Este eutanasierea soluţia în problema maidanezilor? Majoritatea celor care au comentat pe adevarul.ro spun că da

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterea lansată de adevarul.ro pe tema problemei câinilor fără stăpân a stârnit numeroase reacţii din partea cititorilor, într-un moment în care opinia publică se află încă sub puternica impresie lăsată de cazul femeii ucise de maidanezi în curtea unei instituţii din Bucureşti.


După 24 de ore de discuţii, majoritatea celor care au postat opiniile lor la dezbaterea "13.200 de persoane au fost muşcate de maidanezi, anul trecut, doar în Bucureşti. De ce nu reuşesc autorităţile să rezolve această problemă ?" sunt de părere că, în acest moment, eutanasierea câinilor fără stăpân este singura soluţie viabilă pentru a scăpa străzile oraşelor din România de câinii fără stăpân.

mache29
"Somez guvernu' ăsta de incompetenţi să schimbe imediat legea şi să-i eutanasieze imediat. Copii mei sunt zilnic agresaţi şi e doar o chestiune de timp până îi muşcă. babele care vor să-i protejeze să aibă 2 săptămâni să-i ia acasă. Votez orice partid care face ceva în acestă chestiune."

andrei29
"E simplu. Sunt prinşi, deparazitaţi, vaccinati, spălaţi şi adăpostiţi 2 săptămâni, perioadă în care pot fi adoptaţi. În cazul în care nimeni nu-i adoptă, la revedere!"

ratza28
"Pledez pentru eutanasiere. Este cel mai ieftin mijloc şi cel mai rapid. Castrarea tuturor câinilor este imposibilă şi costă foarte mult. Eu nu vreau ca banii mei să fie băgaţi în operaţii pentru câini, prefer ca din ei să se facă un loc de parcare sau o bancă în parc pentru bătrâni.
ONG-urile se agită din falsă umanitate. Toţi care se agită pe la TV (...) sunt numai cateva exemple de ipocrizie (...). ONG-urile nu vor să fie stârpiţi câinii pentru ca ar rămâne fără obiect de activitate, implicit fără bani de pomană. (...) Dacă cineva ar ţine seama de suferinţele acestor biete animale, nu le-ar prelungi existenţa pe străzi, unde se bat între ele, mănâncă doar când apucă, tremura de frig, sunt călcate de maşini, sunt pline de boli etc."

GIGI28
"Vai de capul meu ce oameni. O persoană moare sfâşiată de câini şi ne certăm dacă e moral sau nu să ne scăpăm de maidanezi. Societate bolnavă."

Andrei29
"De ce nu se face un referendum, sau măcar un sondaj la nivel naţional ? Aşa s-ar vedea că peste 75% din români doresc eutanasierea câinilor vagabonzi, până la dispariţia lor de pe străzi."


Au fost însă şi numeroase alte propuneri pentru rezolvarea problemei maidanezilor

nicu29

"Primăria capitalei şi primăriile de sectoare nu vor să pună ordine în problema câinilor. În ţările civilizate nu există animal fără stăpân şi fără carnet medical pentru animalul respectiv. Mai mult se plăteşte şi un impozit pe aceste animale. Nu spun să le omoare, să le ucidă dar ca să avem un control al lor prin recenzare, impozite, taxe, amenzi mai zdravene sper să se pună ordine. Plus de asta să se sterilizeze la cerere aceste animale pentru a nu se înmulţi peste măsură. Multă dezordine şi rea voinţă."

daniel29
"Vom scăpa de maidanezi când vom începe să-i amendăm pe stăpânii care îi lasă pe stradă. Tot dăm vina pe autorităţi şi pe câini, dar cei care sunt de vină sunt stăpânii"

Marin28
"He, s-a scris atât de mult pe această temă. Eu propun ca cineva să dea în judecată Primaria/ Prefectura şi să stabliească nişte despăgubiri de ordinul 10.000 Euro cu executare rapidă. (...)"

Citiţi şi:

Pericol: Orbii şi surdo-muţii din Buzău sunt băgaţi în spital de câinii extrem de agresivi

Cazul femeii sfâşiate le aduce bani hingherilor

Sute de focşăneni, muşcaţi de câini/ Peste 5000 de maidanezi îşi duc veacul pe străzile din municipiu

Taniuşa Stanchievici a fost găsită plină de sânge în curtea unui sediu al Administraţiei Domeniului Public din sectorul 5, clădire aflată în conservare din ianuarie 2010.

Femeia avea răni pe tot corpul, iar martorii au povestit că maidanezii s-au năpustit asupra ei, au doborât-o după care au început să o sfâşie. Pentru că a pierdut mult sânge, femeia a intrat în şoc hipotermic. Când ambulanţa a ajuns la faţa locului, femeia era mai mult moartă decât vie. Decesul femeii a survenit vineri, în ciuda eforturilor susţinute ale medicilor de a o salva.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor după ce prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să investigheze de urgenţă circumstanţele în care o femeie a fost atacată de câini.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei a declarat vineri că Primăria Capitalei este cea care are în atribuţii strângerea maidanezilor însă este de părere că Parchetul şi Poliţia ar trebui să stabilească cine este vinovat pentru moartea femeii.

image

Prefectul a mai adăugat că anul trecut 13.200 de persoane au fost muşcate de maidanezi, dintre care 2.500 au fost copii.

La nivelul Bucureştiului, vara trecută a fost demarată o campanie de sterilizare a maidanezilor împreună cu Fundaţia Vier Pfoten. Potrivit ultimei situaţii, din luna august şi până în prezent au fost sterilizaţi 8.000 de câini. "În Bucureşti, din cei aproximativ 50.000 de câini fără stăpân, 18.200 au fost castraţi", susţin autorităţile.

În ciuda eforturilor depuse de autorităţi, Bucureştiul, dar şi celelalte oraşe ale României rămân sub asediul câinilor fără stăpâni, şi mii de cetăţeni sunt anul muşcaţi de aceştia. În condiţiile în care ONG-urile care se ocupă de apărarea drepturilor animalelor dar şi autorităţile rămân impotente în faţa acestei probleme, adevarul.ro vă invită pe dumneavoastră, cititorii, să veniţi cu idei şi cu soluţii care ar putea rezolva problema maidanezilor.

Citeşte şi:

Cine răspunde pentru femeia sfâşiată de maidanezi?

De foame, maidanezii au devenit extrem de agresivi

O femeie a străzii are grijă de 20 de câini

Maidanezii României, adoptaţi de olandezi

Maidanezii-salvatori, pregătiţi de cutremur

Târgu-Jiu: Sfâşiată de maidanezii adăpostiţi în curtea Primăriei Schela

Vasluienii, la „mila" câinilor vagabonzi

Iaşi: Femeie sfâşiată de 10 câini comunitari

Protest nud pentru viaţa maidanezilor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite