Cine răspunde pentru femeia sfâşiată de maidanezi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taniuşa Stanchivieci (49 de ani) care a fost atacată ieri de o haită de câini a fost operată în această dimineaţă de medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală care depun eforturi să-i salveze viaţa.

Update: Potrivit poliţiştilor, femeia muşcată de câini nu era un om al străzii şi venise într-un control în curtea ADP sector 5. Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor după ce prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să investigheze de urgenţă circumstanţele în care o femeie a fost atacată de câini.

Nici măcar o zi fără un sibian muşcat de câinii de pe străzi

Sfâşiată de câini, la furat de fier vechi

Aseară, pacienta care a ajuns la spital cu plăgi muşcate pe tot corpul, coaste rupte şi umărul dislocat a suferit un stop-cardiorespirator, dar a fost stabilizată.

Este conştientă, dar starea generală este în continuare gravă şi nu ne putem pronunţa cu privire la şansele de supravieţuire", a declarat, astăzi, pentru Adevărul de Seară, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Florin Bică, imediat după ce pacienta a fost operată şi dusă la terapie Intensivă.

La un pas de moarte

Între timp, autorităţile s-au sesizat după cele întâmplate şi încearcă să afle ce anume a dus la acest grav incident.

Taniuşa Stanchievici de 49 de ani a fost găsită plină de răni, ieri-dimineaţă, într-o curte care aparţine de Administraţia Sectorului 5, sediu care se afla de anul trecut în conservare şi doar doi angajaţi mai păzesc bunurile lăsate acolo: câteva barăci şi utilaje .

image

“Am auzit strigătele şi am văzut câinii fugind. Nu ştiu de ce erau aşa de agitaţi”, a declarat Valeria Pârvu, angajata ADP sector 5. Ea a spus că animalele vin din tot cartierul şi se adăpostesc aici, mai ales că oamenii aruncă gunoaiele peste gard şi aşa câinii găsesc câte ceva de mâncare.

image

Locuitorii spun că se tem de multe ori să treacă prin zonă din cauză că se tem să nu fie atacaţi. “Să nu mergeţi pe acolo că vă rup câinii. Pe noi preotul ne avertizează tot timpul şi trecem doar dacă avem un băţ să ne apărăm”, a spus şi Eleonora Grăjdeanu care lucrează la Biserica de lângă fostul sediu al ADP sector 5 de pe Calea Ferentari.

10.000 de victime, în Bucureşti, anul trecut

După atacul maidanezilor, reprezentanţii Primăriei sectorului 5 au cerut celor de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor să ia câinii şi să-i ducă la un adăpost.

“Incidentul s-a petrecut în curtea unei instituţii publice, iar noi intervenim la solicitări.După cele întâmplate, conducerea Administraţiei Domeniului Public Sector 5 ne-a cerut sprijinul. Dacă sunt 2-3 câini putem face ceva pentru că doar atâtea locuri libere mai sunt în adăpostul pe care îl avem şi care are în total 226 de locuri”, a declarat directorul Robert Antonio Lorentz.

image

Potrivit acestuia, în fiecare zi se primesc între 50 şi 100 de reclamaţii de la locuitorii Capitalei care semnalează problema câinilor fără stăpân. Anul trecut, în jur de 10.000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost muşcate de maidanezi, în Bucureşti.

La nivelul Bucureştiului, vara trecută a fost demarată o campanie de sterilizare a maidanezilor împreună cu Fundaţia Vier Pfoten. Potrivit ultimei situaţii, din luna august şi până în prezent au fost sterilizaţi 8.000 de câini. "În Bucureşti, din cei aproximativ 50.000 de câini fără stăpân, 18.200 au fost castraţi", susţin autorităţile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite