Administratorul "Blue Telecom", Antonel Bunu, paravan în afacerile gălăţeanului arestat în dosarul "Mita"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonel Bunu (mijloc)
Antonel Bunu (mijloc)

Brăileanul Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu sunt folosiţi drept paravan în afacerile miliardarului gălăţean. Antonel Bunu este prieten cu Cătălin Chelu încă din 1992. Ca să evite partajul la divorţul de prima soţie, Chelu a trecut pe numele lui Bunu mare parte din acţiunile fostei firme Conysat.

Puţină lume ştie că Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, reţinuţi împreună cu Chelu în dosarul privind încercarea de mituire a secretarului de stat Dan Fătuloi, erau folosiţi drept paravan în afacerile miliardarului din Galaţi.

Omul de afaceri Antonel Bunu (42 ani), din Brăila, este prieten cu Cătălin Chelu încă din 1992. Potrivit lui Nicuşor Croitoru, fost angajat al fimei Conysat -Mega TV (care deţine circa 50% din reţeaua de cablu TV din Brăila), Chelu şi Bunu au lucrat la început împreună la munca de jos.

„Bunu a lucrat cu noi la întins cablurile, la primele branşări ale clienţilor la televiziunea prin cablu. Chelu pe vremea aceea avea o Dacia ruginită şi muncea şi el de dimineaţa până seara la întins reţele", ne-a declarat Croitoru.

Conysat Brăila a fost transferată pe numele lui Bunu şi al mamei lui Chelu în mod strategic, în 1997, cu puţin înainte de divorţul lui Cătălin Chelu de prima soţie, Corina. Scopul era evitarea partajului. Deşi în acte figurează Bunu, adevăratul patron este însă Chelu.

Deşi firma de televiziune prin cablu (devenită între timp Mega TV şi apoi CCC Blue Telecom) încasează destui bani din cele peste 30.000 de abonamente, plata salariilor angajaţilor se face din an în Paşte. Nu o dată au izbucnit scandaluri de proporţii.

„În urmă cu câţiva ani, pentru că am cerut plata salariilor restante, a izbucnit un scandal pe care domnul Bunu l-a rezolvat cu spray-ul de gaze. Tot studioul televiziunii locale a fost împroşcat cu gaze, noi am plecat şi în urma noastră a adus o nouă echipă care şi aceea a fost la un moment dat schimbată. Am făcut atunci plângere penală, dar nici până în ziua de azi nu ne-am văzut banii înapoi", ne-a declarat Nicoleta Constantin, fost reporter la Mega TV.

În ultima perioadă, brăileanul Antonel Bunu era reprezentantul lui Cătălin Chelu în afacerile din zona de nord a Moldovei.

În ce-l priveşte pe Gabriel Constantinescu (38 ani), acesta este cunoscut în Galaţi sub pseudonimul „Găboi". El se ocupă de coordonarea afacerilor din zona Galaţi (mai ales în complexul comercial Galgros) şi este responsabil de colectarea chiriilor (în mare parte „la negru") pentru cele circa 1000 de standuri şi spaţii comerciale pe care Cătălin Chelu le are în oraş.

Citeşte şi

Omul de afaceri brăilean Antonel Bunu a fost arestat în dosarul Cătălin Chelu

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite