Silviu Ionescu pretinde că guvernul din Singapore i-ar fi înscenat accidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu
Silviu Ionescu

Diplomatul român, care a fost identificat de poliţia din Singapore ca fiind suspect în două accidente separate de la care ar fi plecat în Bukit Panjang, a spus presei din România că i-a fost înscenată o farsă de către guvernul din Singapore, scrie asiaone.com.

Acest lucru a fost precizat într-o declaraţie emisă joi seara de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE) către ambasadorul român la Singapore, care solicită ca Silviu Ionescu să revină la Singapore pentru a participa la anchetă procurorilor.

Driplomatul Ionescu, care a fost ministru de afaceri la Singapore, a declarat că a fost păcălit de către autorităţile pentru că raporta cu privire la chestiuni politice de acolo.

Bărbatul de 49 de ani a fost implicat într-un accident asemănător în 2007, când a fost acuzat că ar fi fugit de la locul faptei. Dar el a adăugat că a fost, în cele din urmă, lăsat să plece întrucât a avut un alibi la momentul respectiv.

MAE a spus că Silviu Ionescu a făcut afirmaţii foarte grave împotriva integrităţii Guvernului din Singapore. De asemenea, a adăugat că astfel de afirmaţii au fost o insultă gravă la aderesa celor două victime implicate în accident.

Conform datelor MAE, un vehicul înmatriculat în cadrul Ambasadei Române a fost implicat în două accidente rutiere în 2007.

Primul a fost doar unul minor, fără răniţi, care nu l-a implicat pe Silviu Ionescu întrucât altcineva conducea maşina. În al doilea accident, Ionescu se afla la volan, dar s-a stabilit că nu a fost vina lui şi acuzaţiile au fost făcute asupra celuilalt şofer implicat în accident.

Declaraţia de la MAE a adăugat: "Aceste fapte arată clar că afirmaţiile domnului Ionescu sunt fictive şi în niciun moment el nu a fost acuzat de către poliţia că ar fi fost şoferul care a fugit de la faţa locului în 2007".

Straits Times a raportat că, în timp ce Dr. Ionescu nu a răspuns la niciun apel de la ei de când a părăsit Singapore, la 18 decembrie, el a dat interviuri în România, susţinându-şi nevinovăţia şi spunând că ar fi existat un martor care l-ar putea disculpa.

Ziarul a raportat, de asemenea, că Ionescu a spus la Antena 3 intr-un interviu, că a cerut de mai multe ori, încă de anul trecut, să fie retras din Singapore, deoarece simţea anumite presiuni politice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite