Banii cumpără răbdarea Justiţiei: procesul criminalului sărac cu BMW, de trei ori mai rapid decât al ucigaşului cu Ferrari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul lui Ion Boţiu, un măturător stradal care şi-a ucis cumnata într-un accident rutier, s-a finalizat într-an şi două luni, iar bărbatul a fost condamnat de trei instanţe. Adrian Cocoană, un medic plin de bani, care a ucis un tânăr pe trotuar cu un Ferrari, este judecat de un an şi jumătate. Justiţia nu a dat nicio sentinţă în cazul său, datorită tertipurilor avocaţilor săi plătiţi cu mii de euro.

Călătoriile penale ale ucigaşului cu Ferrari: de la ATV la Ferrari, via Corvette

Ion Boţiu, de 36 de ani, un gunoier de la Retim, care a avut un avocat din oficiu, a avut parte de un proces rapid. În decurs de un an şi două luni de la momentul accidentului, el a fost condamnat de Judectorie, Tribunal şi Curtea de Apel.

Ţigan judecat şi condamnat la foc automat
Boţiu a luat trei ani cu suspendare, pentru că s-a urcat la volanul unui BMW despre care ştia că e neînmatriculat şi a plecat la cumpărături împreună cu cumnata sa, Crenguţa Miloş, care s-a aşezat pe scaunul din dreapta şoferului. Accidentul a avut loc în decembrie 2008, iar femeia, în vârstă de 27 de ani, a murit după ce şoferul a gonit nebuneşte şi a lovit un cap de pod, lăsând în urmă trei copii orfani: Casandra, de 12 ani, Bujor, de 9 ani şi Anghelina, în vârstă de 7 ani.

EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a încercat să tragă în piept asigurările cu 16.000 de euro

Ucigaşul cu Ferrari îşi amână procesul cu avocaţii scumpi
Adrian Cocoană, medicul care în august 2008 l-a ucis pe Lucian Reja în timp ce acesta se plimba cu prientena de mână prin centrul Timişoarei, reuşeşte să amâne pronunţarea unei sentinţe de un an şi şase luni de zile. Cocoană, care a stat patru luni în arest, a fost eliberat după ce într-o primă fază a reuşit să-şi mute procesul de la Timişoara la Craiova, unde indulgenţa judecătorilor i-a făcut pe aceştia faimoşi la nivel naţional.

Procesul lui Cocoană a fost amânat din nou  pentru cel puţin şase luni, pentru că zilele trecute avocaţii acestuia au reuşit să obţină blocarea procesului şi sesizarea Curţii Constituţionale, a doua oară de la debutul procesului.

EXCLUSIV Poliţistul care a refuzat şpaga ucigaşului cu Ferrari

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite