Bistriţenii au cerut demisia lui Ioan Oltean şi a lui Băsescu. Cameraman agresat la Bistriţa pe motiv că TVR e televiziunea puterii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţenii au ieşit în stradă pentru a-şi arăta sprijinul faţă de SMURD şi Raed Arafat. La fel ca în toată ţara, iniţiativa a pornit pe reţelele de socializare. S-au adunat aproximativ 500 de oameni. Protestul e în derulare.

UPDATE 18.56  S-a spart protestul din Bistriţa. Protestatarii s-au întors în faţa Prefecturii unde au mai scandat câteva minute după care s-au împrăştiat. Nu înainte de a-şi da întâlnire şi mâine  la ora 17.00 în faţa Prefecturii. tot mâine la 16.00 este anunţat un nou protest în faţa Spitalului Judeţean din oraş

UPDATE 18.40 Prtotestatarii L-au căutat pe Ioan Oltean în Casa de Cultură. Jandarmii bistriţeni au mobilizat încă 10 angajaţi pentru a face faţă manifestanşilor care protestează în faţa Centrului Cultural Municipal. Aici au avut loc Premiile Culturii Bistriţene, iar manifestanţii au crezut că deputatul Ioan Oltean se află în sală. Unul dintre liderii protestatarilor a intrat în sală însoţit de trei jandarmi pentru a-l căuta pe deputatul PDL. „Am mers să-l căutăm, pentru că am avut informaţii că ar fi acolo. Vrem să iasă în faţa noastră să ne dea explicaţii“, au declarat protestatarii bistriţeni.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

UPDATE 18.21   Din faţa sediului PD-L, protestatarii au plecat spre Casa Municipală de Cultură, unde înăuntru are loc un spectacol. Protestatarii sunt foarte zgomotoşi şi au venit la faţa locului şi forţele speciale ale jandarmilor.

UPDATE 17.49   După ce au stat 20 de minute în faţa clădirii Prefecturii, protestatarii au plecat spre centrul oraşului, înspre sediul PD-L. Bistriţa Printre oamenii care au ieşit în stradă sunt şefi de instituţii (directorul Crucii Roşii Bistriţa) şi politicieni (consilierul judeţean liberal Dorin Popescu), dar şi studenţi. Acum sunt circa 500 de oameni în stradă. Corespondentul TVR, Gigi Cherecheşiu, a fost lovit cu un bulgăre de zăpadă în ureche de către un protestatar pe motiv ca TVR este televiziunea PD-L-ului.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

UPDATE 17.30    Peste 200 de bistriţeni au ieşit în stradă. Ei s-au adunat în faţa Spitalului Judeţean Bistriţa şi de acolo, însoţiţi de jandarmi, au mărşăluit până la Prefectură. Au avut steaguri, pancarte şi au scandat lozinci precum: „Libertate!“, „Demisia!“ şi „Jos Băsescu“, „Afară cu hoţii din ţară!“.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Titus Banc, proprietarul unui pub din Bistriţa, cunoscut în oraş pentru acţiunile umanitare în care s-a implicat de-a lungul anilor, a hotărât că nu mai vrea să stea cu mâinile în sân şi să vadă la televizor manifestările din restul ţării şi doreşte să-şi arate solidaritatea faţă de SMURD şi de Raed Arafat.

„Eu nu am chemat pe nimeni să vină acolo luni seara, am spus doar ce voi face eu şi i-am întrebat ce prietenii mei de pe facebook şi comunitatea pub-ului,  ce vor face ei în acea după-masă. Am primit reacţii de la mai mulţi prieteni, unii au dat share mai departe la postarea mea, alţii m-au sunat şi mi-au zis că vor veni. Ce va ieşi nu vom şti decât acolo. Nu ştiu dacă va veni cineva cu pancarte sau dacă se va scanda ceva, eu vreau doar să mă duc acolo să-mi arăt în acest fel solidaritatea", explică Titus Banc.

Bistriţeanul spune că susţine SMURD cu toată forţa şi vrea să ştie toată lumea acest lucru. „Prin www.donatorionline.ro am salvat până acum în jur de 40 de vieţi, asta înseamnă enorm şi dacă salvam doar o viaţă şi era ceva, dar Arafat salvează zeci de vieţi zilnic prin intermediul SMURD-ului, asta vreau eu să transmit prin prezenţa mea acolo, luni seara", susţine Banc.

.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite