Silviu Ionescu nu doreşte să revină la Singapore pentru a fi audiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina implicată în accident a fost un Audi A6 negru
Maşina implicată în accident a fost un Audi A6 negru

Conform cotidianului Straits Times, Silviu Ionescu nu va reveni în Singapore pentru a fi audiat în cadrul anchetei, care începe miercuri, privind moartea lui Tong Kok Wai în urma accidentului din decembrie în care a fost implicată maşina Ambasadei României în această ţară.

Conform ediţiei electronice a sursei citate, diplomatul român a afirmat, în primele sale declaraţii pentru presă, că ar putea să nu revină în Singapore din cauza unor probleme de sănătate. Ionescu a adăugat că ar putea muri din cauza acestei boli, adaugă Straits Times.

Mai citeşte şi:

Silviu Ionescu pretinde că guvernul din Singapore i-ar fi înscenat accidentul

Silviu Ionescu: Pot să jur oricând pe Biblie că nu sunt vinovat de accidentul din Singapore

UPDATE 12.00 Silviu Ionescu ar trebui să revină în Singapore, pentru a participa la ancheta privind accidentul mortal din decembrie, acest lucru fiind "în interesul său", a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din această ţară, citat de Straits Times în pagina online.

El poate prezenta astfel anchetatorilor versiunea sa, în cadrul investigaţiilor privind moartea lui Tong Kok Wai, în urma accidentului din decembrie în care a fost implicată maşina Ambasadei României în această ţară, sau poate desemna un avocat care să-l reprezinte în Singapore.

Aceste declaraţii ale Ministerului Afacerilor Externe din Singapore au loc după ce Ionescu, fost însărcinat cu afaceri la Ambasada României în această ţară, a declarat că probabil nu va reveni aici, după ce a aflat din presă că este considerat suspect.

UPDATE 8.05 Silviu Ionescu a declarat, de asemenea, că această hotărâre a fost influenţată şi de faptul că investigaţiile poliţiei indicau că el ar fi condus maşina implicată în accident. Dar el a negat cu fermitate orice implicare în acest accident.

La 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române din Singapore, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în jurul orei locale 3.10 (pe data de 14 decembrie, la ora 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

Iniţial, diplomatul român a afirmat că maşina fusese furată a descoperit acest lucru în ziua de 15 decembrie, la ora 3.00, anunţând poliţia. Maşina a fost găsită ulterior într-un cartier industrial, după ce fusese implicată în două accidente rutiere.

Între timp, în data de 5 ianuarie, Ministerul român de Externe a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică să investigheze accidentul, transmiţând procurorilor informaţiile obţinute în urma verificărilor interne. În aceeaşi zi, conducerea MAE a decis şi rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri în Singapore.

Ulterior, ambasadorul României în Singapore, stabilit la Tokyo, a fost chemat la Ministerul singaporez al Afacerilor Externe, unde i s-a cerut să-l invite pe diplomatul român să participe la ancheta privind accidentul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite