Timişoara: EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a mărturisit: "Îmi pare rău pentru accident!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a mărturisit: "Îmi pare rău pentru accident!"
Timişoara: EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a mărturisit: "Îmi pare rău pentru accident!"

La un an de la accidentul în care a ucis un tânăr pe trotuar, Adrian Cocoană cere pentru prima dată iertare. Mâine se împlineşte un an de la accidentul în care inginerul Lucian Reja şi-a pierdut viaţa la 28 de ani.

CITEŞTE CUM A EVOLUAT CAZUL UCIGAŞULUI CU FERRARI:

Operaţiunea „Eliberarea lui Cocoană”

Plăcuţă comemorativă pentru victima ucigaşului cu Ferrari în locul în care a fost omorât

EXCLUSIV: Ucigaşul cu Ferrari vrea să fie doctor în cardiologie (VIDEO+FOTO)
EXCLUSIV Cazul „Ucigaşul cu Ferrari”, elocvent pentru justiţia română VIDEO
EXCLUSIVITATE Ucigaşul cu Ferrari s-a refugiat pe apă (GALERIE FOTO)
Timişoara: „Ucigaşul cu Ferrari”, caz tipic pentru justiţia română: vinovatul savurează în lux libertatea, victimele au vieţile distruse

Mai citeşte:
Cocoană, şpagă pentru libertate

Cum poate scăpa şoferul din Ferrari basma curată
Mama tânărului ucis de Ferrari: „E primul Paşte fără fiul meu”
Atenţie la jeep: te calcă beizadeaua!
Ucigaşul cu Ferrari, un manelist agresiv
Ucigaşul cu Ferrari, spaima asigurărilor
Ucigaşul cu Ferrari va fi judecat la Craiova
Ucigaşul cu Ferrari, citat de procurorii anticorupţie
Altă victimă în cazul Cocoană
 

Îmi pare rău şi transmit condoleanţe familiei. Despre proces să vorbească avocaţii. Mie îmi pare rău”, a declarat ieri Adrian Cocoană, numit şi „ucigaşul cu Ferrari”.

Regrete tardive

Important este tot cea ce ţine de memoria fiului meu. Eu înţeleg că acest Cocoană nu a plecat de acasă ca să îl ucidă pe Lucian, dar nu am înţeles atitudinea lui. Nu a spus niciodată că îi pare rău. Nu şi-a cerut iertare nici măcar din priviri, la tribunal. Eu fac acum cărări la cimitir şi el face drumuri cu şalupa pe Bega”, a spus Aurelia Grămescu, mama tânărului ucis de Cocoană. „Să-şi aducă aminte în fiecare clipă din zi şi din noapte de Lucian, de atâtea ori cât îmi aduc eu aminte”, a mai spus femeia.

Justiţie oarbă

Judiciar, cazul lui Adrian Cocoană (foto dreapta) este emblematic pentru justiţia română. Autorul savurează libertatea în lux, iar victimele sunt distruse. Lucian Reja (foto centru) şi-a pierdut viaţa. Acesta şi Aurelia Grămescu (foto centru) nu sunt singurele victime. Lucian Preduţ (foto stânga), taximetristul lovit de Ferrari înainte ca bolidul să ajungă pe trotuar, este disperat. Procurorii i-au sechestrat maşina, în timp ce Preduţ trebuie să achite rata pentru autoturism. Fără maşină, acesta a renunţat la taxi şi trăieşte de pe o zi pe alta, muncind la negru. 
     

Între timp procesul penal stagnează. „Este un simulacru. Eu nu îl las oricum, până nu închid ochii. Trebuie să plătească penal, material, moral. Cea mai mare pedeapsă e însă cea  divină, faţă de Dumnezeu”, a mai spus mama victimei.

image
image
image
image

Sistemul nu funcţionează

Dosarul a fost suspendat trei luni pentru că avocaţii lui Cocoană au invocat o excepţie de neconstituţionalitate. Curtea Constituţională a respins cererea şi dosarul a primit termen în 25 august, când se va discuta cererea lui Cocoană de a putea părăsi Timişoara. „Acest proces este dovada vie că justiţia nu funcţionează şi legea este aplicată în afara oricăror repere. Sper ca, până la urmă, cei chemaţi să dea un verdict să înţeleagă locul şi rolul justiţiei”, a spus avocatul Florin Kovacs, apărătorul mamei victimei.



Eu compătimesc situaţia tragică şi ştiu că este injustă situaţia dânsei, fără copil şi cu greutăţi financiare, dar abia la sfârşit se poate spune dacă s-a făcut dreptate”, a spus Maria Vasi, avocata lui Cocoană.

image

 Lucian Reja a fost ucis pe trotuar

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tănăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoană îşi conducea bolidul Ferrari cu peste 100 de kilometri pe oră prin oraş, conform expertizelor tehnice ulterioare. A intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia.

Urmăriţi pe timisoara.adevarul.ro şi în ziarul „Adevărul” cum a evoluat acest caz şi care sunt reacţiile celor implicaţi, la un an de la producerea accidentului mortal.

video 1: CAZUL COCOANĂ RELATAT LA REALITATEA TV

 

video 2: MITING AL TIMIŞORENILOR ÎMPOTRIVA MUŞAMALIZĂRII DOSARULUI COCOANĂ (sursa: youtube.com/agenda.ro)



video 3: DNA ANCHETEAZĂ ELIBERAREA LUI COCOANĂ DIN AREST (sursa: youtube.com, ştire Realitatea TV)




video 4: AVOCATUL MAMEI VICTIMEI SPUNE CĂ S-A DAT ŞPAGĂ 60.000 DE EURO PENTRU ELIBERAREA LUI COCOANĂ (sursa: youtube.com, ştire Realitatea TV)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite