UPDATE Trei drumuri naţionale sunt blocate. Lista şoselelor blocate în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şosele sunt pline de zăpadă, traficul e aproape paralizat
Şosele sunt pline de zăpadă, traficul e aproape paralizat

La ora 10.04, potrivit Companiei Naţionale de autostrăzi şi drumuri naţionale din România ( CNADNR), trei drumuri naţionale erau blocate.

ORA 15.15 CFR Călători informează că, în data de 21 decembrie 2009, sunt anulate următoarele trenuri de călători, deoarece circulaţia feroviară se realizează în continuare cu dificultate ca urmare a condiţiilor meteorologice.

Vezi aici LISTA TRENURILOR ANULATE

UPDATE 13.04 Din cauza vântului puternic, portul fluvial Constanţa Sud a fost închis.

Citeşte şi:

Întârzieri de şase ore ale trenurilor internaţionale

Zeci de trenuri anulate

Întârziere de ore în şir şi trenuri anulate

Pentru a vedea o fotogalerie cu străzile înzăpezite din Timişoara CLICK AICI

Un meteorolog şi soţia s-au rătăcit în Munţii Ţarcului


Primul mort din cauza frigului în Banat!  Ambulanţele sunt la un pas să rămână înzăpezite!

Sibiu: Acoperișul unei mansarde s-a prăbușit peste trei mașini

Zece maşini înzăpezite de viscol pe drumul spre Păltiniş

Spania: Unsprezece stațiuni montane, închise din cauza ninsorilor

Italia îngenuncheată sub ger şi ninsoare

Temperaturi de -33.6 grade C în sudul Germaniei

SUA: Ninsori şi viscol pe coasta de est. Mai multe state au declarat stare de urgenţă

Zeci de trenuri au fost anulate din cauza viscolul şi a ninsorilor abundente

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

UPDATE 10.04 Compania Naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale din România ( CNADNR) informează că patru drumuri naţionale sunt blocate:

• DN 22, între localităţile Râmnicu Sărat şi Brăila
• DN 24D (Bârlad-Cuca), între localităţile Bălăbăneşti - Cuca
• DN 2C (Costeşti-Padina)

Pe următoarele drumuri naţionale circulaţia este îngreunată:

• DN 10 (Nehoiu - Gura Siriului)
• DN 22 (Comaneasca - Scortaru)
• DN 22D (Jijila - Gărvan)
• DN 23A (Milcovul- Ciorăşti), între localităţile Milcovul - Bordeasca Nouă
• DN 2C (Tovărăşia - Griviţa)• DN 57 (Pojejena - Oraviţa)
• DN 57 (Pojejena - Oraviţa)
• DN 66 (Lainici-Petroşani), între localităţile Bumbeşti - Petroşani
• DN 67D (Tg. Jiu - Băile Herculane), între localităţile Obârşia - Colosani
• DN 7 (Rm. Vâlcea - Sibiu), între localităţile Călimăneşti - Brezoi
• DN 73C (Berevoiesti-Slănic)
• DN CB (Bucureşti)

UPDATE 9.00

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe şoseaua de centură a municipiului Bucureşti este blocat în ambele sensuri între localităţile Măgurele şi Domneşti, din cauza unui autotren care a derapat pe partea carosabilă în urmă cu puţin timp. Nu s-au înregistrat victime

UPDATE 6.50 Conducătorii auto ce se deplasează pe şoselele din judeţul Giurgiu sunt sfătuiţi să manifeste multă prudenţă la volan, să reducă viteza şi să mărească distanţa de siguranţă dintre maşini din cauza poleiului.

UPDATE 1.30

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe DN1D Urziceni - Albeşti, în judeţul Ialomiţa, la intersecţia cu DC16, în zona Adâncata, a fost reluat. Autotrenurile care blocaseră circulaţia au fost puse în mişcare.

Sunt semnalate următoarele drumuri naţionale blocate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

• în judeţul Caraş-Severin, DN 57 Moldova Nouă – Oraviţa şi DN58 Reşiţa – Anina;

• DN 2C Costeşti – Pogoanele – Padina (judeţul Buzău);

• DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila;

• DN 24 D Galaţi – Bârlad.

În judeţul Sibiu, DJ106A Sibiu – Păltiniş, rămâne închis.

Ora 23.18, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că toate forţele au fost mobilizate pentru a interveni împreună cu echipajele de deszăpezire de la Drumuri. Autorităţile au declarat că nu vor reuşi să deblocheze drumul în curând.

"Drumul este destul de greu şi este un viscol extraordinar, în jur de 100 km la oră", a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont din Caraş-Severin.

Ora 23:07, aproape 100 de maşini sunt blocate în Caraş-Severin, între Oraviţa şi Moldova Nouă.

Şi pietonii au întâmpinat probleme. Centrul capitalei a fost un iad pentru cei care au circulat pe jos.

Pe Valea Oltului şi Dealul Negru se circulă în condiţii de iarnă
    
Circulaţia în judeţul Vâlcea, pe Valea Oltului şi pe Dealul Negru, se desfăşoară în condiţii de iarnă, fără însă a se semnaliza blocaje în trafic sau ambuteiaje.

"Este zăpadă pe carosabil, zăpadă frământată, dar utilajele noastre acţionează non-stop pentru a asigura fluenţa traficului. Avem material anti-derapant împrăştiat dar important este ca şi cei care vor să meargă pe această rută să fie echipaţi cu tot ceea ce este necesar în asemenea condiţii. Se circulă pe Valea Oltului şi pe Dealul Negru, tronsoane importante ale DN 7 - E 81, şi se va circula toată noaptea", a precizat Eugen Mănescu, directorul secţiei Vâlcea a Administraţiei Drumuri Naţionale.

IPJ Vâlcea are, pentru această noapte, suplimentate efectivele de poliţie în zonele cu trafic dificil din cauza zăpezii.

"Nu avem niciun incident semnalat până la această oră, agenţii noştri se află pe traseu patrulând pe toate arterele importante care traversează oraşul. Drumurile spre Târgu Jiu, spre Craiova şi spre Slatina sunt, până la limita de judeţ, practicabile'', au mai precizat cei de la Drumuri Naţionale Vâlcea.

Potrivit prognozei meteo, va ninge toată noapte de sâmbătă spre duminică în judeţ, cu deosebire în sud.



Evenimente în trafic:

DN 7 KM 403+500 AMB. În jurul orei 02.30, în apropierea localităţii Vetel, s-a produs o tamponare a două autoturisme . Carosabilul este umed şi acoperit cu material antiderapant. Sunt 2 răniti, iar circulaţia este închisă pentru cercetări.

Ruta ocolitoare propusă de Poliţia Rutieră este Şoimuş-Brănişca-Ilia. Se estimează reluarea circulaţiei la ora 04.00. La faţa locului sunt: Poliţia, Salvarea, Pompierii şi personal de la Districtul de drumuri Şoimuş.

Începând cu ora 02.00, s-a reluat circulaţia normală pe DN 7 KM 152+300 AMB.

În jurul orei 00.20 pe DN 7 KM 152+300 AMB, 2 trailere care transportau prefabricate de beton au derapat în zona localităţii Drăganu blocând circulaţia pe ambele sensuri. Nu sunt victime. Ninge viscolind. La faţa locului se află Poliţia şi lucrători ai districtului Drăganu.

Pe DN5, km. 7+573-64, TIR-urile care nu sunt echipate cu lanţuri vor fi oprite în trafic de către lucrătorii Poliţiei Rutiere şi vor fi direcţionaţi către parcările laterale. Măsura a fost instituita pentru fluidizarea traficului dar şi ca urmare a imposibilităţii acestor autovehicule de a li se permite accesul în Bulgaria dacă nu sunt echipate corespunzător de iarna.

Pe DN 5B km. 3+200-39+500 (Vlasin) se impune o restricţie de circulaţie, a autovehiculelor cu un gabarit ce depăşeşete 7,5 tone nu le va fi permis accesul pe drumul naţional. Măsura este impusa de către Poliţia Rutieră.


La ora 22.05, pe DN1 km 28, sens Bucureşti -Ploieşti, un automobil Dacia a intrat în parapet. Nu sunt victime. Zăpada pe carosabil este de 1 cm. Circulatia a fost restabilita cu ora 22.30.

La ora 18.29 pe DN 22C km 29, în apropiere de localitatea Castelu, o cisterna încărcată cu kerosen s-a răsturnat în coliziune cu o autobasculantă. Nu au fost victime. La faţa locului se aflau echipajele de poliţie, pompieri şi lucrători de la drumuri naţionale. Circulatia este închisă şi se circulă pe ruta ocolitoare:
- Bucureşti - Constanta pe DJ 224(Tortomanul)- DN 2A (Doroda)
- Constanţa - Bucureşti pe DJ 228(Nazarcea) - DN2A.

Sunt semnalate următoarele drumuri naţionale blocate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

- DN 57 Moldova Nouă - Oraviţa şi DN58 Reşiţa - Anina;
- DN 2C Costeşti - Pogoanele - Padina (judeţul Buzău)
- DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila;
- DN 24 D Galaţi - Bârlad

De asemenea, în judeţul Sibiu, câteva maşini au rămas înzăpezite pe DJ106A Sibiu - Păltiniş, pe platoul Vălari, la 9 kilometri de staţiune.


Cele zece maşini cu aproximativ 35 de pasageri care au rămas blocate, sâmbătă seară, pe drumul spre Păltiniş au fost deszăpezite, dar traficul pe DJ 106 A este restricţionat din cauza viscolului care aruncă zăpada pe şosea făcând-o impracticabilă

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

"Totodată, atragem atenţia asupra echipării autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă, mai ales când se parcurg distanţe lungi, în zonele în care va intra în vigoare atenţionarea meteorologică cu cod galben (lanţuri antiderapante, cauciucuri de iarnă, lopată, nisip, carburant suficient, pături, alimente, apă, telefon mobil, etc)", se mai arată în comunicatul postat pe Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.


CITEŞTE AICI DESPRE RAVAGIILE PE CARE LE FACE VISCOLUL  ÎN BANAT

Zeci de turişti blocaţi în staţiunea Semenic


Drum naţional închis în Banat din cauza zăpezii
Timişoara sub asediul zăpezii
Bataie de joc pe străzile Timişoarei: aproape nicio stradă nu a fost deszăpezită
Drumarii dorm pe ei, primăria închide ochii, şoferii trec prin coşmar
Ger insuportabil în tramvaiele din Timişoara

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite