Nici măcar o zi fără un sibian muşcat de câinii de pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.200 de câini au fost vaccinaţi şi sterilizaţi de municipalitate şi apoi eliberaţi în oraş. În 2010 aproape 500 de oameni au mers la spital să primească îngrijiri după ce au fost muşcaţi de un câine.

CITIŢI ŞI:

Revelion de pomină, la pensiunile pentru căţei

Demonstraţie cu patrupedele care salvează vieţi,lângă Sibiu (FOTO)

Prezenţa câinilor fără stăpân care mişună prin oraş este una demnă de luat în seamă, mai ales în cartierele de blocuri din Sibiu. Dacă în zona centrală a oraşului aceştia s-au împuţinat vizibil, în rest problema rămâne una destul de serioasă. Câinii care umblă în haite pot fi văzuţi atât în Vasile Aaron, Terezian cât şi în Ştrand sau zona de blocuri de la Cireşica. Faptul că problema câinilor fără stăpân rămâne una care încă nu este rezolvată în oraşul în care vin anual sute de mii de turişti din aproape toate colţurile ţării şi Europa a fost recunoscut deunăzi chiar şi de către consilerii locali.

Livia Sava s-a ridicat în faţa colegilor şi a cerut un raport al Serviciul Public pentru gestionarea câinilor fără stăpân, legat de câinii care umblă pe străzi. „Este o mare problemă. Personal am văzut cum umblă câinii prin oraş şi cred că este şi un pericol. Trebuie găsite soluţii” a spus aceasta.Chiar dacă municipalitatea a deschis cel mai modern adăpost de câini în care s-au investit 1.000.000 de lei, acolo în prezent sunt “găzduiţi” aproximativ 130 de câini. În evidenţele al Serviciul Public pentru gestionarea câinilor fără stăpân sunt însă de 20 de ori mai mulţi.

„Până în prezent au fost luaţi în evidenţă aproximativ 2.200 de câini fără adăpost care au fost vaccinaţi, sterilizaţi şi crotaliaţi de municipalitate sau de fundaţii din ţară şi străinătate cu care Primăria Sibiu s-a asociat”, a explicat Mirela Gligore de la biroul de presă al Primăriei. Neoficial însă numărul acestora se apropie de 5.000.

Sute de oameni muşcaţi
Anul trecut la secţia de urgenţe a spitalului judeţean, au mers numai puţin de 470 de persoane care au solicitat îngrijiri după ce au fost muşcaţi de un câine. „Se aplică 5 doze de vaccine după următoarea schemă. În ziua prezentării pacientului, la 3, 7, 14 şi 28 de zile de la producerea plăgii. Pentru pacienţii cu risc major se efectuează iniţial seroterapie antirabică însoţită de aceiaşi schemă de vaccinare”, a explicat Raluca Turcu, purtător de cuvânt al spitalului. Un tânăr a povestit că a trebuit să stea cocoţat pe un gard mai bine de 15 minute după ce a fost alergat la propriu de o haită de câini pe strada Ştefan cel Mare. „Noroc că m-am putut urca pe gardul unităţii militare de acolo, pentru că altfel cred că mă sfâşiau acei câini” a povestit Anghel Octavian Marius.

„ În 2010 au fost primite din partea cetăţenilor un număr de aproximativ 200 de sesizări telefonice şi în scris” – Mirela Gligore, primăria Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite