 de cm, cu 19 cm peste cota de pericol. Aici sunt expuse riscului de inundaţii aproximativ 100 de case. Un dig din zona Şendreni a cedat deja, dar deocamdată sunt inundate doar o serie de terenuri necultivate.

Pe Prut nu au apărut încă probleme. La Oancea, râul are cu cinci cm sub cota de atenţie. Râul Bârlad a depăşit la Tecuci cota de atenţie cu cinci centimetri şi ajuns la 305 cm.

Hidrologii estimează că abia peste trei-patru săptămâni nivelurile vor scădea sub cotele de atenţie.

La Buzău va fi montat un cort de Cruce Roşie pentru strângerea de ajutoare

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite