UPDATE Şeful mafiei imobiliare ţigăneşti timişorene, Ionelaş Cârpaci, a fost arestat preventiv VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baştanul Ionel Sander, alias Ionelaş Cârpaci a fost reţinut astăzi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. În scurt timp Ionelaş va fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Baştanul este cercetat într-o escrocherie imobiliară.

UPDATE 21.15: Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au emis un mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pentru Ionelaş Cârpaci.

UPDATE, ORA 20.00:
Adevărul de Seară deţine documente importante, care arată legăturile cu rude ale unui fost procuror gereral al României. 
Urmăriţi timisoara.adevarul.ro pentru a vedea cine este notarul cu care a lucrat Ionelaş Cârpaci şi cum arată documentele falsificate.
Judecătorul Curţii de Apel Timişoara analizează probele din dosar şi va lua în curând o decizie în privinţa arestării naşului mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara.

UPDATE, ORA 16.00: Ionelaş Cârpaci este prezentat judecătorului pentru arestare preventivă

Ionelaş Cârpaci a fost dus în cătuşe în arestul Poliţiei Timiş. Acolo a stat însă doar câteva minute pentru că a fost readus la Parchet, urmând să fie prezentat din moment în moment judecătorului cu propunerea de arestare preventivă. Ionelaş a fost surprins într-o fotografie pe holurile instanţei. Baştanul era vizibil afectat de cătuşele care le poartă la mâini şi nu a vrut să facă niciun fel de comentariu legat de reţinere şi de cazul său.



UPDATE, ORA 15.45: Parchetul Curţii de Apel Timişoara a confirmat oficial reşinerea lui Ionelaş Cârpaci Sander şi prezentarea lui în faţa judecătorului cu cererea de arestare preventivă

Cel mai important funcţionar din Primăria Timişoara după arestarea baştanului: "Mă bucur să aud asta. Să se facă dreptate"

image

"La data de 04 mai 2010 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore a inculpatului Sandner Ionel (fost Cârpaci) zis „Ionelaş”, pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată, instigare la fals privind identitatea şi instigare la fals intelectual.



În fapt s-a reţinut că în perioada ianuarie 2006 – februarie 2008 inculpatul împreună cu alţi făptuitori (funcţionari publici de la O.C.P.I. – Serviciul de Carte Funciară Timişoara, Primăria Municipiului Timişoara şi notari publici) s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus. Inculpatul Sandner Ionel a fost beneficiarul a două dispoziţii de restituire a unor imobile din Timişoara, emise în fals în numele primarului şi secretatului Primăriei Municipiului Timişoara. 

FOTO: Filă din Cartea Funciară


Cu privire la cea de-a doua dispoziţie de restituire falsificată privind terenurile din Timişoara, str. Romulus nr. 42-44 fapta de înşelăciune a rămas în faza de tentativă, inculpatul şi ceilalţi făptuitori fiind depistaţi urmare a sesizării formulate de partea vătămată.



Prin faptele comise s-a cauzat Primăriei Municipiului Timişoara un prejudiciu în valoare de 323.136 euro ,reprezentând contravaloarea terenurilor iar cumpărătorului de bună-credinţă S.C. ITALROM CONSTRUCŢII S.R.L. Timişoara un prejudiciu în sumă de 215.000 euro Inculpatul urmează a fi prezentat Curţii de Apel Timişoara cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile
", se arată în comuinicatul oficial

image
image
image

FOTO: Una dintre vilele preluate de Ionelaş Cârpaci, casa fostului florar al casei imperiale Austro-Ungare



ORA 14.50: Ionelaş Cârpaci este cercetat în dosarul privind un teren al Primăriei Timişoara din Calea Buziaşului care a fost vândut cu acte false. Surse oficiale din cadrul Curţii de Apel Timişoara au confirmat, în exclusivitate pentru Adevărul de Seară Timişoara, faptul că Ionelaş Cârpaci (foto jos) a fost reţinut 24 de ore şi că Secţia Penală a Curţii de Apel va judeca arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

image
image

Surse apropiate anchetei au informat că Ionelaş este reţinut în dosarul penal în care este anchetată falsificarea unor dispoziţii ale primarului Timişoarei prin care un teren a fost trecut ilegal din proprietatea municipalităţii în cea a unui boschetar din Ungaria. Ulterior terenul a fost vândut unei societăţi comerciale care a construit acolo un complex imobiliar (foto jos).



Nume importante implicate

image

Procurorii timişoreni mai cer arestarea unui bochetar din Ungaria, tocmai cel care a vândut ilegal  terenul Primăriei. Barabas Pal, un om al străzii din Budapesta, a reuşit să vândă terenul cu 330.000 de euro. Boschetarul de 30 de ani, din Ungaria, a fost folosit drept pion de mafia imobiliară ţigănească, sprijinită de notari influenţi şi funcţionari publici corupţi. "Dosarul este de competenţa Curţii de Apel pentru că sunt implicaţi notari şi funcţionari publici", a explicat, în exclusivitate pentru reporterii Adevărul de Seară Timişoara, o sursă apropiată anchetei.

FOTO: Ionelas Cârpaci şi Joe Marinescu în momentul în care au încercat să vândă unul dintre terenurile pentru care au comis falsurile


Fals la Cartea Funciară

Într-o primă fază, în anul 2006, terenul a fost intabulat la Cartea Funciară Timişoara de unul dintre cei mai vechi funcţionari, la cererea unei angajate a unui birou notarial din Timişoara, ambii fiin urmăriţi penal. Cei doi au folosit o dispoziţie falsă de retrocedare care poartă semnătura primarului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu şi a secretarului Primăriei, Ioan Cojocari.

image

In comiterea falsurilor s-au folosit şi documente de identitate maghiare contrafăcute, cum este cel de mai jos

image

Baştanul mafiei ţigăneşti

Ionelaş Cârpaci este cunoscut în Timişoara ca fiind liderul mafiei imobiliare ţigăneşti din oraş. Acesta este implicat în mai multe scandaluri legate de preluări abuzive ale unor imobile din zona centrală.

VEZI MAI JOS UN REPORTAJ AL TVR DESPRE MAFIA BAŞTANILOR DIN TIMIŞOARA


"Clanurile ţigăneşti au folosit două metode pentru a intra în posesia imibilelor în valoare de milioane de euro. Una dintre metode este deschiderea unor procese în numele moştenitorilor pe care nu îi vede nimeni la instanţă, prin diverşi mandatari care susţin că îi reprezintă pe moştenitori. Metoda cea mai des folosită este însă terorizarea celor care au cumpărat de la stat apartamente în palatele vechi, în baza legii 112, pentru a-i forţa să vândă pe nimic proprietăţile.  Bagă în case câte o familie săracă de ţigani care începe să terorizeze restul proprietarilor şi oamenii pleacă de acolo pe sume de nimic", a declarat o sursă judiciară bine informată.

VEZI MAI JOS VIDEO CU TIMIŞORENI CARE POVESTESC CUM TERORIZEAZĂ MAFIA ŢIGĂNEASCĂ

CITEŞTE AICI DETALIILE CAZULUI ÎN CARE ESTE REŢINUT LIDERUL CLANULUI CÂRPACI

Boschetarul din Budapesta şi ţiganul din Timiş au fost pionii folosiţi de mafia imobiliară ţigănească, care a găsit mecanismul perfect de a fura un teren al Primăriei Timişoara şi a-l vinde cu acte false unui afacerist. Terenul se află la intersecţia străzilor Gheorghe Asachi şi Ioan Neculce din Timişoara, unde a fost ridicat un compex imobiliar. Iar datorită mafiei imobiliare, el are doi proprietari: Primăria Timişoara, cât şi firma Ital-Rom. Citeşte aici toate detaliile!

VEZI MAI JOS VIDEO CU DETALII DIN MOMENTUL ÎN CARE FALSURILE AU ÎNCEPUT SĂ FIE DESCOPERITE




VEZI MAI JOS DETALII DESPRE MAFIA IMOBILIARĂ A BAŞTANILOR DIN TIMIŞOARA, PREZENTATE ÎN EMISIUNEA NAŞUL


MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ


Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite