FOTO: Mai bine de 100 de orădeni au protestat în centrul oraşului din solidaritate cu Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi oameni s-au strâns ieri, în jurul orei 14.15, în Piaţa Unirii din Oradea, ca să protesteze împotriva felului în care s-a discutat despre reforma din sănătate. Protestul a fost iniţiat vineri de un asistent al SMURD Bihor, care a anunţat azi-noapte anularea lui şi nici nu a venit la eveniment, lucru care n-a contat pentru cei o sută de nemulţumiţi.

Oamenii s-au strâns cu greu în faţa statuii lui Mihai Viteazul, dar la ora 14.15 erau adunaţi o sută de localnici, printre care senatorul Cornel Popa, directorul Clubului Sportiv Municipal, Florin Birta, şi mai mulţi foşti revoluţionari. „Sunt consternat că tocmai cei care au anunţat protestul, adică cei de la SMURD nu au venit", a spus Cornel Popa.


Orădenii prezenţi în Piaţa Unirii au spus că principala cauza care i-a scos din case este nu atât legea sănătăţii, care deja a fost retrasă de preşedinte, cât felul în care Traian Băsescu a discutat despre reforma din sănătate. „Orice reformă trebuie făcută de specialişti şi chiar dacă legea aceasta pare să fie uitată, credeţi că nu va apărea sub altă formă? Dar până atunci trebuie să cerem legiferarea ei de către specialişti", a spus fostul revoluţionar Gheorghe Manicea. Oamenii au stat în centru până în jurul orei 15, câţiva având în mâini pancarte cu slogane precum „Jos Băsescu!", „Demisia Guvernului!" sau „Vrem democraţie nu dictatură!".

image
image
image

Click pe poze pentru fotogalerie!


Cât timp oamenii au continuat protestul, de pe margine i-au „vegheat" câţiva poliţişti şi jandarmi, care însă nu au intervenit, nici nu au dat amenzi. „Protestul nu este unul autorizat, însă din punctul nostru de vedere oamenii s-au adunat să vorbească. Nu vom interveni numai dacă va fi nevoie, în cazul în care deranjează ordinea şi liniştea publică sau blochează traficul", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, căpitanul Ioan Bogdan.   

Protest de noapte
Şi aseară a avut loc în protest, însă unul timid, realizat de o mână de studenţi orădeni. După ce pe site-urile de socializare a circulat un mesaj care chema orădenii la protest din cauza prevederilor noii legi a sănătăţii, în faţa statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii s-au strâns 15 studenţi. După numai 30 de minute de „protest" s-au făcut nevăzuţi.


Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite