Camere de supraveghere private au surprins accidentele din Singapore: o maşină neagră loveşte şi fuge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina implicată în accident a fost un Audi A6 negru
Maşina implicată în accident a fost un Audi A6 negru

Camere de supraveghere private amplasate la intersecţiile stradale din Singapore au surprins momentele celor două accidente soldate cu un mort şi doi răniţi în care este învinuit însărcinatul cu afaceri la Ambasada României la Singapore, Silviu Ionescu.

Captura video arată o maşină neagră care îl loveşte pe tânărul Muhammad Haris (vezi fotogalerie cu maşina lui Silviu Ionescu). Deşi l-a aruncat pe acesta la o distanţă de peste 10 metri, maşina a trecut apoi pe lângă el şi a plecat în viteză mai departe pe strada Bukit Panjang. Două minute mai târziu, camerele din intersecţia străzilor Bukit Panjang şi Woodlands au capturat o maşină similară făcând dreapta pe strada Woodlands, potrivit Channel News Asia,

Cum s-a întâmplat al doilea accident: potrivit audierilor, Muhammad Haris, fratele lui şi doi prieteni erau la intersecţia străzilor Bukit Panjang şi Bukit Panjang Ringau când auzit un sunet puternic. Dar nu au văzut ce s-a întâmplat din cauza unor pomi. Când lumina semaforului s-a făcut verde, au trecut strada, moment în care Muhammad Haris a fost lovit.

Identitatea şoferului nu a fost stabilită până în prezent, dar un agent de securitate susţine că Ionescu a condus o maşină cu numărul de înmatriculare S3401CD, la ora 02.42, tot în noaptea de 15 decembrie. Plăcuţa de înmatriculare era acceaşi cu cea a maşinii Audi A6, a ambasadei române la Singapore.

Doi taximetrişti au declarat joi la audieri că l-au văzut pe Silvian Ionescu în apropierea străzii Sungei Kadut în primele ore ale zilei de 15 decembrie 2009, adică exat acolo unde a fost găsită maşina ambasadei implicată în accident, potrivit Channel New Asia.  Taximetristul Mohd Salihen Wahab a spus că Ionescu a trecut pe lângă el pe strada Sungei Kadut la ora 03.20, adică la 10 minute după producerea accidentului. Wahab a zis că Ionescu stătea la trei metri distanţă de o maşină neagră parcată în faţa unei clădiri şi că i s-a părut ciudat faptul că un om bine îmbrăcat se afla pe acea stradă pustie la primele ore ale dimineţii.

Al doilea taximetrist, Neo Hock Beng, a zis că Ionescu s-a urcat în taxiul lui la intersecţia străzilor Woodlands şi Sungei Kadut Avenuela ora 03.30. Şi că în timpul cursei l-a auzit pe Ionescu sunând la Poliţie să raporteze faptul că i-a fost furată maşina. Audierile continuă vineri.

ACCIDENTUL PE SCURT: În noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, autoturismul ce-i aparţinea diplomatului roman Silviu Ionescu a fost implicat într-un accident rutier, în care o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au fost grav rănite. În cursul zilelor următoare, Ionescu a susţinut că nu se afla la volan, la momentul producerii accidentului, maşina fiindu-i furată chiar din faţa Ambasada României din Singapore. Ionescu a sunat la Poliţie la ora 03.47 să reclame furtul maşinii. Raportul poliţiei singaporeze îl declară vinovat pe Silviu Ionescu.

Mai multe despre acest subiect:

„Femeia misterioasă" zărită în noaptea accidentului în maşina condusă de Ionescu a declarat în faţa anchetatorilor, că în noaptea accidentului Silviu Ionescu a băut vin alb. Citiţi aici.

Martor: Diplomatul român Silviu Ionescu consumase alcool în noaptea accidentului din Singapore. Citiţi aici.

Silviu Ionescu nu doreşte să revină la Singapore pentru a fi audiat. Citiţi aici.

Silviu Ionescu pretinde că guvernul din Singapore i-ar fi înscenat accidentul. Citiţi aici.

Silviu Ionescu la Antena 3: Pot să jur oricând pe Biblie că nu sunt vinovat de accidentul din Singapore. Citiţi aici.

Silviu Ionescu, învinuit pentru ucidere din culpă. Citiţi aici.

Istoria accidentului:

Accident diplomatic mortal în Singapore

Diplomatul Silviu Ionescu a fost rechemat la Bucureşti

Traseul suspect al diplomatului din Singapore

Singapore: George Yeo: "Trebuie să existe un proces corespunzător în cazul Ionescu"

Românii din Singapore sunt indignaţi de accidentul diplomatului Silviu Ionescu
O petiţie online cere Guvernului român arestarea diplomatului Silviu Ionescu
Diplomat român suspectat că a fugit de la locul unui accident mortal în Singapore

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite