Bătaie pe cadavru la Spitalul de Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean este în colaps Foto: Adrian Obreja
Spitalul Judeţean este în colaps Foto: Adrian Obreja

Concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului s-a transformat în circ. În timp ce unitatea sanitară este în moarte clinică, lupta pentru conducerea acesteia reaprinde vechi dispute.

Cea mai mare unitate sanitară din sudul Moldovei se confruntă cu o situaţie dramatică. Calitatea asistenţei medicale, atâta cât mai poate fi acordată, lasă de dorit ca urmare a urmare a lipsei acute de bani, medicamente, materiale sanitare şi personal. În acelaşi timp, lupta pentru fotoliul de manager al Spitalului Judeţean a reaprins vechi conflicte la nivel înalt.

Spital în moarte clinică. Cea mai mare unitate medicală de urgenţă din sudul Moldovei se închide!

Medic de la Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Marele succes al operaţiei este că pacientul rămâne invalid"
 
Dezgroparea securii războiului

În timpul concursului pentru ocuparea postului de manager, organizat ieri, lucrurile au luat o turnură neaşteptată. Unul dintre cei doi candidaţi, dr. Marin Crăciun, actualul director, s-a retras din competiţie motivând că este defavorizat de către comisia de examinare. El l-a acuzat pe doctorul Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină şi preşedinte al Comisiei de examinare, că ar urma să influenţeze rezultatul final şi că din acest motiv concursul nu va fi corect, motivul fiind un vechi conflict de natură administrativă.

Vezi aici cum sunt deturnaţi banii salvatorilor de la SMURD de o asociaţie fantomă

Medicii de la SMURD Galaţi, bătuţi cu pumnii şi cu parul în misiune

„În urmă cu câteva zile, Marin Crăciun a făcut o sesizare către Consiliul de Administraţie al spitalului, ai cărei membri urma să asiste la examinare, amintind un incident vechi care punea sub semnul întrebării obiectivitatea acesteia. Este vorba despre faptul că actualul manager al spitalului a fost demis din funcţia pe o deţinea atunci, de director al Serviciului de Ambulanţă, chiar de către Aurel Nechita, pe vremea aceea director al DJSP”, a declarat Valentin Boldea, membru al CA care a adăugat:

Teroare în spitale. Dr. Nicolae Bacalbaşa:"Acum două zile a venit unul drogat care avea pistolul la el"


„În acelaşi timp, dr. Marin Crăciun a acuzat faptul că preşedintele comisiei de examinare este în relaţii foarte bune cu celălalt candidat, dr. Călina Lazarovici. Răspunsul comisiei a fost acela că aceste obiecţii sunt pur subiective şi că nu există probe concrete”.

Spitalul Judeţean Galaţi se află în moarte clinică: nu mai are niciun ban şi conturile sunt blocate

Exod la UPU Galaţi: Jumătate dintre medicii de la Urgenţă au plecat din ţară în ultimele două săptămâni

În consecinţă, Marin Crăciun a ales să se retragă din concurs lăsând astfel liber fotoliul managerial pentru dr. Călina Lazarovici care l-a mai ocupat şi în 2009.

Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!
 
„Spitalul arde, baba se piaptănă”

Una peste alta, această dispută nu este în folosul bolnavilor, dimpotrivă. Rafturile farmaciei au rămas goale, internările se fac tot pe bază de programare şi sunt privilegiul bonavilor care au cu ce să-şi cumpere cele necesare pentru a fi trataţi şi hrăniţi.

Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!

„Săptămâna trecută am primit la Casa de Asigurări, cele 4,8 milioane de lei, bani care s-au dus pe salarii. Imediat după asta am mai primit încă 2,7 milioane lei vechi, pe care îi păstrăm pentru salariile care vor fi achitate pe data de 15 decembrie. Internările se fac în continuare în număr cât mai mic. Asta e situaţia”, a declarat Dumitru Işfan, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă.

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite