Diplomatul Silviu Ionescu a fost rechemat la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Însărcinatul cu afaceri al României la Singapore, Silviu Ionescu, alături de maşina implicată în accident
Însărcinatul cu afaceri al României la Singapore, Silviu Ionescu, alături de maşina implicată în accident

Diplomatul Silviu Ionescu,însărcinat cu afaceri în Singapore, a fost rechemat în ţară pentru a sprijini derularea anchetei privind accidentul în care a fost implicată o maşină a reprezentanţei diplomatice a României din Singapore, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Instituţia a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să investigheze accidentul de pe 15 decembrie 2009.

Decizia a fost luată după verificările interne derulate de MAE, în urma cărora s-a constatat că, din punctul de vedere al prevederilor legale şi al reglementărilor internaţionale, Ministerul Afacerilor Externe nu are nici competenţele şi nici mijloacele pentru a putea identifica autorul, cauza şi condiţiile producerii accidentului, aceste aspecte ţinând strict de procedura penală.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că a transmis totodată Parchetului toate informaţiile pe care le-a obţinut în acest dosar în urma verificărilor interne derulate până în prezent.

"MAE doreşte clarificarea rapidă a acestei situaţii şi îşi dă tot concursul pentru elucidarea cazului, atât în relaţia cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cât şi cu autorităţile din Singapore, cu care se află în contact permanent. În tratarea acestei situaţii, atât MAE român, cât şi autorităţile din Singapore aplică în totalitate prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice", asigură MAE.

Cetăţenii din Singapore au lansat o petiţie online prin care cer Guvernului român să coopereze cu autorităţile singaporeze în anchetarea accidentului mortal de a cărui producere este suspectat un diplomat român, a informat duminică publicaţia The Straits Times.

Portalul Channel News Asia îl citează pe Silviu Ionescu, care neagă că ar avea vreo legătură cu accidentul şi spune că ar putea să se întoarcă la postul său de la Singapore spre sfârşitul lunii ianuarie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite