„Dă-mi mie vesta antiglonţ, că am doi copii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mascaţii“ s-au săturat să se certe între ei pentru vestele şi căştile antiglonţ, insuficiente pentru a-i „îmbrăca“ pe toţi. Situaţie tensionată în rândul trupelor speciale ale Poliţiei unde opt luptători şi-au anunţat intenţia de a demisiona după ce salariile le-au fost reduse şi s-au săturat să-şi pună viaţa în pericol din cauza dotărilor precare.

„Mascaţii“  Poliţiei constănţene s-au săturat să se certe între ei în momentul în care trebuie să plece la o intervenţie şi nu reuşesc să apuce toţi veste sau căşti antiglonţ.

„Noi suntem 35 şi avem 16 astfel de echipamente. Nu le-am fi avut nici pe acestea dacă nu ne erau repartizate cu ocazia vizitei lui George Bush. Am ajuns să asist la discuţii între oameni de genul: «dă-mi mă vesta mie că am doi copii»“, a declarat comisarul şef Emanoil Moraru, comandantul DIAS Constanţa. Aceeaşi este situaţia şi în ceea ce priveşte căştile antiglonţ.

O situaţie dificilă are şi pirotehnistul serviciului care se duce la intervenţii fără echipament pe motiv că nu există 25.000 euro pentru a achiziţiona unul.

CITIŢI ŞI:

Poliţiştii intră în grevă. Vor bloca întreaga activitate pe o perioadă nedeterminată. Fără amenzi, fără patrule, fără punere în aplicare a mandatelor de arestare!

Moda second-hand

Luptătorii sunt trimişi la cele mai periculoase misiuni, de la luări de ostatici la descinderi domiciliare unde există informaţii că sunt persoane înarmate sau potenţial periculoase.
 
„Îşi bat joc de noi şi ne umilesc. Nu ne-au mai cumpărat echipamente de şase ani, doar acum trei ani ne-au luat câte o pereche de ghete. Dacă facem adrese la Inspectoratul General al Poliţiei Române ni se răspunde că se va constitui o comisie, comisie care e formată tot din oameni de-ai lor. Ne umilesc, ni se adresează jignitor şi suntem luaţi la mişto“, a declarat unul dintre luptătorii DIAS.

Citiţi mai multe în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite