Dedesubturile cazului "Mită la Interne": Fătuloiu este bun prieten cu rivalul în afaceri al lui Cătălin Chelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat Dan Fătuloiu este bun prieten cu omul de afaceri Gheorghe Văsâi, duşmanul lui Cătălin Chelu. Războiul dintre cei doi oameni de afaceri a plecat de la preluarea controlului asupra fabricii de mobilă Alprom din Piteşti, care reprezintă o importantă miză imobiliară.

Acţiunea de prindere în flagrant a omului de afaceri Cătălin Chelu, organizată de procurori, naşte numeroase semne de întrebare. Cătălin Chelu (44 de ani) şi colaboratorii săi Ştefan Badea, Gabriel Constantinescu (38 de ani) şi Antonel Bunu (42 de ani) au fost arestaţi preventiv, ieri-dimineaţă, pentru 29 de zile.

Citeşte aici Referatul DNA cu propunerea de arestare a lui Cătălin Chelu în cazul mitei pentru Dan Fătuloiu

Denunţătorul în cazul de mită, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, este prieten bun cu un rival în afaceri al lui Cătălin Chelu. Omul de afaceri piteştean Gheorghe Văsâi a încercat să pună mâna pe pachetul majoritar de acţiuni al fabricii de mobilă Alprom, dar Chelu s-a mişcat mai repede. 

Citiţi şi: Chestorul Fătuloiu l-a acuzat de trădare pe şeful IPJ Vaslui în cazul Chelu

Şeful Poliţiei brăilene despre "trădarea" lui Fătuloiu: "Chestorul nu s-a referit la şefii inspectoratelor!"

Omul de afaceri brăilean Antonel Bunu a fost arestat în dosarul Cătălin Chelu

Administratorul "Blue Telecom", Antonel Bunu, paravan în afacerile gălăţeanului arestat în dosarul "Mita"

Castelul de Apă din Brăila, salvat cu greu din mâinile lui Cătălin Chelu

Vezi aici stenogramele unor discuţii care arată cum batjocorea miliardarul Chelu legile din România

Cătălin Chelu şi alţi trei suspecţi au fost arestaţi pentru 29 de zile

Văsâi a făcut numeroase plângeri împotriva lui Cătălin Chelu, acuzându-l că a devenit ilegal acţionar majoritar. Piteşteanul este un apropiat al secretarului de stat, lucru recunoscut de Văsâi. „Suntem prieteni şi ne cunoaştem de mai bine de 20 de ani", a declarat Gheorghe Văsâi. Chestorul-şef Dan Fătuloiu nu a dorit să facă alte declaraţii pentru a nu influenţa decizia instanţei.

Fătuloiu sare în apărarea fiului

Credibilitatea celui de-al doilea denunţător în acest caz, Alexandru Fătuloiu (26 de ani), lasă şi ea de dorit. Secretarul de stat îşi apără fiul.

„Printr-un interpus, Chelu l-a sunat pe fiul meu ca să-i dea telefonul pentru a discuta cu mine să cădem la pace, pentru că altfel mă face praf pe televiziuni. M-am întâlnit cu el când mi-a dat banii. Fiul meu nu face împrumuturi. Este un om de afaceri onest, n-a avut niciodată probleme cu legea. A avut câteva contracte unde nu i s-au dat banii şi, bineînţeles, din obligaţie contractuală, a solicitat instanţei", a spus Fătuloiu la Realitatea TV. Chestorul a lăsat de înţeles că pe lista învinuiţilor ar putea să apară şi numele unor poliţişti.

Citiţi şi: Chestorul Fătuloiu îi acuză de trădare pe şefii IPJ Vrancea în cazul Chelu

Chelu, turnat la DNA în urmă cu trei luni

Procurorii DNA au demarat o anchetă în acest caz la 10 august 2010. Este data la care secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu şi fiul său
l-au denunţat pe Cătălin Chelu că le-ar fi oferit mită un milion de euro, pentru rezolvarea unor dosare penale de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conform referatului de arestare întocmit de procurorii DNA, la 12 august 2010, Alex Fătuloiu s-a întâlnit cu fostul său partener de afaceri Ştefan Badea şi cu Antonel Bunu, asociat al lui Cătălin Chelu, pentru a discuta detaliile „afacerii". Întâlnirea a fost înregistrată ambiental de către procurori. Mita urma să fie mascată sub forma unor contracte între o firmă a lui Alex Fătuloiu şi societatea Alprom Piteşti, deţinută de Chelu.


Faţă-n faţă

La 20 august şi 23 august 2010 au urmat alte întâlniri între Fătuloiu junior şi asociaţii lui Cătălin Chelu, înregistrate de către anchetatorii DNA.

La 8 noiembrie 2010, Ştefan Badea s-a întâlnit cu secretarul de stat Dan Fătuloiu pentru a discuta despre rezolvarea dosarelor penale pe numele lui Chelu. O zi mai târziu, Badea a stabilit cu chestorul Fătuloiu valoarea mitei: „500.000 de euro cash, 300.000 de euro business, 200.000 de euro final". Cu această ocazie, Fătuloiu a insistat ca banii să fie daţi personal de către Cătălin Chelu.

Flagrant în parcarea MAI

Prima întâlnire Chelu-Fătuloiu a avut loc la 12 noiembrie, când chestorul i-a prezentat omului de afaceri situaţia dosarelor penale. Chelu a ameninţat că, dacă va fi chemat la audieri, va da în vileag încercarea lui Fătuloiu de a-l ajuta pe Gheorghe Văsâi de a câştiga licitaţia pentru preluarea pachetului de acţiuni de la Alprom.

La 19 noiembrie, procurorii DNA au organizat prinderea în flagrant a lui Cătălin Chelu. Acesta a venit în biroul lui Dan Fătuloiu la 13.30 şi au coborât împreună la maşina sa pentru a da o primă tranşă din banii promişi. După ce chestorul a luat punga cu bani, în care se aflau 212.850 de lei (50.000 de euro), procurorii au realizat prinderea în flagrant.

„Din studiul interceptărilor aflate la dosar, reiese clar premeditarea, clientul meu fiind provocat. Secretarul de stat Dan Fătuloiu a insistat permanent ca banii să-i fie aduşi personal de către Cătălin Chelu", a declarat Romeo Cosma, apărătorul lui Cătălin Chelu.

Beizadeaua din Topoloveni

Alexandru Fătuloiu



sursa: www.argeseanul.com

Cunoscut în unele cercuri drept "beizadeaua din Topoloveni", fiul chestorului Fătuloiu, Alexandru Fătuloiu (26 de ani), s-a „remarcat" în numeroase scandaluri. Numele lui Alex Fătuloiu a fost legat de cazuri de camătă şi bătăi în cazinouri. Fiul secretarului de stat deţine şase firme, unele având ca profil de activitate „amanetul".

Din anturajul său fac parte şi persoane nu tocmai onorabile.  Numele lui Alexandru Fătuloiu a fost vehiculat şi în contextul anchetei permiselor false de la Argeş - dosar intrumentat de DNA - tânărul conducând o perioadă o maşină înmatriculată ilegal, pe care, ulterior, a vândut-o.

Lupta pentru controlul fabricii de mobilă Alprom

Cătălin Chelu a fost arestat pentru 29 de zile

Bătălia pentru controlul Fabricii Alprom se relansează odată cu arestarea lui Cătălin Chelu. Acesta este acuzat că falimentează societatea în mod deliberat.

Alprom moare încet, dar sigur, susţin salariaţii fabricii de mobilă. În ultima perioadă, acţionarul majoritar a dat afară aproape jumătate din personal şi a băgat în faliment patru societăţi subsidiare grupului Alprom.

Cătălin Chelu este acuzat că ar vrea să închidă fabrica şi să speculeze imobiliar patrimoniul societăţii.

Alprom deţine peste 80 de hectare de teren în zona Piteştiului, a căror valoare, chiar şi după căderea pieţei imobiliare, nu poate fi ignorată.
Cătălin Chelu deţine participaţia majoritară la Alprom prin intermediul mai multor firme pe care le controlează, respectiv Vulturul Comarnic, Altur Slatina, Aprico Consult Galaţi şi Fartexim Galaţi.

Un alt pachet de 43% a fost achiziţionat de compania Financiar Urban, controlată de omul de afaceri Gheorghe Văsâi. Asociaţi la Alprom Piteşti mai sunt Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, ambii fiind arestaţi alături de Cătălin Chelu.

Cătălin Chelu a fost  arestat pentru 29 de zile
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite