Protest anti-Băsescu la Casa de Cultură/Peste 150 de gălățeni au ieșit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălățenii au urmat modelul românilor din alte orașe ale țării și au iețşt în stradă în urma uriașului scandal provocat de noua lege a sănătății. La această oră, peste 150 de oameni protestează pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, cerând demisia președintelui Traian Băsescu.

Galațiul nu a fost ocolit de febra protestelor care a cuprins în aceste zile mai multe orașe din țară. Susţinerea față de fondatorul SMURD , Raed Arafat, demis din funcția guvernamentală după ce s-a opus proiectului noii legi a sănătății, precum și nivelul de trai extrem de scăzut i-a motivat și pe gălățeni să își spună punctul de vedere, chiar dacă cu întârziere.

După ce vineri seară au anunțat un miting la Casa de Cultură, protest care nu a mai avut loc, peste 150 de gălățeni, majoritatea vârstnici şi revoluţionari, s-au adunat în această seară, în jurul orei 17.00, în fața Prefecturii Galați. Chiar dacă nu au cerut autorizație de protest, manifestanții au fost însoțiți în marșul care a urmat traseul strada Domnească - Brăilei - Casa de Cultură a Sindicatelor de un echipaj de Poliție Rutieră și unul al Jandarmeriei.

Ei s-au oprit la Casa de Cultură unde scandează lozinci anti-Băsescu şi pro Arafat, fără a se deda însă la acte de violență.

"Menționăm că protestul de astăzi nu a are autorizație din partea Jandarmeriei. Vom proceda la identificarea liderilor manifestației și vom aplica sancțiuni potrivit legilor în vigoare", ne-a declarat cpt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite