Sibiu: Acoperișul unei mansarde s-a prăbușit peste trei mașini (UPDATE GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașinile au fost grav avariate
Mașinile au fost grav avariate

Acoperișul unei mansarde aflată în construcție, de pe strada Rusciorului, s-a prăbușit sâmbătă seara peste trei mașini. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt însemnate. Ajuns la fața locului, prefectul Sibiului a ținut să tragă un semnal de alarmă asupra lucrărilor necorespunzătoare care se fac în ultimul timp.

URMĂRIŢI AICI O GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT

Din cauza vântului puternic, acoperișul mansardei de la blocul nr 17 de pe strada Rusciorului a zburat, prăbușindu-se peste trei mașini parcate în fața blocului vecin. O Dacia Logan, un Kia și un Mitsubischi au fost grav avariate. La fața locului au ajuns imediat echipaje ale Inspectoratului penstru Situații de Urgență și ale Poliției Sibiu, dar și proprietarii celor trei mașini, care spun că, din fericcire, aveau asigurare. „ Stăteam în casă și am auzit o bubuitură. Am crezut că vântul a trântit ușa de la bloc, dar au venit vecinii și m-au anunțat că s-a prăbușit acoperișul. Am crezut prima dată că al nostru a zburat și numai când am venit jos am văzut că era, de fapt, de la blocul vecin. Acum să vedem, cine plătește?“, se întreabă Otto Gunesch, proprietarul autoturismului Kia. La fel de nemulțumit s-a arătat și Daniel Tera, proprietarului Daciei Logan, cea mai „șifonată“ dintre cele trei. „ Mi-a făcut-o praf. Cred că valoarea pagubelor este de peste 50 de milioane, dar credeți că va plăti cineva? Cu siguranță o să ajung să o fac tot pe CASCO. Asta e România, s-a făcut un acoperiș de doi bani, bine că nu a căzut peste un om, putea să omoare pe cineva“, ne-a spus tânărul.

Prefectul, îngrijorat de calitatea proastă a lucrărilor
La scurt timp de la producerea incidentului, la fața locului a ajuns și prefectul Sibiului, Constantin Trihenea, care a ținut să tragă un semnal de alarmă asupra construcțiilor care se fac în ultima perioadă.
„S-a anunțat la 112 spulberarea unui acoperiș, s-au mobilizat forțe de la Inspectoratul pentru Situații de urgență, de la Poliția Sibiu, s-a protejat zona, s-a identificat tabla care mai este pe acoperiș și care mai poate fi spulberată, și cred că în afara pierderilor materiale nu sunt alte probleme. Zona s-a protejată, va fi supravegheată de Poliția Comunitară și de jandarmi până mâine, când vântul va putea permite accesul cu scara telescopică pentru îndepărtarea restului de tablă. Restul sunt chestiuni administrative, despăgubiri pentru păgubași, a fost înștiințată Inspecția de stat în Construcții, deci se va derula programul pentru a se stabili cine se face vinovat pt acest lucru.În orice caz, și acest acoperiș atrage atenția asupra lucrărilor necorespunzătoare făcute, după părerea mea de firme neautorizate sau, dacă sunt autorizate, sunt cu personal cu calificare scăzută“, a spus Trihenea.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite