Sfâşiată de câini, la furat de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 49 de ani a fost sfâşiată de o haită de câini pe o proprietate a Primăriei Sectorului 5. Taniuşa Stanchievici a fost găsită ieri dimineaţa plină de sânge în curtea unui sediu al Administraţiei Domeniului Public din sectorul 5, clădire aflată în conservare din ianuarie 2010, astfel că acolo nu erau angajaţi.

Cine răspunde pentru femeia sfârşiată de maidanezi?

Citiţi şi: Iaşi: Femeie sfâşiată de 10 câini comunitari

Femeia avea răni pe tot corpul, martorii spun că maidanezii s-au năpustit asupra ei, au doborât-o după care au început să o sfâşie, anunţă PROTV. Pentru că a pierdut mult sânge, femeia a intrat în şoc hipotermic. Când ambulanţa a ajuns la faţa locului, femeia era mai mult moartă decât vie. „Femeia a ajuns la spital marţi dimineaţă. Era în stare foarte gravă, avea traumatisme severe, coaste rupte, umăr dislocat, pneumotorax şi plăgi muşcate pe tot corpul - scalp, mâini, torace, spate şi picioare. Erau plăgi muşcate adânci. Mai mult, femeia era în şoc hipotermic şi hemoragic”, a declarat medicul primar ATI Virginia Bărbulescu.  Femeii i-a fost dislocat umărul stâng, mai multe coaste i-au fost fracturate, iar medicii au numărat zeci de răni. Animalele i-au sfârtecat muşchii şi tendoanele. La Spitalul Bagdasar Arseni, acolo unde femeia a fost transportată de urgenţă, peste 10 medici specializaţi în chirurgie generală toracică şi plastică i-au oprit hemoragia şi i-au îngrijit rănile de lanivelul plămânilor. Mai apoi, echipele de plasticieni le-au cusut pe cele din zona la capului, toracelui, mâinilor şi spatelui.

Şanse mici de supravieţuire


Femeia a iesit din sala de operatie după mai bine de patru ore, fiind mutată la terapie intensiva. Ieri, în jurul orei 19.00, femeia a făcut un stop cardio-respirator, medicii reuşind să o resusciteze. Ea se află în stare foarte gravă cu şanse mici de supravieţuire. Şi chiar dacă scapă cu viaţă, doctorii care au operat-o spun că rănile sunt profunde şi că va rămâne mutilată pe viaţă. Cele mai grave răni au fost cele la plămâni, umăr şi cele de la mâini şi picioare. Un echipaj de poliţie a demarat o anchetă în acest caz. Se pare că victima a fost încolţită după ce ar fi sărit gardul ca să fure fier vechi.
Situatia câinilor vagabonzi este scăpată de sub control în lipsa eutanasierilor sau a sterilizărilor. Doar unul din trei animale este sterilizat, iar haitele din oraş sunt tot mai agresive. Dresorii spun că cel mai bine este ca atunci când este atacată, victima să privească câinii în ochi, să îi lase să o miroasă şi atunci şansele să scape  nemuşcată sunt mai mari. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite