Vitezomanul Hauptmann face sport de recuperare medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Hauptmann a ieşit sâmbătă de la sala de fitness, din zona sediului poliţiei, alături de o prietenă
Claudiu Hauptmann a ieşit sâmbătă de la sala de fitness, din zona sediului poliţiei, alături de o prietenă

Tânărul Claudiu Hauptmann merge aproape zilnic la sala de fitness. Elev în clasa XII-a, el a luat calificativ de nivel mediu la proba orală la limba română, la examenul de bacalaureat.

Claudiu Hauptmann, însoţit de amicii lui, merge aproape în fiecare zi la sala de fitness. Tânărul se deplasează greoi, iar timpul acordat sportului nu depăşeşete 40 de minute. Din spusele celor care l-au văzut la aparatele sălii de fitness, băiatul nu le foloseşte pentru modelarea corpului, ci face exerciţii uşoare, pentru recuperare medicală.

Nu şi-a amânat Bac-ul

Cu toate că specialiştii spun că Hauptmann şi-ar fi putut amâna examenul de maturitate, acesta a decis să se prezinte la prima probă. „Nu este posibil să se fi recuperat complet după tragedia pe care a provocat-o. Cert este că ar fi putut să îşi amâne bacalaureatul. Probele orale cer multă stăpânire de sine”, spune, pentru Adevărul de Seară Reşiţa, Camelia Bojinescu, psiholog în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin. La momentul probei orale la limba română de bacalaureat, comisia din cadrul liceului a făcut câteva modificări la desfăşurarea examenului.

„Nu s-a pus discuţia de a favoriza pe cineva. Pentru că mass-media s-a arătat foarte interesată de tânăr, am decis că este important să oferim şanse egale pentru toţi elevii aflaţi în examen. Recomandarea comisiei a fost aceea ca tinerii să se prezinte cu aproximativ o oră înaintea programării“, a declarat Boris Vatzulik, preşedintele comisiei la bacalaureat.

Adrian Fanu Moca, unul dintre avocaţii tânărului, a spus că s-a depus o cerere pentru efectuarea unei noi expertize. „O astfel de expertiză trebuie să analizeze cu exactitate ceea ce s-a întâmplat la acel moment şi comportamentul rutier al tuturor celor implicaţi în eveniment. Aşa ar fi firesc”, susţine Fanu Moca. De aceeaşi părere este şi profesorul universitar Tudorel Butoi, psiholog criminalist. „Pe lângă factorul uman intervin şi alte detalii care trebuie analizate. Nerăbdarea în aflarea verdictului este explicabilă şi de înţeles, dar părţile implicate nu au nimic de făcut decât să aştepte rezultatele expertizelor“, a declarat Tudorel Butoi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite