Omul de afaceri brăilean Antonel Bunu a fost arestat în dosarul Cătălin Chelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Chelu s-a declarat nevinovat.
Cătălin Chelu s-a declarat nevinovat.

Antonel Bunu, Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu şi Ştefan Badea au fost duşi în arestul Direcţiei Cercetări Penale. Hotărârea Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au început, sâmbătă seară, în jurul orei 23.00, dezbaterile în acest proces.

Cătălin Chelu şi celelalte trei persoane reţinute în cazul presupusei mite oferite lui Valentin Fătuloiu au fost arestaţi peventiv pentru 29 de zile, după ce instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, duminică dimineaţă, cererea procurorilor DNA în acest sens.

CITEŞTE ŞI:

Şeful Poliţiei brăilene despre "trădarea" lui Fătuloiu: "Chestorul nu s-a referit la şefii inspectoratelor!"

Administratorul "Blue Telecom", Antonel Bunu, paravan în afacerile gălăţeanului arestat în dosarul "Mita"

Castelul de Apă din Brăila, salvat cu greu din mâinile lui Cătălin Chelu

Unul dintre avocaţi a spus că în acest caz sunt şi probe ambientale.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost duşi în arestul Direcţiei Cercetări Penale. Hotărârea Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Bunu este cunoscut în Brăila ca "omul lui Chelu", după ce acesta i-a cedat, de faţadă, controlul asupra Mega TV (actualmente CCC Blue Telecom).

CITEŞTE ŞI:

Unul dintre cei mai bogaţi gălăţeni, Cătălin Chelu a fost prins în timp ce încerca să-i dea mită chestorului Fătuloiu

Marian Filimon, şeful IMM-urilor gălăţene: "Chelu este un produs al politicului, nu poate fi considerat un om de afaceri"

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au început, sâmbătă seară, în jurul orei 23.00, dezbaterile în acest proces.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Ştefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fătuloiu, a spus avocatul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, Ioana Ionescu.

Aceasta a spus că fapta de cumpărare de influenţă, una dintre cele două acuzaţii aduse clientului său, nu s-a consumat deoarece banii nu au fost daţi.

Avocatul a arătat că Chelu a declarat în faţa procurorilor că nu i-a dat bani lui Fătuloiu şi că nu era speriat de dosarele în care este vizat. Chelu le-a mai spus procurorilor că orice afacerist mai important din România are astfel de dosare şi că, în opinia sa, acest caz nu este decât o făcătură, în încercarea "decapitării" societăţii Alprom, unde el este acţionar majoritar, împreună cu alte două persoane din cele reţinute.

Întrebat în legătură cu flagrantul, avocatul a spus că Chelu ar fi fost în biroul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, iar omul de afaceri a fos apoi condus de acesta la maşina sa, după plecarea secretarului de stat fiind momentul în care au intervenit anchetatorii.

Ioana Ionescu, a declarat, sâmbătă, că în acest caz a făcut denunţ şi fiul lui Dan Valentin Fătuloiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, vineri, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, după ce ar fi încercat să îi ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, între care şi DIICOT.

Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu, apropiaţi ai omului de afaceri Cătălin Chelu şi asociaţi în firme alături de acesta, au fost prinşi alături de Chelu în urma flagrantului delict din faţa sediului MAI. Cei doi ar fi venit, vineri, împreună cu Chelu pentru a-i oferi mită lui Fătuloiu.

După realizarea flagrantului, în faţa sediului MAI, Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu au fost conduşi de procurori la sediul DNA, unde au fost audiaţi mai bine de 12 ore.

Şi secretarul de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu a fost, vineri seară, la DNA, pentru a da declaraţii în cazul presupusei mite pe care i-ar fi oferit-o omul de afaceri Cătălin Chelu.

Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a declarat, vineri seară, înainte de a pleca de la MAI la Direcţia Naţională Anticorupţie, că cel care a vrut să îi dea mită a venit la el în birou.

Fătuloiu nu a făcut precizări în legătură cu mita pe care i-ar fi oferit-o Cătălin Chelu, el spunând doar că mituitorul "a venit în birou".

"Mituitorii au fost prinşi în flagrant de DNA", a declarat chestorul Fătuloiu, precizând că aceştia voiau să rezolve nişte dosare şi i-au oferit "două case, două maşini şi 50 de mii de euro".

Surse din Ministerul de Interne au declarat pentru Gândul că maşinile au fost descoperite de procurorii DNA chiar în parcarea Ministerului de Interne. Este vorba despre două BMW-uri albe, la faţa locului fiind găsite şi actele caselor şi banii, valoarea totală a mitei fiind de un milion de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au în lucru trei dosare în care figurează numele lui Cătălin Chelu, însă acesta nu se află încă sub învinuire. Investigaţiile se află în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi referitoare la piaţa de capital.

Cătălin Chelu este proprietarul celui mai mare portofoliu de companii listate la Bursa de la Bucureşti, cu 14 companii la care este acţionar direct sau prin intermediul unor firme interpuse, fiind totodată un personaj controversat, presa acuzându-l, între altele, că a devalizat Rotes SA.

Potrivit "Topului Forbes 500 miliardari", Cătălin Chelu (44 ani) are o avere estimată la 17 milioane de euro (locul 312 pe România) şi este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe bursa românească de acţiuni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite