UPDATE Ucigaşul cu Ferrari a primit sentinţa: patru ani cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cocoană
Adrian Cocoană

Judecătorii de la Judecătoria Craiova au emis sentinţa pentru Adrian Cocoană, cel l-a ucis cu bolidul său pe Lucian Reja în vara anului 2008. Ucigaşul cu Ferrari a fost condamnat pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală din culpă. Magistraţii au cumulat pedepsele şi a rămas cea mai mare, de patru ani cu executare pentru ucidere din culpă.

EXCLUSIV AUDIO Reacţia Ucigaşului cu Ferrari după condamnarea la închisoare

UPDATE, REACŢII:

Aurelia Grămescu, mama tânărului ucis: „Viaţa unui om nu stă în patru ani de închisoare”

„Indiferent ce sentinţă ar fi fost nu aş fi fost mulţumită pentru că viaţa unui om nu stă în patru ani de închisoare, dar sunt mulţumită că s-a creat un precedent la justiţia din Craiova. Am avut tot timpul încredere în această doamnă judecător. Mi s-a părut foarte umană şi corectă. Chiar mi s-a părut că vrea să dea o sentinţă corectă. Pentru prima instanţă sunt mulţumită, dar vreau să merg mai departe”, a spus mama tânărului ucis, cu lacrimi în ochi.


Florin Kovacs, avocatul mamei lui Lucian Reja: „Este un avertisment pentru derbedei”

„Este un act de justiţie mult aşteptat. În sfârşit justiţia din Craiova a început să funcţioneze. Sper ca sentinţa să fie menţinută de instanţele superioare. Este un vot de blam cu avertisment pentru derbedeii care cred că justiţia este o anexă la capriciile lor”, a spus avocatul mamei lui Lucian Reja, Florin Kovacs.


CITEŞTE AICI CUM A DECURS PROCESUL ÎN CRAIOVA:

Procesul ucigaşului cu Ferrari, tărăgănat de martori

EXCLUSIV Judecătorul vizat de DNA pentru eliberarea ucigaşului cu Ferrari ştie că e urmărit

Judecătorul care l-a eliberat pe Cocoană a fost arestat pentru luare de mită

„Ucigaşul cu Ferrari”, caz tipic pentru justiţia română: vinovatul savurează în lux libertatea, victimele au vieţile distruse

Adrian Cocoană, de 32 de ani, a aflat astăzi verdictul judecătorilor, la aproape două ani după ce a ucis un tânăr de 28 de ani, pe Lucian Reja. Adrian Cocoană îşi savurează din plin libertatea. Ucigaşul cu Ferrari locuieşte în Timişoara şi doreşte să îşi dea doctoratul în cardiologie, în timp ce Aurelia Grămescu, mama victimei, încearcă şi acum să depăşească momentul decesului fiului ei, care era singurul susţinător al familiei.



EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a mărturisit: "Îmi pare rău pentru accident!"


Ucigaşul făcea raliu cu Ferrari în centrul Timişoara

Cocoană se afla la volanul unui Ferrari şi făcea un raliu pe care în centrul Timişoarei când a pierdut controlul volanului, a acroşat un taxi şi apoi şi-a oprit bolidul peste Lucian Reja, un inginer care se plimba cu prietena de mână. Cocoană a fugit de la locul accidentului în seara zilei de 19 august 2008 şi şi-a abandonat automobilul Ferrari peste victimă. El s-a predat a doua zi la Poliţia Rutieră, dar când anchetatorii nu au mai putut să stabilească dacă fusese băut sau drogat în momentul accidentului.

Ucigaşul cu Ferrari a încercat să îşi recupereze arma crimei de la judecătorii care l-au eliberat




Eliberat din arest după trei luni

Ucigaşul cu Ferrari a fost arestat preventiv în perioada august-decembrie 2008. Cocoană a fost eliberat de magistraţii Judecătoriei Craiova, unde a fost strămutat procesul. Asta pentru că ucigaşul cu Ferrari a invocat faptul că nu ar putea avea parte de un proces corect la Timişoara, deoarce prietena celui pe care l-a omorât cu maşina era chiar sora vicepreşedintelui Tribunalului Timiş.



EXCLUSIVITATE Ucigaşul cu Ferrari s-a refugiat pe apă (GALERIE FOTO)


Relaxare cu barca pe Bega

După ce a ieşit din închisoare, Adrian Cocoană a fost surprins vara trecută de fotoreporterii Adevărul de Seară Timişoara, în timp ce se plimba cu barca pe canalul Bega, acostând la terasele de fiţe aflate pe malul râului care traversează Timişoara.

20 de euro/lună, "nota de plată" a ucigaşilor de pe şosele pentru copiii pe care îi lasă orfani

Proces amânat timp de doi ani

În cei doi ani care au trecut de la teribilul accident, procesul ucigaşului cu Ferrari a fost amânat la nesfârşit de către avocaţii săi, plătiţi cu bani grei ca să tragă de timp, banii fiind livraţi tatăl lui Cocoană (foto jos), care este un influent om de afaceri.



Cocoană a pierdut o casă de 65.000 de euro
La începutul anului 2010, Cocoană a pierdut o casă de lux, construită pe numele său la periferia Timişoarei. Casa a ajuns la un om de afaceri, după ce Cocoană a luat de la acesta un împrumut de 65.000 de euro, pe care nu a mai putut să îl ramburseze. Au apărut speculaţii că ucigaşul cu Ferrari ar încerca astfel să scape de proprietăţile pe care le are pe numele său, ca să nu plăească despăgubiri familiei victimei, la finalul procesului.

Călătoriile penale ale ucigaşului cu Ferrari: de la ATV la Ferrari, via Corvette


Acuzat de o fraudă de 16.000 de euro
În 2006, cu doi ani înainte să ucidă un om, Adrian Cocoană a făcut praf un alt autoturism de lux. El a intrat cu un Corvette într-un stâlp, în staţiunea Băile Herculane. Atunci Cocoană a încercat să recupereze 16.000 de euro de la compania de asigurări Carpatica, dar specialiştii susţin că a minţit. Specialiştii de la asigurări au descoperit că ucigaşul cu Ferrari făcuse un alt accident tot cu automobilul Corvete cu şapte luni înainte să intre în stâlp. Apoi, el a încercat să pună daunele noului accident pe seama celui vechi, care îi fusese deja despăgubit de Unita.

EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a încercat să tragă în piept asigurările cu 16.000 de euro



Ucigaşul cu Ferrari a încercat să îşi recupereze arma crimei de la judecătorii care l-au eliberat

Accidentul în care Adrian Cocoană l-a ucis cu un automobil Ferrari pe Lucian Reja în august 2008 Adrian Cocoană a fost arestat timp de patru luni, dar a fost eliberat de judecători
image
Tatăl lui Adrian Cocoană crede că fiul său este nevinovat Automobilul Corvette al lui Adrian Cocoană, cu care el a intrat în stâlp în 2006

A încercat să scape cu o mită de 300 de lei

Ucigaşul şi-a început cariera nebuniei la volan prin călătoriile cu ATV-ul. El a fost prins în  septembrie 2006,  în timp ce făcea slalom printre pietoni în centrul Timişoarei, într-o zonă interzisă circulaţiei autovehiculelor. Agentul Claudiu Fîntîneanu (foto jos), de la Poliţia Comunitară Timişoara, spune că Adrian Cocoană a încercat să-l ungă cu o mită de 50 de lei.

Cum sfidează şmecherul cu Ferrari


„M-a sfidat şi a fost foarte arogant. A scos 50 de lei şi i-a fluturat prin faţa mea. Mi-a spus să-i iau şi să-mi cumpăr o pizza", a povestit Claudiu Fîntîneanu. Agentul a refuzat şpaga lui Cocoană şi i-a dat acestuia o amendă de 300 de lei. „Avea un lanţ de aur gros la gât, era foarte bine îmbrăcat şi conducea un ATV. Şi s-a scuzat că este medic cardiolog şi are un salariu de 390 de lei", a mai spus agentul.

EXCLUSIV Poliţistul care a refuzat şpaga ucigaşului cu Ferrari


Poliţistul Claudiu Fîntîneanu a refuzat şpaga ucigaşului cu Ferrari

Timişoara: EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a mărturisit: "Îmi pare rău pentru accident!" | 
Timişoara: „Ucigaşul cu Ferrari”, caz tipic pentru justiţia română: vinovatul savurează în lux libertatea, victimele au vieţile distruse | 
Timişoara: Ucigaşul cu Ferrari este acuzat că şi-a pus interlopii să o urmărească pe mama victimei lui | 
Timişoara: Plăcuţă comemorativă pentru victima ucigaşului cu Ferrari în locul în care a fost omorât

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite