Judecătorul care l-a eliberat pe Cocoană a fost arestat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA Craiova l-au reţinut aseară pe judecătorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj în aceeaşi cauză în care colegul său, magistratul Laurenţiu Anghel a fost arestat în urmă cu trei săptămâni pentru luare de mită. Potrivit unor surse judiciare, din suma de 45.000 de euro pusă la dispoziţie de procurorii DNA pentru flagrantul judecătorului Anghel, Bogdan Diaconescu ar fi luat 15.000 de euro.

UPDATE 16:30 Magistraţii Curţii de Apel Craiova au emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Bogdan Diaconescu, judecător la Tribunalul Dolj, reţinut pentru luare de mită.

UPDATE ora 12:5 Bogdan Diaconescu, judecător la Tribunalul Dolj, a fost adus în urmă cu câteva minute la Curtea de Apel Craiova, unde urmează să se judece solicitarea procurorilor DNA de emitere a mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile. Magistratul a fost reţinut aseară, la ora 19.00, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită

UPDATE ora 10:21

La ora 12, magistratul Bogdan Diaconescu va fi prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova, procurorii DNA Craiova solicitând mandat de arestare pentru 29 de zile.

UPDATE ora 10:11

Magistratul Bogdan Diaconescu a fost reţinut aseară în jurul orei 19. Potrivit unor surse judiciare, Bogdan Diaconescu a fost chemat aseară la sediul DNA Craiova, pentru audieri şi nu a mai fost lăsat să plece.

CITEŞTE AICI: Primele cătuşe pentru Justiţia din Dolj

Laurenţiu Anghel, judecător la Tribunalul Dolj a fost arestat în urmă cu aproape trei săptămâni, fiind acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită. Alături de Anghel au mai fost arestaţi doi avocaţi, Octav Ciucă şi Ion Militaru, acuzaţi de trafic de influenţă.

Cei trei sunt învinuiţi într-un caz de corupţie în care un deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, Sergiu Stănăgoi, ar fi intervenit, prin cei doi avocaţi, la judecătorul Laurenţiu Anghel, care, la rândul său, urma să vorbească, în favoarea deţinutului, cu judecătorul Bogdan Diaconescu, pentru obţinerea unei pedepse mai uşoare. Dealtfel, Diaconescu este judecătorul care a judecat dosarul de înşelăciune în care erau învinuiţi trei deţinuţi din penitenciarul craiovean.

Laurenţiu Anghel

image

Împotriva magistratul Bogdan Diaconescu există şi alte suspiciuni de luare de mită. El este cercetat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie încă de anul trecut, după ce avocaţii familiei Reja i-au făcut plângere penală la DNA pentru luare de mită. Concret, Diaconescu ar fi luat 60.000 de euro în dosarul eliberării lui Adrian Iosif Cocoană, care a ucis un tânăr pe trotuar cu bolidul său, un Ferarri. Instanţa prezidată de magistratul Bogdan Diaconescu a decis în decembrie 2008 că medicul timişorean poate fi cercetat în continuare în stare de libertate şi nu prezintă pericol social.

Adrian Cocoana

Vom reveni cu amănunte!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite