Constanţa: Comandantul DIAS şi-a luat armă de asalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Emanoil Moraru a investit în armă şi suport 1.000 de euro din propriul buzunar. Echipamentul este dotat cu lunetă, lanternă şi laser, fiind ultimul „răcnet“ în materie de armament de producţie israeliană.

Un echipament performant a intrat în dotarea forţelor speciale de intervenţie ale Poliţiei constănţene. Este vorba despre o armă şi suportul acesteia de tip Roni-G1, care va fi folosită de acum înainte în intervenţii de către şeful serviciului, comisar-şef  Emanoil Moraru. Noua achiziţie a costat aproape 1.000 de euro şi a fost cumpărată din banii comandantului trupelor DIAS. 

Armă de mare precizie

Trupele speciale ale Poliţiei sunt dotate în acest moment cu pistoale Glock. „Mascaţii“ nu beneficiază însă de nicio armă cu lunetă, laser sau lanternă, deşi le-ar fi necesară atunci când se fac descinderi pe timp de noapte sau în imobile întunecoase.

„Când am intrat peste cei care au jefuit Banca Carpatica eram ca în filmele cu Fred şi Barney din epoca de piatră. Unul ţinea lanterna, iar ceilalţi executau misiunea. Nu mai spun că la intervenţiile periculoase tragem la sorţi cine va purta vesta şi casca antiglonţ şi ne punem problema viaţa cărui coleg o punem, de această dată, în primejdie“, a declarat Emanoil Moraru.

Cum, în aceste condiţii, nu pot spera vreodată să beneficieze de vreun astfel de armament, comandantul a decis să-şi cumpere arma din banii lui.

„Practic este un ansamblu compus dintr-un pistol Glock şi suportul său. Pe suport se ataşează o lanternă, un laser şi o lunetă de mare precizie. Ca extraopţiuni, are un punct roşu cu reticul luminos, o lunetă de tip special, pe care o vede doar trăgătorul, nu şi cel vizat. În felul acesta suspectul nu vede că este luat la ţintă“, a explicat Moraru.

Echipamentul este ultimul „răcnet“ în materie de arme de asalt, pentru acţiunile urbane, de producţie israeliană.

„O să recomand la viitoarea convocare cu şefii trupelor speciale achiziţia lor. Nu e necesar să avem câte una de fiecare, dar s-ar putea măcar dotarea pentru jumătate dintre efective. Dar, de regulă, cei care fac achiziţiile nu ne consultă. Avem nevoie de dotările necesare pentru a fi siguri că ne putem face datoria faţă de comunitate“, spune Emanoil Moraru.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite