Cronica protestelor împotriva lui Traian Băsescu. Ziua în care s-a manifestat spontan în toată țara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape în toate orașele mari ale României au avut loc proteste sâmbătă, 14 ianuarie 2012. Cei care au ieșit în stradă au scandat împotriva președintelui Traian Băsescu. La București, forțele de ordine s-au confruntat dur cu cei care au protestat în Piața Universității. Jurnaliștii Adevărul din întreaga țară au urmărit manifestațiile. Iată radiografia zilei.

BUCUREȘTI: ORA 23.00 Protestul continuă în PIața Universității. A avut loc și un accident grav

Jandarmii încearcă să deblocheze Piaţa Universităţii, blocată de aproximativ patru ore, în zonă venind echipaje suplimentare, în timp ce în piaţă protestează aproximativ 2.000 de oameni. La ora 22.00 jandarmii s-au regrupat, câteva echipaje venind dinspre străzile Batiştei şi Ion Câmpineanu. Ei încearcă să deblocheze piaţa. citește aici detalii!

image

SATU MARE: ORA 20.26 Locuitorii orașului sunt chemați să protesteze și duminică

Piața Vasile Lucaciu din Centrul vechi al orașului ar putea deveni duminică scena unor manifestații similare celor desfășurate în Capitală, Târgu Mureş, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, sau Deva. Potrivit chemărilor care circulă pe rețelele de socializare, sătmărenii sunt așteptați „să se alăture mișcării naționale” de la ora 16, locul de întâlnire indicat fiind statuia „Lupoaica cu puii”.citește aici detalii!

PIATRA NEAMȚ: ORA 19.40 Protest anti-Băsescu la Piatra Neamț. Aproape 50 de persoane au mărșăluit prin centrul orașului pentru a cere demisia preşedintelui ţării

Câteva zeci de pietreni au protestat sâmbătă în preajma sediului Prefecturii și pe străzile din zona central a urbei împotriva lui Traian Băsescu. Manifestația a fost pașnică, iar protestatarii au fost supravegheați de poliție și jandarmerie. citește aici detalii!

image

BRAȘOV: ORA 19.30: Zeci de brașoveni au ieșit la protest în Piața Sfatului

Deşi protestul fusese anunţat pentru ora 19.00, câteva zeci de presoane s-au adunat în Piaţa Sfatului încă de la ora 17.00. Înarmaţi cu steaguri tricolore şi cu megafoane, oamenii au început să scandeze lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. În jurului orei 19.00 rândurile protestatarilor s-au îngroşat, în piaţa venind peste o sută de persoane. citește aici detalii!

ALBA IULIA: ORA 18.54 Susţinătorii doctorului Raed Arafat din Alba se mobilizează pe Facebook pentru miting

Susţinerea lui Raed Arafat, iniţiată pe reţeaua de socializare Facebook, continuă cu un apel către locuitorii din oraşele Alba Iulia, Aiud, Teiuş. Oamenii sunt îndemnaţi să se solidarizeze cu cei din marile oraşe din ţară pentru a-şi exprima sprijinul faţă de fostul subsecretar de stat. citește aici detalii!

TÂRGU-MUREȘ: ORA 18.00 FOTO Mureşenii s-au adunat la ceasul floral. Zeci de jandarmi pregătiţi să intervină

Circa 100 de mureşeni s-au adunat în această după amiază la ceasul floral din Piaţa Trandafirilor. Zeci de jandarmi au păzit zona şi i-au filmat pe cei prezenţi. Mitingul a fost unul paşnic, mureşenii şi-au manifestat însă nemulţumirea faţă de actuala guvernare. citește aici detalii!

image

IAȘI: ORA 17.20 Peste 60 de persoane au ieşit în Piaţa Unirii pentru a cere demisia preşedintelui ţării FOTOGALERIE

Peste 60 de persoane protestează în Piaţa Unirii împotriva demisiei lui Raed Arafat. Ieşenii se aliniază astfel la seria de manifestări pentru susţinerea lui Raed Arafat. citește aici detalii!

TURNU-SEVERIN: ORA 17.05 VIDEO/GALERIEFOTO „Nu vă fie frică şi Băsescu pică” sau „Veniţi cu noi să-i dăm afară pe ciocoi”

50 de persoane au participat, în această după-amiază, la un protest antiBăsescu. Oamenii au manifestat zgomotos o oră în centrul oraşului, la Prefectura Mehedinţi, iar de acolo au plecat într-un marş prin Drobeta Turnu Severin. citește detalii!

TIMIŞOARA Zeci de timișoreni au ieșit în centrul oraşului, într-un protest pentru susţinerea SMURD şi Raed Arafat. Vezi imagini de la protest! UPDATE 

Timişorenii prezenţi la protestul pro-SMURD şi Raed Arafat au instalat o cruce formată din lumânări în piaţă. Protestul este paşnic şi nu au avut loc incidente. Citeşte aici detalii!

SIBIU: ORA 17.02 VIDEO Sibienii au ieși din nou în Piața Mare, și s-au îmbrâncit cu jandarmii în timpul protestului GALERIE FOTO

Aproximativ 100 de sibieni au ieșit astăzi în Piața Mare, unde au protestat împotriva actualilor guvernanți. La ieșirea din Piața Mare, jandarmii au încercat să-i blocheze, mitingul nefiind autorizat, însă protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine și și-au continuat drumul pe bulevardul Nicolae Bălcescu. citește detalii!

CONSTANȚA: ORA 17.00 Miting pro-Arafat la Constanța. Protestul ia amploare! „Jos Băsescu! Demisia! Hoţii!“

Oamenii s-au întors pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, de unde nu vor să plece. La ora 19 sunt aşteptaţi şi alţi constănţeni ca să protesteze la adresa regimului. „Suntem la limita răbdării! Trăim mizerabil, pensia mi-a fost tăiată, nu am cu ce îmi face un tratament medical.  Asta ne e ţara?“, se întreabă Doina, o pensionară care a ieşit la miting împreună cu soţul ei. citește detalii!

image

BUZĂU: ORA 16.43 Valul protestelor a ajuns și la Buzău

Și la Buzău a fost în această după-amiază un protest anti-Băsescu, în fața Prefecturii. Au paticipat peste 50 de persoane, majoritatea tineri care și-au dat întâlnire la ora 14.00, prin intermediul site-ului Facebook. S-au oprit pentru a demonstra și câțiva trecători, oameni în vârstă care și-au exprimat nemulțumirile. citește detalii!

CRAIOVA: ORA 16.16 Miting pro-Arafat şi la Craiova. Protestul a durat aproximativ două ore şi a avut loc în centrul oraşului

Mişcarea stradă din Craiova a fost una paşnică. Oamenii au declarat că nu sunt de acord cu privatizarea SMURD şi i-au cerut Preşedintelului României să demisioneze. În Bănie va avea loc mâine un alt miting la care vor participa peste 500 de oameni. citește detalii!

ORADEA: ORA 16.15 FOTO Mai bine de 100 de orădeni au protestat în centrul oraşului din solidaritate cu Raed Arafat

Mai mulţi oameni s-au strâns astăzi, în jurul orei 14.15, în Piaţa Unirii din Oradea, ca să protesteze împotriva felului în care s-a discutat despre reforma din sănătate. Protestul a fost iniţiat vineri de un asistent al SMURD Bihor, care a anunţat azi-noapte anularea lui şi nici nu a venit la eveniment, lucru care n-a contat pentru cei o sută de nemulţumiţi. citește detalii!

image

CLUJ: ORA 15.23 VIDEO Clujenii, din nou în stradă. Ei cer repunerea în funcție a lui Raed Arafat

Peste 100 de clujeni s-au adunat, sâmbătă după-masă, în Piața Unirii, la al doilea miting de susținere a medicului Raed Arafat, care a demisionat, în 10 ianuarie, din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. Protestatarilor li s-a alăturat și președintele Colegiului Medicilor Cluj, prof. dr. Mircea Bârsan. citește detalii!

BISTRIȚA: ORA 15.20 Şi bistriţenii vor ieşi în stradă pentru SMURD şi Raed Arafat

Bistriţenii sunt aşteptaţi luni după masa la ora 16.00 în parcul din faţa Spitalului Judeţean din Bistriţa pentru a-şi arăta sprijinul faţă de SMURD şi Raed Arafat. La fel ca în toată ţara, iniţiativa a pornit pe reţelele de socializare. citește detalii!

GALAŢI: Protest anti-Băsescu la Casa de Cultură/Peste 150 de gălățeni au ieșit în stradă sâmbătă seară

Duminică, în centrul Galaţiului este aşteptat un nou protest, oraganizat de Alianţa Pensionarilor. Citeşte detalii!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite