Silviu Ionescu, învinuit pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu
Silviu Ionescu

Diplomatul Silviu Ionescu (foto), însărcinat cu afaceri în Singapore, dar retras de la post în urma unui accident rutier mortal pe care l-ar fi provocat, a m inţit anchetatorii.

Procurorii Parchetului General au decis, ieri, începerea urmării penale pe numele lui Silviu Ionescu pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Anchetatorii susţin că Silviu Ionescu se afla la volanul autoturismului Audi A8 - aparţinând Ambasadei României în Singapore -la 15 decembrie 2009, când maşina a fost implicată într-un accident rutier mortal. Conform procurorilor, Silviu Ionescu a părăsit locul accidentului după ce a lovit două persoane pe trecerea de pietoni - în dreptul unei intersecţii semaforizate.

A fugit de la locul accidentului

„Conducătorul auto a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă autovehiculul producând ulterior un alt accident soldat cu rănirea unei alte persoane. Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două victime suferind şi ele o serie de leziuni," mai precizează anchetatorii care l-au pus sub învinuire pe diplomat.

Ulterior producerii celor două accidente, Silviu Ionescu a alertat poliţia singaporeză, susţinând că autoturismul A8 a dispărut din faţa Ambasadei României în Singapore. Ancheta a demonstrat însă că autorul accidentelor este chiar însărcinatul cu afaceri.

La 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, către ora locală 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai (30 de ani), a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite