Prima măsură luată în scandalul DIAS Constanţa: autorul fotografiilor cu şeful gol a fost dat afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul fotografiilor care îl arată dezbrăcat pe şeful trupelor speciale ale Poliţiei Constanţa a înregistrat deja prima victimă. Aceasta nu este protagonistul, ci autorul pozelor. Complicele său este cercetat disciplinar.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a declanşat, aşa cum a anunţat, o anchetă internă.

„După apariţia în mass-media a fotografiilor în care apar mai mulţi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, a fost identificat cel care le-a efectuat“, a comunicat luni, 12 noiembrie, IPJ Constanţa.



Autorul fotografiilor este agent de poliţie din cadrul trupelor speciale. Începând cu data de 12 noiembrie, poliţistului care l-a turnat pe comisarul-şef Emanoil Moraru i-au încetat raporturile de serviciu cu unitatea.

IPJ Constanţa face precizarea şi de ce agentul a fost dat afară: întrucât pe numele agentului de poliţie a fost emisă o hotărâre judecătorească, rămasă definitivă, într-un dosar penal constituit în anul 2011, referitor la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Şi cel de-al doilea poliţist din trupele speciale pe care şeful DIAS îl bănuia de complicitate la scandalul mediatic a suferit consecinţe. El este acum cercetat disciplinar.

„Faţă de un alt agent de poliţie, despre care există indicii că este implicat în caz, a fost declanşată cercetarea disciplinară, urmând ca la finalizare să se dispună măsuri conform prevederilor legale“, a fost declaraţia conducerii IPJ Constanţa.

image

Despre comisarul-şef Emanoil Moraru, ministrul de Interne Mircea Duşa a declarat într-o intervenţie televizată că îi va semna decizia de pensionare.

Şeful mascaţilor din Constanţa, vedetă internaţională. Emanoil Moraru a ajuns subiect în tabloidul britanic Daily Mail

Anchetă la DIAS Constanța: Cine a trimis pozele cu şeful gol?

CITEŞTE REACŢIA LUI MORARU: „Este o glumă despre austeritate. Tocmai intram la duş“

Şeful DIAS Constanţa, trădat de unul dintre colegi. Iată-l în acţiune împreună cu camarazii săi! Unul dintre ei este fiul său

Ce s-a întâmplat de fapt la DIAS Constanța: Șeful mascaților a imitat o reclamă la prezervative

„Dă-mi mie vesta antiglonţ, că am doi copii!“

Constanţa: Primul român care se va antrena cu luptătorii SWAT

Constanţa: Comandantul DIAS şi-a luat armă de asalt

Maşina „mascaţilor“ Poliţiei Constanţa, implicată într-un spectaculos accident rutier VIDEO

UPDATE Constanţa: Intervenţie în forţă a mascaţilor: două grupuri de romi s-au atacat cu săbii şi bâte

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite