Avocatul baştanului Ionelaş, după recursul de la Curtea Supremă: "Omu' e disperat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri că Ionelaş Cârpaci trebuie să rămână în arest următoarele săptămâni. Avocatul baştanului susţine că vestea l-a lovit ca un trăsnet pe clientul său care este în pragul depresiei.

Cătuşele şi răcoarea celulei nu i-au picat deloc bine baştanului Ionelaş Cârpaci. Un bărbat viguros altădată, plin de viaţă şi de sine, cu multe palate în buricul târgului, Ionelaş s-a schimbat complet după doar câteva ore de stat în arest.

Cârpaci a fost arestat săptămâna trecută. Imaginile surprinse de reporterii „Adevărul de Seară” în timp ce Ionelaş aştepta să intre la judecarea mandatului de arestare, cu cătuşele la mâini, arată un bărbat transpirat, cu faţa desfigurată de disperare şi teamă.



Cu toate acestea, baştanul nu i-a impresionat pe judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara, care au decis să îl aresteze pentru 29 de zile. Speranţele lui Ionelaş s-au legat de o şansă de eliberare din arestul preventiv, recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-a judecat ieri.

image

I s-a făcut rău

Pentru judecarea recursului de la Curtea Supremă, baştanul a fost urcat în duba poliţiei şi dus la Bucureşti. Aici a aflat verdictul: recursul se respinge ca fiind nefondat, iar Ionelaş rămâne în arest pentru următoarele 29 de zile. „Mă abţin. Vreau să văd motivarea”, a spus avocatul lui Cârpaci, Constantin Dinescu. Unul din motivele pentru care Ionelaş rămâne în arest este acuzaţia de comitere a unei fapte penale pentru care legea prevede o pedeapsă mai mare de patru ani şi lăsarea lui în libertate ar periclita mersul anchetei.

Surse judiciare susţin că Ionelaş abia a rezistat pe drum până la Bucureşti şi chiar i s-a făcut rău. Aceleaşi surse spun că Ionelaş împarte celula cu încă cinci persoane. Întrebat despre starea de spirit a clientului său, avocatul povesteşte că: „E disperat omu’. Spera să fie eliberat. El nici nu înţelege exact ce a făcut. Spune că el nu este amestecat în falsuri, că nu avea cum să le facă şi cam atât. Părerea mea este că sunt multe decizii de restituire false. Până la urmă trebuie să iasă la iveală”, a mai spus Dinescu.


image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite