O petiţie online cere Guvernului român arestarea diplomatului Silviu Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un taximetrist îl plasează pe Silviu Ionescu în apropierea zonei unde a avut loc accidentul
Un taximetrist îl plasează pe Silviu Ionescu în apropierea zonei unde a avut loc accidentul

O petiţie online a fost iniţiată în Singapore pentru a cere Guvernului român arestarea şi judecarea diplomatului Silviu Ionescu, care, conform presei locale, ar fi autorul dublului accident petrecut la 16 decembrie şi soldat cu un mort şi trei răniţi, relatează The Temasek Review.

Cazul continuă să se afle în atenţia presei, în condiţiile în care un şofer de taxi susţine că l-ar fi transportat cu maşina pe însărcinatul cu afaceri al României la Singapore, Silviu Ionescu. Şoferul, care este prezentat doar cu numele de Neo, le-a declarat jurnaliştilor că a fost oprit într-o intersecţie, la ora locală 3.30, de un bărbat cu înfăţişare caucaziană, care purta o vestă. Ulterior, el le-a spus poliţiştilor că pasagerul era Silviu Ionescu.

Taximetristul afirmă că, la 10 minute după ce s-a urcat în maşină, Ionescu l-a întrebat cum poate lua legătura cu poliţia. El mai susţine că acesta a sunat la poliţie şi a anunţat că i-a fost furată maşina. Şoferul de taxi spune că diplomatul ar mai fi dat un alt telefon, dar conversaţia a avut loc într-o limbă străină.

Taximetristul a mai spus că, de obicei, aruncă bonurile, dar de data acesta l-a păstrat, deoarece i s-a părut ceva suspect când pasagerul l-a întrebat cum poate contacta poliţia. El a adăugat că a intenţionat să anunţe incidentul, dar a renunţat, până când a primit un telefon de la compania la care lucrează, în urmă cu o săptămână.

La 17 decembrie, presa locala scria co o maşină a Ambasadei României la Singapore a fost implicată într-un accident pe un bulevard  la primele ore ale dimineţii de 16 decembrie, trei persoane fiind lovite în două intersecţii diferite. Poliţia a spus că maşina a lovit prima dată doi pietoni în jurul orei locale 03.00. Cei doi, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, au fost răniţi la cap şi transportaţi la spital. Unul dintre ei a decedat ulterior la spital. În urma investigaţiilor organelor de poliţie, autoturismul a fost găsit avariat, aproape de ieşirea din Singapore.

La rândul său, însărcinatul cu afaceri al României la Singapore a afirmat că a anunţat poliţia în legătură cu dispariţia autoturismului marca Audi A6, în jurul orei locale 3.00. El a menţionat că parcase autoturismul pentru a participa la o întâlnire cu oameni de afaceri.

Cotidianul The Temasek Review a scris săptămâna trecută că Silviu Ionescu ar fi anunţat furtul maşinii la 40 de minute după producerea accidentului. De atunci, Silviu Ionescu a părăsit Singapore şi nu se ştie unde se află, potrivit presei locale. Consilierul economic al ambasadei României la Singapore, Alexandru Nicolae, a declarat pentru publicaţia The Strait Times, că Ionescu ar fi revenit în România, deoarece este bolnav de diabet. Poliţia locală a spus doar că "ancheta continuă". Presa locală a comentat că poliţia ar trebui să rezolve cu uşurinţă cazul, dar nu este prima dată când ea le permite suspecţilor din infracţiuni grave să fugă din Singapore. Între România şi Singapore nu există tratat de extrădare, aminteşte presa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite