Parlamentul din Singapore va discuta luni despre măsurile ce pot fi luat împotriva lui Silviu Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul din Singapore va discuta în cadrul şedinţei de luni despre măsurile pe care le poate lua statul împotriva diplomatului român Silviu Ionescu, pentru afirmaţiile calomnioase făcute la adresa sistemului judiciar singaporez, relatează cotidianul Today.

Pentru sesiunea de interpelări din cadrul şedinţei de luni, parlamentarii au depus o întrebare pentru a afla dacă Singapore poate demara acţiuni judiciare împotriva lui Silviu Ionescu, pe care îl acuză că a făcut afirmaţii calomnioase la adresa sistemului judiciar singaporez.

Silviu Ionescu riscă să fie condamnat la moarte prin spânzurare, în Singapore

Presa din Singapore: Tăcere ciudată în România, în cazul Silviu Ionescu

Declaraţiile lui SIlviu Ionescu, dezminţite la Singapore

În noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, autoturismul ce-i aparţinea diplomatului roman Silviu Ionescu a fost implicat într-un accident rutier, în care o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au fost grav rănite. În cursul zilelor următoare, Ionescu a susţinut că nu se afla la volan, la momentul producerii accidentului, maşina fiindu-i furată chiar din faţa Ambasada României din Singapore. Ionescu a sunat la Poliţie la ora 03.47 să reclame furtul maşinii. Raportul poliţiei singaporeze îl declară vinovat pe Silviu Ionescu.

Ancheta singaporeză a conchis însă că moartea lui Tong Kok Wai într-un accident de circulaţie este consecinţa unui act necugetat al fostului însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, care a fost şoferul maşinii implicate în accident.

Silviu Ionescu, revenit în ţară după accident, a fost identificat de poliţie ca fiind şoferul maşinii Audi A6 care a lovit trei persoane pe strada Bukit Panjang din capitala singaporeză la 15 decembrie, a conchis ancheta judiciară demarată pentru a stabili circumstanţele morţii uneia dintre aceste persoane, Tong Kok Wai.

Diplomatul român Silviu Ionescu a respins rezultatele anchetei judiciare şi dovezile prezentate de unii dintre cei 54 de martori audiaţi. El i-a acuzat că mint şi a precizat că "scenariile" descrise de ei în justiţie sunt cel puţin neverosimile. În plus, el a declarat în mod repetat că nu este surprins de verdict.

Ministerul singaporez de Externe a reacţionat atunci precizând că sistemul judiciar din Singapore este cunoscut pentru transparenţă, integritate, standarde înalte şi beneficiază de o recunoaştere internaţională conform standardelor în materie de independenţă şi administrare.

Diplomatul Silviu Ionescu a mai declarat, într-un interviu publicat recent de "Libertatea", că Guvernul din Singapore i-a "înscenat totul" şi că dacă ar fi judecat acolo ar fi spânzurat, declarând totodată că este îngrozit că ar putea fi asasinat din răzbunare.

Mai multe despre acest subiect:

„Femeia misterioasă" zărită în noaptea accidentului în maşina condusă de Ionescu a declarat în faţa anchetatorilor, că în noaptea accidentului Silviu Ionescu a băut vin alb. Citiţi aici.

Martor: Diplomatul român Silviu Ionescu consumase alcool în noaptea accidentului din Singapore. Citiţi aici.

Silviu Ionescu nu doreşte să revină la Singapore pentru a fi audiat. Citiţi aici.

Silviu Ionescu pretinde că guvernul din Singapore i-ar fi înscenat accidentul. Citiţi aici.

Silviu Ionescu la Antena 3: Pot să jur oricând pe Biblie că nu sunt vinovat de accidentul din Singapore. Citiţi aici.

Silviu Ionescu, învinuit pentru ucidere din culpă. Citiţi aici.

Istoria accidentului:

Accident diplomatic mortal în Singapore

Diplomatul Silviu Ionescu a fost rechemat la Bucureşti

Traseul suspect al diplomatului din Singapore

Singapore: George Yeo: "Trebuie să existe un proces corespunzător în cazul Ionescu"

Românii din Singapore sunt indignaţi de accidentul diplomatului Silviu Ionescu

O petiţie online cere Guvernului român arestarea diplomatului Silviu Ionescu

Diplomat român suspectat că a fugit de la locul unui accident mortal în Singapore

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite