STUDIU DE CAZ: Criminalii din trafic scapă mereu basma curată! Cocoană, Haumpmann şi alţi baştani au distrus vieţi, dar se bucură de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Automobilul Ferrari al lui Adrian Cocoană, înainte de accidentul din august 2008
Automobilul Ferrari al lui Adrian Cocoană, înainte de accidentul din august 2008

Burduşiţi cu avocaţi scumpi şi trăind o viaţă în lux, criminalii din trafic nu au fost pedepsiţi până acum pentru faptele comise. O mare parte din vină o are şi legea, astfel că vinovaţii ajung să savureze libertatea, iar victimele au vieţile distruse.

Adrian Cocoană - doctorul vitezoman

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tănăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoana îşi conducea bolidul Ferrari cu peste 100 de kilometri pe oră prin oraş, conform expertizelor tehnice ulterioare. A intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia. Cocoană s-a predat Poliţiei Rutiere Timişoara a doua zi şi a fost arestat preventiv.

Mama victimei ucigaşului cu Ferrari: "Şmecherul cu BMW este un Cocoană. Crede că viaţa unui om se poate cumpăra cu euro"

A fost cercetat şi trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Timiş pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului. Acesta a stat arestat preventiv numai câteva luni, până când dosarul lui a ajuns la Tribunalul Dolj, unde a fost pus în libertate imediat. Ulterior s-a aflat că preşedintele completului care a dispus eliberarea este acelaşi judecător acuzat de nereguli în dosarul Gorbunov.

Adrian Cocoana

Banii cumpără răbdarea Justiţiei: procesul criminalului sărac cu BMW, de trei ori mai rapid decât al ucigaşului cu Ferrari

În prezent Cocoană este liber şi poate fi văzut plimbându-se cu propria şalupă pe canalul Bega, în timp ce mama lui Lucian Reja plânge zi de zi din cauza nedreptăţilor din justiţie. Luni, la Timişoara, urmează să fie audiat cel mai important martor din caz, care până acum a refuzat să participe cu vreo mărturie la proces.

Claudiu Hauptmann - vinovat de un carnagiu cu şase morţi

Pe 8 iulie 2009, Claudiu Hauptmann, un tânar de bani gata din Resita, în vârsta de 18 ani, a provocat un accident rutier în urma caruia au murit şase persoane. Acesta conducea pe ploaie un Peugeot 207 în care se mai aflau prietena lui si un alt cuplu când a intrat pe contrasens, unde a izbit frontal un Daewoo Espero în care erau patru persoane. Fetele din Peugeot au murit imediat dupa impact. Toti cei din Espero au murit pe loc. Acul vitezometrului din masina condusa de Claudiu Hauptmann s-a oprit la 130 de km/h. Masina Espero circula cu 50 km/h.

Claudiu Hauptmann este acuzat că a provocat un teribil accident de circulaţie, în urma căruia şi-au pierdut viaţa şase persoane

Vitezomanul Hauptmann face sport de recuperare medicală

Prin intermediul unor tertipuri ale avocaţilor, aproape jumătate de an a fost amânată trimiterea în judecată a vitezomanului. Dosarul „carnagiului din Banat" a ajuns, după mai bine de şase luni, pe masa procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta, Jean Moraru. Acesta are toate elementele necesare pentru a întocmi rechizitoriul, dar avocaţii lui Claudiu Hauptmann fac tot posibilul ca să amâne trimiterea tânărului în judecată.

Bărbaţii Hauptmann au fentat moartea pe şosea

A călcat cu copil de doi ani şi pe mama acestuia pentru a salva un căţel

Seria posesorilor de maşini puternice care produc accidente grave în plin trafic continuă. Fără să fi provocat morţi, dar grăbiţi la volanul bolizilor, baştanii reuşesc să atragă în continuare atenţia opinie publice.

Ieri după-amiază, baştanul care era şoferul unui BMX X3 a spulberat un copil de doi ani pe „zebră" şi pe mama acestuia pentru că nu a vrut să lovească un câine. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că se grăbea la o şedinţă şi că nu a vrut să lovească un căţel care era pe zebră. BMW-ul avea viteză, iar în urma impactului copilul de doi ani a ajuns sub maşină, la fel ca şi mama acestuia. Cu răni la nivelul capului, copilul a rămas internat în spital, în timp ce şoferul a rămas fără permis.

Şoferul a ocolit un câine şi a lovit un copil de doi ani şi pe mama lui

A călcat patru pietoni în noaptea de Înviere, dar şansele de condamnare sunt minime

Chiar în noaptea de Înviere, şoferul unui Audi a lovit în plin patru persoane care tocmai ieşiseră din biserică. Oamenii au luat lumină, iar la doar câţiva metri de biserică au fost izbiţi de maşină.

EXCLUSIV Poliţistul care a refuzat şpaga ucigaşului cu Ferrari

Şoferul nu a stat pe gânduri şi a dispărut de la locul accidentului, în timp ce victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale. Poliţiştii l-au prezentat astăzi pe şoferul care a călcat patru pietoni în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, întrucât tânărul avea permisul de conduceresuspendat, pentru că s-a sustras de la recoltarea probelor biologice şi pentru că a părăsit locul accidentului. În plus şoferul are şi cazier penal, dar nu riscă altceva decât o condamnare cu suspendare.

Pentru că victimele nu au depus plângere, şoferul e în libertate

Proprietarii de bolizi au pus stăpânire pe Timişoara

Un exemplu elocvent al moduluii în care proprietarii de bolizi sfidează legea, pe ceilalţi şoferi şi pe pietoni îl reprezintă un episod surprins în centrul oraşului. Fotoreporterii „Adevărul de Seară" au surprins o maşină de lux parcată nesimţit pe trotuar. În urmă cu câteva săptămâni şeful Poliţiei Comunitare, Doru Spătaru avertiza că agenţii sunt pe urma celor care ocupă trotuarul. Cu roţile blocate s-au ales însă mulţi din cei care au lăsat suficient spaţiu pe trotuar, iar şmecherii care blochează pur şi simplu trotuarul scapă de multe ori neamendaţi.

Şmecherul cu BMW X6 a blocat trotuarul

GALERIE FOTO Parcare de şmecher cu BMW X6 care blochează trotuarul

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite