Bataie de joc pe străzile Timişoarei: aproape nicio stradă nu a fost deszăpezită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nici măcar străzile centrale nu au fost deszăpezite
Nici măcar străzile centrale nu au fost deszăpezite

Chiar dacă la începutul săptămânii reprezentanţii Primăriei Timişoara au dat asigurări că oraşul nu va avea probleme cu zăpada, în această noapte firmele de curăţat străzile şi-au dat arama pe faţă. În această dimineaţă, la ora 8.00 s-a intervenit doar pe câteva străzi şi acolo doar cu sare.

GELERIE FOTO CU STRĂZILE CAPITALEI BANATULUI:  CLICK AICI

UPDATE, ORA 14.30: Firmele de deszăpezire dau explicaţii

Directorul firmei care deszăpezeşte sudul oraşului, SC Drumuri Municipale, Cornel Bota a spus că din punctul de vedere al firmei pe care o conduce nu au existat probleme. „Am acţionat cu sare, dar la -8 grade sarea reacţionează altfel decât la zero grade”, a spus Cornel Bota.

Retim deszăpezeşte nordul oraşului. Purtătorul de cuvânt al societăţii, Livian Hotico a spus că s-a acţionat toată noaptea cu şase utilaje şi dă vina pe lipsa traficului în timpul nopţii. „A nins permanent, iar temperaturile scăzute au permis depunerea unui strat de zăpadă pe carosabil. Datorită faptului că în timpul nopţii nu este un trafic intens, materialul antiderapant împrăştiat de utilajele noastre a fost acoperit foarte repede de zăpadă şi nu a reacţionat decât după ce nivelul traficului a crescut”, a spus Livian Hotico.


UPDATE ORA 12.00: Primăria îşi asumă haosul de pe străzi

Primăria Timişoara şi-a asumat situaţia traficului din oraş în această dimineaţă. Primarul Gheorghe Ciuhandu i-a băgat în şedinţă pe directorii care supraveghează activităţile de deszăpezire. "S-a constatat că a existat o sincopă, în sensul că firmele au intervenit cu întârziere. Societăţile au fost avertizate, urmând ca la situaţii similare să fie amendate", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Lăcrămioara Condea. Firmele care se ocupă de deszăpezirea din Timişoara sunt SC Drumuri Municipale şi Retim. Acestea sunt de altfel singurele firme care au participat la licitaţie.

UPDATE ORA 09.30: Trafic greoi

Şoferii timişoreni se luptă şi acum cu şoselele alunecoase. Străzile curăţate de Retim sunt deja acoperite cu un strat de gheaţă, iar cele care încă nu au fost curăţate sunt adevărate patinoare.

Zăpada i-a încurcat pe şoferii timişoreni
Timişoara, 18 decembrie, ora 9

"Se circulă foarte greu pentru că sunt condiţii foarte proaste. Nu am văzut nicio maşină de curăţat pe aici. circulăm cu 30 km/h", a spus Nicolae Negrea, 52 de ani, şofer.

No title

Pe strada Avram Imbroane, maşinile circulă cu viteză foarte mică chiar dacă şoseaua a fost dezăpezită. ÎÎn locul zăpezii s-a aşternut un strat subţire de gheaţă.

UPDATE ORA 9.00: „Utilajele” Retim curăţă  trotuarele



În Piaţa Libertăţii erau în această dimineaţă patru angajaţi de la Retim care curăţau trotuarele. Retimul a intervenit cu un „spărgător de gheaţă”, un răspânditor de sare şi doi lopătari.



Noaptea trecută a nins un pic mai mult decât zilele trecute. Nu a fost nevoie de o ninsoare abundentă pentru ca traficul să fie dat peste cap. Pe străzi s-a circulat cu dificultate din cauza zăpezii de pe drum, pe care nimeni nu a catadicsit să o dea la o parte.

Timişoara: 18 decembrie, ora 8.00
No title
Timişoara, 18 decembrie, ora 9

Nici măcar străzile centrale nu au fost curăţate de zăpadă. Taximetriştii ieşiţi în trafic de diminieaţă spun că au văzut un singur utilaj de deszăpezire în Complexul Studenţesc.

Timişoara, 18 decembrie, ora 09



Şefii din primărie refuză să dea explicaţii

Adrian Puşcaş, şeful Serviciului Salubritate din Primăria Timişoara, care gestionează curăţarea străzilor în această perioadă a refuzat să dea vreo explicaţie pentru situaţia drumurilior din oraş. "Sunaţi-l pe purtătorul de cuvânt, Flavius Boncea", a spus Puşcaş. Purtătorul de cuvânt Flavius Boncea nu a putut fi contactat.




Rămâneţi pe timisoara.adevarul.ro pentru a urmări situaţia traficului din oraş.

Zăpadă pe străzile din Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite