Tupeu de vameş: a vrut să-şi închirieze elicopter din Ungaria ca să vină la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameşii şi poliţiştii de frontieră din Vama Moraviţa, arestaţi pentru corupţie, erau serviciu catering de la contrabandiştii de ţigări, veneau cu maşină şi şofer la lucru.

UPDATE: Vameşul fugar care a fost arestat în lipsă s-a predat

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"

Contrabandiştii de ţigări din Vama Moraviţa, unde au fost arestaţi 15 vameşi, le aduceau vameşilor şi poliţiştilor de frontieră mâncare de la restaurante din Serbia. Indiferent de turele de lucru, oamenii legii îşi luau masa zilnic, pe banii contrabandiştilor, se arată în dosarul „şpagă la vamă". Mâncarea era livrată în vamă de contrabandiştii români care funcţionau ca un adevărat serviciu de catering şi plăteau din banii lor consumaţia oamenilor în uniforma statului. „Mâncarea era livrată dimineaţa, la prânz şi seara, uneori şi noaptea. Persoanele suspectate de contrabandă cumpărau diverse feluri de mâncare, suspecţii fiind obişnuiţă să primească mâncarea, considerând-o „bonus" pentru activităţile ilegale desfăşurate de ei în sprijinul contrabandiştilor care făceau parte din gruparea infracţională", se arată în dosar.

Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno

Vameșa Camelia Mihăilă lua mită pe ascuns, de teama soţului care e prim-procuror

Unul dintre poliţiştii de frontieră arestaţi, Vasile Muntean, a devenit celebru printre colegii săi, pentru că avea maşină şi şofer „la scară". El era adus în vamă de un Audi A6, cu şofer, care şi îl ducea acasă la finalul zilei. Anchetatorii au surprins mai multe conversaţii în care Muntean se lăuda cu şoferul lui. „Îmi permit maşină şi şofer, mă-nţelegi. Facem cât trebuie, dăm mai departe şi nouă ne rămâne cât să trăim ca regii", se arată în stenograme.

Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

Aroganţa supremă a vameşilor acuzaţi de luare de mită îi aparţine lui Milan Gubici, şef la Vama Moraviţa, cel pe numele căruia Curtea de Apel Bucureşti a eliberat un mandat de arestare în lipsă. Gubic, care acum este dat în urmărire generală şi în consemn la frontiere, a fost interceptat de SRI în timp ce purta tratative ca să îşi închirieze un elicopter din Ungaria cu care să vină la serviciu de la domiciliul său din Arad. Gubic povestea că dorea astfel să îşi umilească colegul care îşi permitea să vină la lucru cu maşină şi şofer. „Bă, bat palma cu cineva din Ungaria, este firmă de elicoptere private. Nu la Aerotaxi, mă. Taci. Nu costă mult, câteva sute de euro. Şi vin o săptămână, două cu elicopterul la lucru. Am vorbit, tot, dar nu are de unde să mă ia. Ţară de căcat. Păi de unde, p... mea să mă ia. Unde p... mea, vine elicopteru pe şosea? Că la vamă, vin pe câmp, dar până la aerodrom să merg cu maşina e ca p... Mor de ciudă, ăialalţi, ăla cu maşina", a povestit Gubic, cu un coleg, într-o conversaţie surprinsă de SRI.

Paranoia microfoanelor şi a camerelor video la Vama Moraviţa


Vilele nababilor
Conform declaraţiei de avere din octombrie 2010, şeful de tură dispărut de la vama Stamora Moraviţa, Milan Ştefan Gubic, are o avere impresionantă: trei terenuri, cinci locuinţe. Patru dintre acestea sunt la Nădlac. Prima, o casă cumpărată în 1991, alte două case primite moştenire în 2006, şi un apartament cumpărat în 1990.

Cum a căzut brusc la pat, grav bolnav, bossul vameşilor şpăgari, după ce a aflat că e urmărit penal pentru favorizarea infractorului

Velimir Stoian, un simplu vameş de la Moraviţa, eliberat luni, este unul dintre cei mai bogaţi suspecţi reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită. În vârstă de 54 de ani, timişoreanul a ajuns să câştige an de an câte o avere din cereale. Cu un capital asigurat de părinţi, Velimir Stoian a ajuns proprietar peste 55 de hectare de pâmânt în comuna timişeană Saravale. În plus, în declaraţia de avere, vameşul are două case, una în Timişoara şi o casă părintească. Ciudat este că in 2005, în loc de locuinţa din Timişoara apare că Velimir avea un singur apartament în acea casă, în 2009 ajunge proprietar.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Cristian Poelincă pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite