Fostele eleve „de aur” ale judeţului Hunedoara sunt acum studente în Londra şi Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerele care au luat cele mai mari note la bacalaureatul de anul trecut studiază acum în Londra şi Berlin. Din cele trei foste eleve hunedorence de top, doar una singură a ales să-şi continuie studiile în România, mai precis în Timişoara.

Face parte din programul „Extended Degree in Architecture and Interior Design” al Facultăţii de Arhitectură şi Design din cadrul Universităţii Metropolitane din Londra. Un titlu pe cât de lung şi pretenţios, pe atât de plin de viaţă pentru Victoria Alexandra Arad. Eleva „de aur” a judeţului Hunedoara de la bacalaureatul de anul trecut, examen pe care l-a luat cu media 10, este acum studentă în Londra.

Studiile în capitala Angliei înseamnă foarte mult de lucru la şcoală, însă la fel de multe evenimente culturale şi de socializare. „Unul din lucrurile mele preferate de aici este diversitatea de activităţi de care te poţi bucura. Totul este foarte bine organizat, iar munca este întotdeauna apreciată corect. Singurul aspect care nu mă încântă este că încă nu m-am obişnuit cu bucătăria englezească”, a declarat Victoria Arad.

Practica, mama învăţăturii

Cum a ajuns în Londra, tânăra a observat imediat diferenţele dintre sistemul de învăţământ din România şi cel din Anglia. Accentul este pus în primul rând pe partea practică. Ca student, ţi se prezintă modulul de studiu, apoi eşti lăsat să lucrezi pe cont propriu. Trebuie să experimentezi foarte mult, toate ideile expuse trebuie mai întâi testate, argumentate şi, cel mai important, trebuie să fie proprii.

În fiecare săptămână trebuie să venim cu o fază avansată a proiectului. Nu avem examene. După fiecare modul ne prezentăm desenele şi modelele în faţa unor tutori de la alte universităţi, a unor specialişti şi a colegilor. Ne prezentăm portofoliul după fiecare semestru, iar un lucru interesant vizează diversele evenimente în care trebuie să lucrăm împreună cu studenţi din anii mai mari, să facem schimb de experienţă”, a adăugat Victoria Arad. Dacă ar fi pusă să-şi aleagă din nou universitatea, fosta elevă a Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din Petroşani ar merge tot în Londra. Cu privire la România, doar familia îi lipseşte, însă vine acasă în fiecare vacanţă.

O viaţă asemănătoare Victoriei duce şi Antonia Ioana Sîntu. Absolventă a Colegiului Naţional „Decebal” din Deva, cu media 9,98 la bacalaureat, aceasta studiază la Freie Universität din Berlin, Germania. Doar colega ei Anca Simina Martin a ales să rămână în România. În prezent, aceasta îşi continuă studiile în Timişoara.

Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în judeţul Hunedoara

Nicio medie de 10 la bacalaureat în judeţul Hunedoara. Vezi aici cine a luat cele mai mari note

Rezultate Bacalaureat 2011 Hunedoara. Află aici ce notă ai obţinut la examen!

Licee fără niciun elev promovat: află aici unde s-a picat în masă la bacalaureat

Vezi aici ce note s-au luat la examenul de bacalaureat de anul trecut

Toţi profesorii care au supravegheat BAC-ul la liceul din Geoagiu sunt cercetaţi de Poliţie

BAC 2011 la Geoagiu: Părinţii şi elevii au renunţat la revoltă şi au instituit legea tăcerii

20 de supraveghetori din Geoagiu sunt anchetaţi după ce 111 elevi au fost prinşi cu fiţuici xerox la bacalaureat

Calculează-ţi singur nota de la proba scrisă de limba şi literatura română

Daţi afară de la BAC: un elev din Hunedoara şi o doamnă din Lupeni, absolventă de seral, au fost prinşi copiind

Unul dintre primii candidaţi ieşiţi de la BAC la centrul de evaluare de la Liceul Pedagogic din Deva: „A fost super uşor, o să iau peste nouă!”

A început achiziţia de camere video pentru examenul de bacalaureat

O elevă s-a aruncat de la etajul cinci și a murit, înaintea primei probe scrise de la bacalaureat

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite