De foame, maidanezii au devenit extrem de agresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai în ultimele două săptămâni 50 de buzoieni au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de hoardele de câini. Medicii de la Boli Infecţioase spun că în această iarnă nu a trecut nicio zi fără să aibă noi pacienţi muşcaţi de maidanezi. Costurile tratamentului sunt foarte mari, minim 250 lei de pacient.

Medicii confirmă faptul că lipsa hranei, accentuată pe timp de iarnă, îi face pe maidanezii care populează cartierele oraşului să devină tot mai violenţi. În consecinţă, animalele au ajuns zilnic să îşi infingă colţii în trecători.

"Cu siguranţă că lipsa hranei dă naştere la un comportament mult mai agresiv al acestor animale. Dovada este că zilnic avem patru sau cinci cazuri de pacienţi care au nevoie de tratament antirabic, care este foarte scump. O injecţie cu Verorab costă 47 de lei, iar pacientul trebuie să facă cel puţin cinci", ne-a declarat Elena Damian, şeful Secţiei de Boli Infecţioase.

Teroare în Dorobanţi şi Micro 14
Locatarii de la blocuri sunt disperaţi că nu pot scăpa de calvarul câinilor fără stăpân şi nu mai ştiu cui să mai ceară ajutor. Oamenii spun că de disperare au început să sune şi la numărul de urgenţă 112.

„Mai pe vară dispăruseră dar acum, de când cu frigul, au apărut iar. Am auzit că au fost vecinii care au sunat şi la 112. Oricum îmi este teamă să mai ies pe stradă după ce vecinul meu de 23 de ani a fost sfâşiat de o haită de maidanezi" se plânge Alina Horhocea, de 42 de ani, o locatară din cartierul Boşteni.

Haitele de maidanezi de lângă zidul Marghiloman

image


Cei mai înspăimântaţi sunt buzoienii care locuiesc în cartierul Dorobanţi. Aceştia nu mai îndrăznesc să îşi lase copiii la joacă. „Sunt nemâncaţi şi te atacă şi în miez de zi, de ne este teamă să mergem pe stradă cu copiii. Cel mai rău este noaptea. Pe lângă faptul că fac o gălăgie infernală de nu ne mai putem odihni, atacă aproape pe oricine le iese in cale", ne-a declarat şi Doiniţa Pârvulescu, de 28 de ani.

Reprezentanţii Primăriei recunosc că sunt deja depăşiţi de situaţie şi că, în ciuda eforturilor pe care le-au făcut, nu pot scăpa oraşul de maidanezi, mai ales din cauza unor locatari care bagă beţe în roate serviciului de ecarisaj.

„Noi capturăm zilnic zeci de câini şi îi transportăm la adăpost, dar vinovaţi sunt şi locatarii care îi hrănesc şi repopulează aceste zone. Echipele de ecarisaj sunt împiedicate în desfăşurarea activităţii de către oameni care se pretind a fi iubitori de câini, dar din cauza lor suferă majoritatea. Singura soluţie ar fi eutanasierea acestor animale", a declarat Gabriel Baltă, directorul tehnic al Primăriei Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite