EXCLUSIV Trifu Schroth, bărbatul ucis la Medicină, era îngrozit de moarte de „naşul" mafiei ţigăneşti, Ionelaş Cârpaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară a intrat în posesia unor documente care fac legătura între Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti, şi Trifu Schroth, judecătorul de stabor ucis şi tranşat într-un cămin al Universităţii de Medicină. 814.000 euro este suma totală din afacerea despre care vorbeşte Schroth

Este vorba de documente care atestă o tranzacţie imobiliară încheiată la notarul Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, care are calitate de „făptuitor" în dosarul în care a fost arestat Ionelaş. Documentele lăsate în urmă de victima crimei de la Medicină îl descriu pe Schroth ca fiind speriat de moarte de Ionelaş Cârpaci.

 "Vorbeşte" din mormânt

De dincolo de mormânt, Schroth vorbeşte prin aceste acte despre ameninţări, şantaj şi două tranzacţii imobiliare în valoare totală de aproape un milion de euro. Documentele lăsate în urmă de bărbatul tranşat într-o cameră de cămin arată că Ionelaş şi Safta Criste colaborau constant pentru perfectarea afacerilor cu case şi terenuri ale naşului mafiei imobiliare ţigăneşti. Episoadele violente la care fac referire aceste acte s-au petrecut începând din ianuarie 2008 şi în ele este implicată şi Mirela Stanca, femeia cu care Ionelaş trăieşte în concubinaj.

Aflaţi ce povestesc aceste documente mâine, în


Arestat pentru escrocherii imobiliare

Cârpaci a fost arestat săptămâna trecută. Imaginile surprinse de reporterii „Adevărul de Seară” în timp ce Ionelaş aştepta să intre la judecarea mandatului de arestare, cu cătuşele la mâini, arată un bărbat transpirat, cu faţa desfigurată de disperare şi teamă.



Cu toate acestea, baştanul nu i-a impresionat pe judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara, care au decis să îl aresteze pentru 29 de zile. Speranţele lui Ionelaş s-au legat de o şansă de eliberare din arestul preventiv, recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-a judecat ieri. Citeşte aici detalii!

" Inculpatul Sandner Ionel a fost beneficiarul a două dispoziţii de restituire a unor imobile din Timişoara, emise în fals"



Soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste, audiată în dosarul naşului mafiei ţigăneşti din Timişoara

Notarul public Safta Criste, soţia lui Mircea Criste, fost procuror general al României, a dat cu subsemnatul în dosarul în care a fost arestat ieri seară naşul mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, Ionelaş Cârpaci. Criste a fost audiată de procurorul de caz. Citeşte aici cum s-a făcut escrocheria!

Safta Criste: „Dacă îi refuzi te acuză de rasism"

ziar rulat adevărul
image
image
image
image

 
Safta Criste a declarat iniţial că a lucrat pentru Ionelaş Cârpaci. Aceasta s-a justificat însă cu faptul că nu ştia ce escrocherii punea Cârpaci la cale şi că nu l-a refuzat pentru că nu vroia să fie acuzată de rasism.  „A venit şi la mine cum a venit şi la alţi notari. Nu poţi să refuzi un client. Deşi de când am avut această problemă am încercat să evit această categorie, dar nu poţi să-i refuzi pentru că te acuză de rasism. A fost de două-trei ori la mine, dar a fost şi la alţi notari", a spus Criste.

Documentele care au intrat îm posesia Adevărul de Seară dovedesc că Safta Criste perfecta constant afacerile dubioase ale lui Ionelaş Cârpaci şi ale altor şefi de clanuri ţigăneşti. Unele dintre aceste afaceri au fost încheiate, susţin victimele, prin şantaj, ameninţare şi presiuni. 

 

TUPEU Fostul procuror general al României, Mircea Criste, în vizită la şeful procurorului care îi anchetează nevasta

Mircea Criste l-a vizitat pe procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Vasile Bâc, şeful anchetatorului Angelina Tufariu, care o cercetează pe notăriţa Safta Criste, nevasta lui Mircea Criste.  Mircea Criste şi Vasile Bâc se cunosc din Reşiţa, unde amândoi au profesat la începutul carierei lor. Citeşte aici toate detaliile!



Coincidenţe bizare: legături între Criste, Ionelaş şi secretarul Ioan Cojocari


„Notarul Safta Criste este cel care a făcut-o notar pe fiica secretarului Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a cărui semnătură s-a falsificat pe dispoziţia falsă folosită de Ionelaş în escrocherie. Ionelaş nu avea cunoştinţe de drept şi administraţie pentru a putea falsifica atât de bine acea dispoziţie. E clar că cineva din interior l-a ajutat. Paula Cojocari Aldana a făcut practica la cabinetul Safta Criste. Spaţiul în care funcţionează cabinetul provine după 1990 din fondul de spaţii al primăriei", a declarat o sursă judiciară care cunoaşte toate detaliile acestui caz. Cojocari a declarat, în trecut, că totul este doar o coincidenţă ciudată.

 

Cojocari susţine că nu are nicio legătură cu escrocheriile lui Cârpaci. "Eu dorm liniştit noaptea domnule Bot. Şi visez frumos, că am văzut că vă preocupă somnul meu", a declarat Cojocari , în direct la Realitatea TV Timişoara.

Recent au apărut informaţii potrivit cărora Ioan Cojocari este cel care l-a recomandat pe Ionelaş Cârpaci notăriţei Safta Criste. "Cojocari l-a trimis pe Ionelaş la Safta", a declarat un important actor de pe piaţa imobiliară timişoreană care cunoaşte toate culisele modului în care Ionelaş şi-a construit escrocheriile. Sursele Adevărul de Seară au mai informat că există şi alte terenuri cu dispoziţii de retrocedare falsificate şi că un important om de afaceri timişorean a fost şi el escrocat de Ionelaş în acelaşi mod.

Clanurile ţigăneşti au acaparat oraşul

Prin scandal sau influenţe în primărie, poliţie şi instanţe, clanurile ţigăneşti Cârpaci, Stancu şi Covaci au pus stăpânire pe aproape toate vilele din zona istorică a Timişoarei. Mafia imobiliară ţigănească este atât de puternică încât naşul clanurilor, Ionelaş Cârpaci, a reuşit să intre până şi în posesia clădirii în care funcţiona fosta bibliotecă judeţeană. Până şi familia primarului Gheorghe Ciuhandu are legături cu clanurile ţigăneşti. În trecut firma de arhitectură a filului primarului a solicitat un certificat de urbanism pentru o clădire monument istoric care a intrat tot în proprietatea lui Ionelaş Cârpaci (3427/2004 S.C. MG BUILDING DESIGN S.R.L. BV. M.VITEAZUL nr.3 - proprietari STANCU IONEL SI STANCA MIRELA).



Este vorba de reşedinţa lui Wilhem Mulle, florarul imperial care a produs soiuri noi de trandafiri la Timişoara special pentru împărăteasa austriacă de la acea vreme.Surse judiciare bine informate spun că şi fostul primar, Viorel Oancea, care a condus oraşul înaintea lui Ciuhandu a fost în legături strânse cu baştanul mafiei, Ionelaş Cârpaci.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image



Arestarea lui Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, a scos la lumină şi informaţii legate de modul în care a fost acesta favorizat în trecut de persoane importante în sistemul judiciar. Printre ele procurorul Carmen Martinov, fost şef al Biroului DIICOT al judeţului Timiş. Întrebată despre aceste legături, Martinov a răspuns folosind un limbaj cel puţin ciudat. Citeşte aici toate detaliile şi ascultă înregistrarea cu procuroarea cu limbaj de mahala!

Procuroarea cu limbaj de mahala, Carmen Martinov, acuzată că a „albit" infractori

image

Carmen Martinov, procuroarea DIICOT cu limbaj de mahala, care a fost acuzată că l-a scăpat basma curată pe Ionelaş Cârpaci, a mai făcut în trecut obiectul unor dezvăluiri după ce s-a aflat că a ajutat traficanţi de droguri şi de minori să primească pedepse mai uşoare în instanţă. Presa centrală a publicat, în 2008, primele informaţii despre modul în care au primit pedepse mai uşoare persoane trimise în judecată de Biroul DIICOT Timiş, condus la vremea aceea de procurorul Carmen Martinov


MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ


Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite