CHEIA SUCCESULUI Impresarul Florin Budeu: "David Bryan are determinare, atitudine, voință"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Budeu este managerul artistic al lui David Bryan de doi ani și jumătate. Impresarul a dezvăluit pentru Adevărul de Seară Oradea câteva detalii despre cum s-a născut această colaborare de succes. Cea mai mare satisfacție pe care o simt artistul și managerul deopotrivă este aceea că un proiect muzical orădean a ajuns să fie recunoscut la nivel național.

 David Bryan a ajuns în România în cadrul unui proiect de voluntariat și a decis să rămână aici. Cariera sa muzicală a început dintr-o întâmplare. „Am mers la un concurs de karaoke. Acolo m-a auzit cineva cântând şi mi-a propus să cânt în Lotus în fiecare săptămână. Am acceptat şi între timp l-am cunoscut şi pe compozitorul Gabriel Băruţa, care mi-a propus să cânt în formaţia lui, Hotel FM. Ne-am înscris la Cerbul de Aur, unde am ajuns până în semifinale. A fost un rezultat foarte bun pentru mine", povesteşte David.

Trupa orădeană Hotel FM își va promova melodia "Change" în toată Europa

Mai târziu David a optat pentru carieră solo şi a renunţat la formaţia Hotel FM. L-a întâlnit pe Florian Chelu care i-a propus să cânte 10 sonetele ale lui Shakespeare. „Florian a compus muzica iar eu am pus versurile pe muzica lui. Shakespeare este greu de învăţat, mi-e greu chiar şi mie să-l citesc şi sunt englez, aşadar cred că înregistrările vor fi de mare ajutor elevilor şi studenţilor români", spune tânărul.

 Orchestraţie nouă pentru piesa „Change”

„Între manager și artist trebuie să fie o simbioză. El a fost sudor, eu inginer sudor"

Acela a fost momentul cheie în care David s-a întâlnit cu Florin Budeu, cel care avea să-i devină manager. „L-am cunoscut pe David acum doi ani și jumătat. Mi l-a prezentat Florian Chelu și m-a întrebat dacă îi pot găsi angajamente", își amintește Budeu. „Eu cred că pentru a fi managerul unui artist trebuie ca între cei doi să existe similitudini, să se înțeleagă și să se simtă reciproc", explică Budeu. De aceea, Florin a încercat pentru început să-l cunoască mai bine. „L-am întrebat ce vrea. Mi-a zis : vreau să fii managerul meu! Am decis să lucrăm împreună o perioadă, dar fără contract", spune Florin. Cei doi au lucrat fără să semneze niciun act un an și jumătate. „Am apreciat foarte mult la David determinarea, atitudinea și voința. Dacă îi dădeam cinci cântece de învățat într-o săptămână, venea miercurea la mine și-mi spunea că le-a învățat pe toate", povestește managerul. Florin l-a susținut pe Davin în diferite proiecte de nișă dar i-a sprijinit și visul de a se face cunoscut la nivel național.

Orădenii de la Hotel FM au încredere că piesa "Change" îi va duce între primii 10

Eurovision, o întâmplare fericită

Ideea de a participa la primul Eurovision a venit cu trei zile îniante de data limită a înscrierilor. „Am primit un telefon de la chitaristul unei trupe, care mi-a spus că are nevoie de un englez să-i interpreteze melodia pentru Eurovision. Mai erau doar trei zile, deci nu era timp fizic să mergem la București. Am decis să înregistrăm aici, în studiolul lui Băruță", spune Florin. Așa a ajuns David să audă melodia "Come as one", cu care Gabriel Băruță vroia sa intre în competiție. „Mi-a spus fă-mi rost de melodie", explică Florin. Managerul și Gabriel Băruță au căzut de acord și David s-a înscris în concurs cu două melodii. „Greșeala noastră a fost că nu am apucat să consultăm regulamentul. Degeaba a ieșit David pe locul întâi, a fost descalifcat pentru că nu era român", susține Florin. „Ceea ce trebuie să facă un manager este să descurce toate ițele administrative, complicate. Asta este jobul meu. Artiștii trăiesc cumva în lumea lor, ei trebuie să cânte, să creeze", spune impresarul.

VIDEO Ascultă aici melodia scrisă de David Bryan, pentru fiica pierdută de patru ani

Hotel FM

Așa s-a născut pentru a doua oară formația Hotel FM. „Am reușit să descopăr această portiță. Dacă formația era românească, solistul putea fi britanic. Formația existase, Băruță era membru al ei, așa că găsisem soluția perfectă. Deși Băruță nu a vrut inițial să urce pe scenă, ci vroia să rămână omul din umbră, într-un final a acceptat", explică Florin. Hotel FM a devenit un an mai târziu formația care reușea să dea clasă la București. „David tot spunea că dacă nu reușete aici va pleca în Anglia să-și înceapă o carieră muzicală. Deși aveam contract semnat cu el pe mai mult timp i-am zis să mai aștepte până la sfârșitul lui 2010, apoi poate pleca", susține managerul. „Cea mai mare satisfacție este că un proiect orădean a ajuns recunoscut pe plan național. De obicei artiștii pleacă spre București, acolo unde se dă ceasul în muzică. De această dată, o formație din Oradea s-a făcut auzită", a mai spus Florin Budeu.


Vezi aici cât e de sexy David Bryan, solistul de la Eurovision

Povestea orădenilor de la Hotel FM, trupa care ne va reprezenta în acest an la Eurovision

VIDEO Orădenii de la Hotel FM vor reprezenta România în finala Eurovision de la Dusseldorf


Florin Budeu este impresarul care a pus Oradea pe hartă prin muzică



Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite