Vameşii şi poliţiştii şpăgari se „furau” între ei. Vezi cum a fost prins fiul fostului senator Viorel Matei, Lilian, în timp ce „păcălea” lucrătorii vamali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Banu-i ochiul dracului" - este una dintre zicalele confirmate de comportamentul vameşilor şi poliţiştilor şpăgari cercetaţi de DNA. Frontieriştii nu aveau încredere nici măcar în colegii lor şi îi bănuiau pe lucrătorii vamali că îi „păcălesc" la bani.

„În cadrul dialogului, MATEI VIOREL LILIAN i s-a adresat lui SELEGEAN AUREL IOAN, afirmând „nea' NELUŢU ...[...]..., numai banii pe care i-am numărat noi astăzi, să-i împărţim în două, noi doi", moment în acesta din urmă a rostit, în timp ce număra bancnote, că ajunsese la „990".
De asemenea, SELEGEAN AUREL IOAN şi MATEI VIOREL LILIAN au susţinut că şi şeful de tură AVRAM SORIN DANIEL „lucrează", dar nu împarte foloasele cu poliţiştii de frontieră, situaţie faţă de care cel prim menţionat a concluzionat „... dacă nu colaborăm între noi... nu băgăm în traistă..." - este una dintre discuţiile surprinse la Moraviţa.

GALERIE FOTO DE LA DESCINDERILE DIN VAMA MORAVIŢA DIN TIMIŞ

Funcţionarii şpăgari nu aveau încredere deloc unii în alţii şi discuţiile înregistrate de anchetatori arătă că aveau şi motive.

Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

Cum a căzut brusc la pat, grav bolnav, bossul vameşilor şpăgari, după ce a aflat că e urmărit penal pentru favorizarea infractorului

„La sfârşitul turei de lucru, în jurul orei 07:25, şeful de tură DRAGOMIR VALERIAN calculează suma de bani care a revenit poliţiştilor de frontieră, precum şi numărul de baxuri cu ţigări de contrabandă, în funcţie de notiţele investigatorului sub acoperire care fusese desemnat să ţină evidenţa şi care comunică faptul că au trecut 80 de baxuri. DRAGOMIR VALERIAN consideră că, în raport de această cifră, s-a lucrat puţin, punându-şi problema că este posibil să fi „furat" DEGAN MARIAN LUCIAN.
Cu privire la suma de bani primită de poliţiştii de frontieră, DRAGOMIR VALERIAN îşi arată, de asemenea, nemulţumirea, afirmând că în loc de 1.700 ar fi trebuit să primească suma de 2.000 euro şi exprimându-şi îngrijorarea cu privire la modul în care va reuşi să împartă, în mod echitabil, acei bani, presupunând că agenţii de poliţie repartizaţi la linia verde, vor fi nemulţumiţi de sumele pe care le vor primi.
La un moment dat, inculpatul ALEXOAEI ILIE intră în toneta poliţiştilor de frontieră unde se aflau DRAGOMIR VALERIAN şi investigatorul sub acoperire şi se interesează despre suma colectată, întrebând „am lucrat pe mulţi bani azi?" iar DEGAN MARIAN LUCIAN intervine în discuţie refăcând calculele cu privire la baxuri, pentru a se convinge că evidenţa a fost ţinută corect de către investigatorul sub acoperire VODĂ MIHAI CRISTIAN" - menţionează procurorii, referindu-se la noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2010.

Tupeu de vameş: a vrut să-şi închirieze elicopter din Ungaria ca să vină la serviciu

Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno


Unul dintre personajele surprinse în timp ce „păcălea" şi vameşii este chiar Viorel Lilian Matei.

„Înregistrarea ambientală conţine un dialog purtat între MATEI VIOREL LILIAN şi BRATOSIN DUMITRU IRIN, în prezenţa investigatorului sub acoperire, din conversaţie rezultând că acesta din urmă a introdus ilegal în ţară 15 baxuri de ţigări, pentru care trebuia să dea suma de 750 euro. În acele împrejurări, MATEI VIOREL LILIAN i-a solicitat investigatorului „încasează tu şi gata", situaţie faţă de care investigatorul s-a conformat şi a primit de la BRATOSIN DUMITRU IRIN suma de 750 euro. De asemenea, MATEI VIOREL LILIAN i-a reamintit investigatorului că trebuie să susţină faţă de vameşi că PETKOVIC SINISA ar fi introdus fraudulos în ţară şi ar fi remis mita corespunzătoare pentru doar 8 baxuri de ţigări, urmărind să evite, în acest mod, să mai împartă cu vameşii diferenţa de 450 euro. De altfel, referindu-se la acelaşi aspect, MATEI VIOREL LILIAN a afirmat „... ce am furat împărţim noi trei (n.n. prin această referire, era inclus şi DRAGOMIR VALERIAN). Nu dăm la toţi...[...]...eu mai am patru ture (n.n. până la expirarea detaşării lui MATEI VIOREL LILIAN la P.T.F. Moraviţa), voi mai aveţi două şi veniţi în ianuarie. Ai văzut cum fac ei cu noi, când nu merge, când nu face ..." - menţionează procurorii DNA în rechizitoriu.

Partidă de sex cu o poliţistă, filmată de ofiţerii anticorupţie

Paranoia microfoanelor la Moraviţa: vameşii şi poliţiştii de frontieră se tem că încă sunt filmaţi şi ascultaţi

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"

Potrivit rechizitoriului DNA, tot Viorel Lilian Matei este şi cel care uneori păzea vameşii, pentru a nu-i "fura" pe poliţişti:

"Mai târziu se poartă o discuţie între DRAGOMIR VALERIAN şi investigatorul sub acoperire, cu ocazia deplasării în localitatea Moraviţa unde intenţionau să ia legătura cu inculpatul CARAMATRAC ION ALIN. Pe parcursul discuţiei, DRAGOMIR VALERIAN afirmă cu privire la vameşi „eu, ce zic, că ne fură! Tu, dacă n-ai mai fi acolo, cine crezi c-ar sta acolo ... cine crezi c-ar sta?", după care tot el răspunde „MATEI", continuând „E, ce dracu'! Păi, pe alte ture, el recunoaşte. Pe alte ture nu se mişca de acolo de lângă ei. Nu se mişca.""

Fostul şef al Poliţiei Române apără un vameş arestat pentru şpagă, cu casă în Germania

Funcționarii corupți susțin că au luat mita provocați de agenții sub acoperire

Două vămi din Vestul României, blocate de mascaţi: au fost reţinuţi toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite