Un bătrân a murit în această după – amiază după ce a fost luat de ape în timp ce încerca să traverseze râul Putna cu căruţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a întâmplat în comuna vrânceană Tulnici. De regulă nivelul râului atingea în zonă doar jumătate de metru însă, din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile, apa a ajuns să măsoare un metru şi jumătate. Pompierii sunt în căutarea calului care trăgea căruţa.

Andronic Burduşa (60 de ani) s-a aventurat în această după - amiază să traverseze râul Putna cu căruţa aşa cum îl făcea de regulă, când apa abia dacă îi ajungea la genunchi. Din păcate însă, nivelul râului crescuse la un metru şi jumătate.

Calul nu a mai putut să tragă iar căruţa s-a răsturnat din cauza curenţilor. Şi bătrânul şi animalul au fost luaţi de apă. Un localnic ce a văzut de la distanţă ce s-a întâmplat a sunat la Serviciul Unic de Urgenţă, 112.

Pompierii l-au găsit doar pe bătrân, câteva sute de metri depărtare, fără suflare. „Nu trebuia să intre în apă pentru că era mare. Râul are în lăţime 15 metri şi apa era adâncă de un metru jumătate. Nu avea cum să dovedească săracul cal", ne-a spus şi primarul din Tulnici, Vasile Aguridă.

Aceasta este a doua persoană care şi-a pierdut viaţa în judeţul Vrancea în volbura apelor, după ce au îneput viiturile din această vară. În urmă cu o săptămână, un cioban a murit în apele râului Trotuş, după ce s-a întors să dea de mâncare animalelor de la stână, deşi fusese evacuat din zonă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite