VIDEO Sibienii au ieși din nou în Piața Mare, și s-au îmbrâncit cu jandarmii în timpul protestului GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de sibieni au ieșit astăzi în Piața Mare, unde au protestat împotriva actualilor guvernanți. La ieșirea din Piața Mare, jandarmii au încercat să-i blocheze, mitingul nefiind autorizat, însă protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine și și-au continuat drumul pe bulevardul Nicolae Bălcescu. 

Oamenii au înconjurat de câteva ori Piața Mare, scandând lozinci antiguvernamentale și antiprezidențiale.

”Am venit pentru că și în 22 decembrie 1989 nu mi-a fost frică și am vrut să fie bine pentru noi, pentru familii, pentru copii. Acum copiii sunt mari și o duc mai rău decât au dus-o pe timpul lui Ceaușescu. Nu au servicii, nu au nimic, totul s-a stricat în țara asta”, a spus Dana Achim, o participantă la protest.

Protestatarii s-au îndreptat apoi spre strada Nicolae Bălcescu, moment în care jandarmii au încercat să-i oprească, mitingul nefiind autorizat. Protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine și și-au continuat drumul până în fața sediului PDL, unde au scandat din nou împotriva actualilor guvernanți.



”Am venit să-l susținem pe Raed Arafat, am venit să-i susținem pe cei din București care au protestat împotriva președintelui Băsescu, e democrație, vrem ca președintele să respecte Constituția, guvernul să respecte Constituția, parlamentul să fie liber, pentru că parlamentul e cea mai importantă instituție. Nu vrem un guvern obedient, vrem legi sociale, nu vrem să se taie salariile și pensiile și vrem sănătate pengtru toți, nu doar pentru anumiți oameni”, a spus Lucian Vlaiu, un alt protestatar.

Manifestanții s-au întors apoi în Piața Mare, iar pe drum au cântat ”Deșteaptă-te române”.

image

Click pe SIBIU.ADEVARUL.RO pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro sau sună-ne la 0369.809.113

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite