Protest nud pentru viaţa maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bucureşteancă de 22 de ani, care-şi spune Sherin, s-a alăturat ieri grevistelor foamei din faţa Parlamentului. De patru zile, zeci de persoane din întreaga ţară au intrat în greva foamei încercând să-i convingă pe aleşi să nu adopte legea care prevede eutanasierea câinilor fără stăpân.

Citiţi şi

Sub nasul deputaţilor, o tânără s-a dezbrăcat pentru maidanezi

Moda protestelor nud pentru protecţia animalelor începe să prindă şi în România. Însufleţită de amorul pentru căţeii fără stăpân, cărora autorităţile le-au pus gând rău, o bucureşteancă şi-a luat fiica şi au protestat, ieri, în faţa Casei Poporului.

Senioara s-a limitat doar la proteste verbale, însă fiica s-a dezbrăcat până la bikini şi s-a înveşmântat într-un cearşaf pe care era scris cu markerul „Viaţa are prioritate". Fără alte comentarii. De vorbe s-a ocupat mama.

„Am văzut că în alte ţări se poartă această formă de protest. Multe vedete apar dezbrăcate pentru a milita pentru drepturile animalelor. Trebuie să facem ceva şocant pentru a fi băgaţi în seamă", a spus mama tinerei. Femeia mai spune că toţi membrii familiei ei, soţul, cele două fiice, fiul şi bunica iubesc animalele şi cu toţii au grijă de mai mulţi câini: „Dacă nu ne va lua nimeni în serios, nu ne va rămâne decât să ne urcăm pe Guvern, dezbrăcate sau nu!". De patru zile, alte două femei fac greva foamei împotriva eutanasierii.

În pragul comei

Veronica Mircea, în vârstă de 56 de ani, de la Asociaţia Bella As Ploieşti şi Doina Leseschi, în vârstă de 48 de ani, de la Asociaţiei Spike din Cernavodă, dorm de patru zile în faţa Casei Poporului. „Eu mă simt deocamdată bine, autosugestia mă ajută, i-am spus creierului că nu-mi este foame. Oricum sunt obişnuită cu suferinţa pentru că mi s-a întâmplat de multe ori să rămân eu flămândă ca să hrănesc animalele. Mi-am vândut până şi casa pentru a le oferi lor un adăpost", a spus Doina Leseschi. Colega ei de suferinţă rezistă mai greu înfometării şi a fost nevoie de intervenţia cadrelor medicale în două rânduri ieri.

La ultimul control, ieri după-amiază, a avut glicemia mult peste limită. Medicii i-au spus că dacă nu iese imediat din greva foamei, intră în comă diabetică. Femeia şi-a continuat însă greva, indiferent de consecinţe. Cele două protestatare spun că au venit în Capitală pentru că bucureştenii par mai puţin implicaţi în această problemă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite