Fostul şef al Poliţiei Române apără un vameş arestat pentru şpagă, cu casă în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecut în avocatură, chestorul Florin Sandu, fost şef al Poliţie Române, a apărat vineri, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe unul dintre vameşii arestaţi în lotul "şpagă la vamă", săltat săptămâna trecută la Vama Moraviţa.

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"

Chestorul Florin Sandu, şeful Poliţiei Române între 2001 - 2003 şi secretar de stat în MinIsterul de Interne între 2003 - 2006, a pledat pentru eliberarea din arest a unuia dintre vameşii arestaţi săptămâna trecută, în urma descinderilor la vămile din vestul ţării. Florin Sandu a susţinut în faţa judecătorilor că clientul său, Cristian Grigore Braga, poate fi cercetat în libertate, susţinând că “dacă se percepeau sume mari de bani, nu aceeaşi lucru se întâmpla şi acum”. Florin Sandu nu a reuşit însă să îşi elibereze clientul din arest, deoarece magistraţii au hotărăt că acesta trebuie să rămână după gratii.

Trafic de ţigări sub protecţia unor poliţişti


Cristian Grigore Braga este un vameş învinuit pentru mită în lotul Moraviţa. Faţă de alţi colegi, el are o declaraţie de avere scurtă din care reiese că i-a plăcut străinătatea. Cu un salariu de 3.300 de lei lunar, bărbatul a cumpărat un apartament peste graniţă, tocmai în Germania, alături de soţie.

Ciudat este că în declaraţia de avere a lui Cristian Grigore Braga nu apare nicio locuinţă în ţară, situaţie identică şi în declaraţia soţiei, care este de asemenea vameş, ea fiind repartizată la vama din Aeroportul Internaţional „Traian Vuia" din Timişoara.

Fără datorii sau fără averi prin conturi bancare, cei doi locuiesc cu părinţii într-o vilă (FOTO JOS) situată într-un cartier scump al Timişoarei. „Fiul meu e plecat. Cert e că nu a luat mită. Ei locuiesc în casa mea", a spus supărat tatăl lui Cristian Grigore Braga.



Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno şi se masturbau

Boşii clanurilor ţigăneşti din Timişoara, apăraţi tot de Sandu


Baştanul Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, arestat de judecătorii timişoreni la începutul lunii mai 2010, a fost apărat în faţa instanţei supreme de către avocatul Florin Sandu. Fostul şef al Poliţiei Române a încercat să probeze nevinovăţia lui Ionelaş la recursul împotriva mandatului de arestare, care s-a judecat la Secţia Penală de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Timişoara: VIDEO Fostul prefect de Timiş: "Timişoara devine capitala ţigănească a Europei"

Cum se toarnă între ei boşii clanurilor ţigăneşti: „Au AKM-uri în podul palatului şi ştampile false ale Vămii"

Fostul şef al Poliţiei Române, Florin Sandu, l-a apărat în instanţă la trei termene de judecată pe baştanul Nicolae Mihai, rivalul lui Ionelaş Cârpaci, care a stat câteva luni în arest preventiv, pentru că a fluturat pistolul într-o sală de judecată din Tribunalul Timiş.

Bossul clanului ţigănesc, Nicolae Mihai, care s-a bătut cu Ionelaş Cârpaci pe holurile tribunalului, susţine că a scos pistolul de la cingătoare doar ca să se apere şi a fost împins în sala de judecată, unde judecătorii s-au trezit în timpul şedinţei cu un rom înarmat care dă buzna în încăpere.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Cristian Poelincă pe blogul acestuia!


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite