Castelul de Apă din Brăila, salvat cu greu din mâinile lui Cătălin Chelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul a fost lăsat fără lifturi şi motor de oamenii lui Chelu
Castelul a fost lăsat fără lifturi şi motor de oamenii lui Chelu

Primăria a reuşit în instanţă să recupereze obiectivul turistic din Grădina Mare,care ajunsese gratis în proprietatea afaceristului.Obiectivul este unic în zonă, iar la data construcţiei era cel mai mare castel de apă din România. A fost una dintre primele construcţii de acest gen realizată din beton armat.

Primăria municipiului a reuşit să reintre cu greu în posesia Castelul de Apă, unul dintre obiectivele turistice care erau cândva emblematice pentru oraş.

Şeful Poliţiei brăilene despre "trădarea" lui Fătuloiu: "Chestorul nu s-a referit la şefii inspectoratelor!"

Castelul a fost cedat către cooperativa Consumcoop pentru reamenajare şi transformarea sa în obiectiv de alimentaţie publică în anul 1978. Până în 1988 s-a investit mult acolo, „Castelul de Apă" fiind amenajat inclusiv cu celebrul bar rotitor de la ultimul etaj, care oferea o panoramă de 360 de grade asupra oraşului.

Administratorul "Blue Telecom", Antonel Bunu, paravan în afacerile gălăţeanului arestat în dosarul "Mita"

În 1996, controversatul afacerist Cătălin Chelu a încheiat un contract de preluare de la Consumcoop, neplătind nicio lescaie. Primăria a acţionat în instanţă, solicitând anularea afacerii.

Omul de afaceri brăilean Antonel Bunu a fost arestat în dosarul Cătălin Chelu

„În 2001, deşi ne aflam în situaţia de câştig al procesului, imobilul a revenit în instanţă Coonsumcoop Braila, astfel că a trebuit reluată acţiunea în revendicare. Pe parcursul anilor, imobilul a ajuns la SC Mega Construct SRL, practic tot Cony-Sat, şi vândut la două persoane, Rimar Doina şi Rimar Cezar, care aveau acţiuni la SC Mega SRL, deşi au ştiut că imobilul este in litigiu", ne-a declarat Sorina Bosoancă, fost jurist al Primăriei pe vremea când s-a încercat recuperarea obiectivului.

Cei doi cumpărători, de fapt interpuşii lui Chelu, nu au putut dovedi în instanţă că nu au ştiut de aceasta situaţie, a imobilului în litigiu, iar justiţia a dat sentinţa irevocabilă, astfel cp la data de 6 iunie 2005, „Castelul" a revenit în proprietatea municipalităţii.

Însă, în perioada în care s-a aflat în proprietatea firmelor sau a persoanelor apropiate lui Cătălin Chelu, Castelul de Apă a fost lăsat fără cele mai importante dotări ale sale.

„Am verificat întregul edificiu şi din fericire totul este în interior ca atunci când funcţiona. Însă, nu mai există lifturile şi nici motorul hidraulic care acţiona platforma rotitoare, care se pare au dispărut imediat după preluarea de la Consumcoop", ne-a declarat Camelia Guşatu, consilier al primarului Brăilei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite