Timişoara: „Ucigaşul cu Ferrari”, caz tipic pentru justiţia română: vinovatul savurează în lux libertatea, victimele au vieţile distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: „Ucigaşul cu Ferrari”, caz tipic pentru justiţia română: vinovatul savurează în lux libertatea, victimele au vieţile distruse
Timişoara: „Ucigaşul cu Ferrari”, caz tipic pentru justiţia română: vinovatul savurează în lux libertatea, victimele au vieţile distruse

Săptămâna aceasta se împlineşte un an de la accidentul provocat de Adrian Cocoană, şoferul manelist al unui Ferrari, care a omorât un tânăr inginer pe trotuar, în apropiere de centrul Timişoarei.

CITEŞTE CUM A EVOLUAT CAZUL UCIGAŞULUI CU FERRARI:

Operaţiunea „Eliberarea lui Cocoană”

Plăcuţă comemorativă pentru victima ucigaşului cu Ferrari în locul în care a fost omorât

EXCLUSIV: Ucigaşul cu Ferrari vrea să fie doctor în cardiologie (VIDEO+FOTO)
EXCLUSIV Cazul „Ucigaşul cu Ferrari”, elocvent pentru justiţia română VIDEO
EXCLUSIVITATE Ucigaşul cu Ferrari s-a refugiat pe apă (GALERIE FOTO)

După un an de la accident, efectele lui sunt extrem grave pentru toţi cei afectaţi, în timp ce vinovatul scapă nepedepsit folosind chichiţe judiciare şi savurează în lux libertatea. Cocoană a stat o perioadă scurtă la arest, până când avocaţii lui au strămutat cazul la Craiova. Judecătorii de aici l-au eliberat rapid pe ucigaşul cu Ferrari şi de atunci acesta face tot posibilul pentru a tergiversa finalul procesului. Acesta a reuşit, între timp, să-şi rezolve discret şi alte probleme cu legea, dovedind că este imun inclusiv în faţa procurorilor de la Departamentul Naţional Anticorupţie Bucureşti.

Mama victimei e distrusă, taximetristul e ruinat

În timp ce mama lui Lucian Reja (foto dreapta) nu şi-a revenit încă după moarta fiului ei, o altă victimă are viaţa ruinată. Mircea Preduţ (foto stânga), taximetristul lovit de bolid, a fost nevoit să renunţe la meserie, după ce Parchetul i-a reţinut maşina. Maşina acestuia, acroşată de bolidul Ferrari condus nebuneşte de Cocoană, era folosită de taximetrist în leasing, acesta având de achitat lunar o rată consistentă.

Justiţia ajută vinovatul şi nenoroceşte victimele

La un an de la accident, Parchetul refuză să permită lui Preduţ să îşi folosească maşina, sub pretextul că este probă la dosar. Acesta trebuie însă să achite ratele lunare de leasing, fără a mai avea maşina cu care câştiga banii pentru rate şi pentru trai. În aceste condiţii, Preduţ s-a apucat să lucreze la negru, în construcţii, pentru a plăti leasingul la maşina la care nu are acces. Preduţ a lucrat până nu de mult pe o maşină închiriată, însă nu a mai putut plăti zilnic banii firmei de taximetrie. „Am fost şi la şeful poliţiei, nimeni nu a putut să rezolve problema cu maşina. E la Parchetul din Craiova. Toţi îmi spun că avocatul meu e slab”, a spus Mircea Preduţ, care făcea taximetrie din 1997.

               

Cocoană se distrează în lux

În timp ce victimele lui au vieţile distruse, ucigaşul cu Ferrari savurează în lux libertatea şi mania pentru viteză. Pentru că i s-a interzis să mai conducă maşini pe drumurile publice, Adrian Cocoană şi-a adus din Germania o şalupă cu care a fost văzut plimbându-se pe canalul Bega.



Interesant este că Adrian Cocoană nu mai e deranjat nici de procurorii DNA, care au anunţat acum câteva luni că anchetează presupuse fapte de corupţie consumate la Craiova pentru eliberarea lui Cocoană. Şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Timişoara l-au lăsat în pace pe ucigaşul cu Ferrari. Aceştia îl anchetau pe Cocoană pentru că a distrus cu un cric maşina unui vecin pentru un loc de parcare. Cocoană a scăpat şi de acest dosar. 

Cu viteză, pe contrasens

image
image
image
image

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tănăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoana îşi conducea bolidul Ferrari cu peste 100 de kilometri pe oră prin oraş, conform expertizelor tehnice ulterioare. A intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia. Cocoană s-a predat Poliţiei Rutiere Timişoara a doua zi şi a fost arestat preventiv. A fost cercetat şi trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Timiş pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului. Acesta a stat arestat preventiv numai câteva luni, până când dosarul lui a ajuns la Tribunalul Dolj, unde a fost pus în libertate imediat. Ulterior s-a aflat că preşedintele completului care a dispus eliberarea este acelaşi judecător acuzat de nereguli în dosarul Gorbunov.


Urmăriţi pe timisoara.adevarul.ro şi în ziarul „Adevărul” cum a evoluat acest caz şi care sunt reacţiile celor implicaţi, la un an de la producerea accidentului mortal.

video 1: CAZUL COCOANĂ RELATAT LA REALITATEA TV

 

video 2: MITING AL TIMIŞORENILOR ÎMPOTRIVA MUŞAMALIZĂRII DOSARULUI COCOANĂ (sursa: youtube.com/agenda.ro)



video 3: DNA ANCHETEAZĂ ELIBERAREA LUI COCOANĂ DIN AREST (sursa: youtube.com, ştire Realitatea TV)




video 4: AVOCATUL MAMEI VICTIMEI SPUNE CĂ S-A DAT ŞPAGĂ 60.000 DE EURO PENTRU ELIBERAREA LUI COCOANĂ (sursa: youtube.com, ştire Realitatea TV)

Mai citeşte:
Cocoană, şpagă pentru libertate

Cum poate scăpa şoferul din Ferrari basma curată
Mama tânărului ucis de Ferrari: „E primul Paşte fără fiul meu”
Atenţie la jeep: te calcă beizadeaua!
Ucigaşul cu Ferrari, un manelist agresiv
Ucigaşul cu Ferrari, spaima asigurărilor
Ucigaşul cu Ferrari va fi judecat la Craiova
Ucigaşul cu Ferrari, citat de procurorii anticorupţie
Altă victimă în cazul Cocoană
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite