Un meteorolog şi soţia s-au rătăcit în Munţii Ţarcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii îi caută pe cei doi dispăruţi
Salvamontiştii îi caută pe cei doi dispăruţi

Meteorologul Ioan Gruia şi soţia acestuia s-au rătăcit sâmbătă, în munţii Ţarcu. Primii care au plecat în căutarea acestora au fost alpiniştii de la Clubul Montan Caransebeş. Căutările au continuat până la ora 20.00, dar vor fi reluate luni dimineaţa, la prima oră.

UPDATE, ASTĂZI, ORA 14.10:
Cei doi tineri daţi dispăruţi urmau să îşi petreacă sărbătorile la Centrul Meteo Ţarcu

Ora 20.30

Salvamontiştii cărăşeni au oprit căutările din Munţii Ţarcului. Aceştia s-au retras de pe versant şi fac deja planul căutărilor pentru ziua de mâine. "Vom relua căutările mâine dimineaţă, la prima oră. Vom putea folosi şi snow mobilele, pentru că vremea s-a mai liniştit", a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin. Până în momentul de faţă, oamenii munţilor nu au găsit niciun indiciu, care să îi conducă cu gândul la faptul că cele două persoane rătăcite ar fi trecut prin zonele cercetate de ei. 

Ora 16.30

Elicopterul omului de afaceri Romeo Dunca a aterizat pe Muntele Mic, din cauza vizibilităţii reduse, odată cu lăsarea serii. Şeful Serviciului Salvamont spune că oamenii lui continuă căutările până în jurul orei 22.00, după care se retrag. De mâine, potrivit legislaţiei salvamontiştii vor apela la jarndarmi şi poliţişti, ca să continue căutările împreună.

Ora 12.00

Echipe ale Salvamont Caraş-Severin caută în continuare cele două persoane, care au dispărut sâmbătă după-amiaza, între Vârful Ţarcu şi Vârful Cuntu de pe Muntele Ţarcu. Ioan Gruia, meteorolog la Staţia Meteo, a plecat după soţia sa, însă, la întoarcere, cei doi nu au mai ajuns la destinaţie. În momentul când bărbatul a plecat, în jurul orei 16.00, vremea a fost bună, însă, viscolul i-a prins pe cei doi între cele două vârfuri. Speranţa salvamontiştilor stă în faptul că cei doi cunosc muntele şi, drept urmare, au intrat undeva la adăpost, unde, probabil, nu au semnal la telefoanele mobile.

Ora 8.00

Un meteorolog şi soţia sa sunt dispăruţi de ieri seară, în zona Muntelui Ţarcului. Ieri, la ora 14.00, cei doi au plecat dinspre Vârful Cuntu, spre Ţarcu, unde ar fi trebuit să ajungă, după aproximările alpiniştilor, la ora 20.00. Pentru că nu au ajuns la destinaţie, cei de la Clubul Montan Caransebeş au intrat în alertă şi au plecat în căutarea lor cu patru echipe.

Avalanşe, din cauza viscolului
Cei doi soţi au sub 30 de ani, sunt din Borlova şi dacă nu au pregătire fizică, singura lor şansă este ca ei să nu se fi oprit din drum. „Din cauza viscolului, Muntele Ţarcului este predispus la avalanşe. Avem şi noi echipe pe teren“, ne-a informat alpinistul Coco Galescu.

Şi salvamontiştii au ieşit pe teren
Şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin, Valentin Balaban a trimis în această dimineaţă, în Munţii Ţarcului, opt salvamontişti care să îi caute pe tineri. „Aseară vântul sufla cu 20 de kilometri pe secundă în Ţarcu şi erau minus 16 grade, ceea ce a făcut imposibilă intervenţia noastră pe timpul nopţii. Nu puteam să îmi trimit oamenii să moară pe teren“, a subliniat Valentin Balaban. Şeful serviciului spune că ia în calcul ca, odată cu îmbunătăţirea vremii să trimită în zonă un elicopter. Deocamdată, însă ceaţa şi viscolul nu o permit.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite