Iubirea interzisă dintre o elevă de 16 ani şi profesorul ei a împins-o la sinucidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 16 ani Lorena Hurdea, o elevă a Colegiului "Avram Iancu" din Brad hotărăşte să-şi încheie socotelile cu viaţa. Se duce într-o pădure din apropierea oraşului şi se spânzură de un copac. Cadavrul fetei este găsit de nişte copii care se jucau. Lângă trupul tinerei a fost ridicat un bileţel în care aceasta îşi explicase motivul pentru care a recurs la gestul extrem. „Din cauza lui Alin am făcut asta. El vă va da toa

CITEŞTE ŞI:

Lorena Hurdea nu a avut absenţe şi învăţa foarte bine

Poliţia lasă locul procurorilor în anchetarea profesorului Alin Cioară

Reporterii ADS Hunedoara au intrat în „cuibuşorul de nebunii” al profesorului de matematică

Omagiu pentru Lorena, eleva sinucigaşă, din partea colegilor de clasă

VIDEO Dramă în familia Lorenei: „De ce nu este aici să vadă unde s-a ajuns, cel care te-a şantajat?”

Dascălul elevei care s-a sinucis din iubire pentru el a fost dat dispărut de colegi

Profesorul acuzat că ar fi provocat sinuciderea unei eleve de 16 ani, internat la Psihiatrie

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

Colegii Lorenei "Era îndrăgostită de proful de matematică încă din clasa a IX-a"

În scurt timp ceea ce părea a fi o poveste de dragoste între doi tineri, încheiată tragic, s-a dovedit a fi o relaţie interzisă. Alin, persoana la care tânăra făcea referire în biletul de adio s-a dovedit a fi profesorul de matematică al elevei. Informaţiile adunate de poliţişti încep să contureze o poveste dramatică. Apar declaraţii ale colegilor elevei sinucigaşe care confirmă această relaţie şi mai apare un jurnal al sinucigaşei.


Părinţii ştiau că între cei doi există o relaţie

Corina Hurdea

Jurnalul secret al Lorenei prezintă detalii depsre lupta pe care fata o dădea cu profesorul alcoolic în ambiţia ei de al face să renunţe la acest viciu. „Ştiam că se întâlneşte cu profesorul ei de matematică, Alin Cioară, dar că între ei este o relaţie ca de la elev la profesor. Asta ne-a spus nouă. Lorena ne-a mai spus că voia cu orice preţ să îl facă pe dascăl să renunţe la alcool. Se ştia că el a avut probleme cu consumul de alcool”, a povestit tatăl fetei, Nicolae Hurdea.

Alin Cioară şi eleva sa, Lorena Hurdea

De asemenea, mama tinerei povesteşte că la sfârşitul uneia dintre pagini a jurnalului, Lorena a scris cu acele bradului pe care l-a primit în dar, de Crăciun, de la profesorul de matematică: "ALIN", iar sub numele lui scria: "TE IUBESC". Pe o pagină a caietului de matematică, Lorena Hurdea a făcut o altă mărturisire înfiorătoare pentru o adolescentă de numai 16 ani. "A scris: puiuţul meu, vreau să te scot din alcoolemie. Iar dacă nu o să reuşesc, mă spânzur. A subliniat ultimul cuvânt, de la care a tras o linie mai jos, unde scria: AM GLUMIT", a mai adăugat mama adolescentei.

S-a sinucis din dragoste pentru profu’ de matematică

Profesorul s-a internat la psihiatrie la Timişoara
Cât despre profesorul Alin Ciaoră cel ce pare autorul moral al gestului tinerei acesta este de negăsit. Într-un târziu comisarul şef Adrian Petruş din cadrul Poliţiei municipiului Brad confirmă fatpul că Alin Cioară este internat într-o clinică de psihiatrie la Timişoara.
Ancheta poliţei continuă. Toate înscrisurile relevante pentru aflarea motivelor pentru care eleva s-a sinucis au fost verificate de anchetatori. Şi colegii de şcoală ai Lorenei au dat declaraţii la Poliţie despre relaţia dintre dascăl şi elevă la audierile unei comisii disciplinare, înfiinţată în cadrul Colegiului “Avram Iancu” din Brad. “Colegii Lorenei sunt încă foarte marcaţi de eveniment şi vorbesc mult, în clasă, despre cele întâmplate”, a precizat Dalia Ştefan, directorul adjunct al liceului.


Comisia de anchetă îl cheamă, fără succes, la auderi pe profesorul Alin Cioară. “Am trimis o solicitare domnului profesor, pe adresa unde locuieşte, pentru a-l chema la audierile comisiei. El este internat la o clinică în Timişoara şi nu ştim dacă va reveni, luni, la şcoală”, spune directorul adjunct al liceului. .

Lorena Hurdea, împreună cu foştii colegi.


În comisia de anchetă va fi discutat şi modul cum apetenţa pentru alcool de care Alin Cioară suferea i-a afectat activitatea didactică. „Uneori, când se îmbăta, Alin mă suna pe mine sau îmi trimitea mesaje, prin care îmi spunea că o iubeşte pe Lorena. Lipsea cu zilele de la şcoală”, a declarat o elevă. “Lorena, fata care s-a sinucis, era singura care voia să îl facă pe Alin să se lase de băutură. Îl suna încontinuu", a povestit Ioan Brânzei, un prieten al dascălului, din Vaţa de Jos.

Poliţia confirmă relaţia interzisă dintre elevă şi profesor
După înmormântarea Lorenei, tatăl ei, Nicolae Hurdea, a continuat să bată la uşa sediului Poliţei munciicpiului Brad. Vrea ca profesorul de matematică să răspundă pentru fapta sa. Arată că în jurnalul secret al fetei, a descoperit amănunte şocante despre relaţia dintre elevă şi profesorul ei  de matematică, Alin Cioară. „Fata a scris că, într-o seară el a invitat-o în oraş, apoi a adus-o în locuinţa unui taximetrist. Acolo, a spus fiica mea, ea a rămas doar în pantaloni, iar continuarea textului nu am mai înţeles-o. Doar că a ajuns acasă şi a vomitat. Totuşi, ne-a fost confirmat că fata era virgină”, a declarat Nicolae Hurdea, tatăl adolescentei.
Colegele Lorenei, audiate la rândul lor de poliţişti, au declarat că ştiau despre relaţia dintre cei doi. „Uneori, când se îmbăta, profesorul mă suna pe mine sau îmi trimitea mesaje, prin care îmi spunea că o iubeşte pe Lorena”, a declarat o elevă.

Deocamdată nimic penal
Ancheta poliţiştilor reuşeşte să dea de urma taximetristului la care face referire Lorena. Florin Bâc, taximetristul recunoaşte că i-a transportat pe amândoi la o garsioneră. În plus, şeful poliţiei municipiului Brad Adrian Petruş susţine că până la această dată nu există fapte de natură penală în această relaţie elev-profesor. “Am cercetat, împreună cu tatăl Lorenei, jurnalul şi celelalte înscrisuri care îi aparţineau decedatei, dar nu am descoperit nimic care să îl încrimineze penal pe dascăl, decât lucruri care dezvăluie o relaţie neprincipială între cei doi”, a precizat Petruş.

Colegii Lorenei au venit în număr mare pentru a o conduce pe ultimul drum.

Caietul elevei conţinea poezii de dragoste pe care aceasta i le dedica profesorului, însemnări şi decupaje din ziare, legate de iubire, însă nicio fotografie a celor doi. Audierile şi cercetările vor continua şi în zilele următoare. Până în prezent, a adăugat Adrian Petruş, părinţii fetei nu au formulat nicio plângere împotriva dascălului. „Vreau doar ca profesorul să dea explicaţii, aşa cum a scris fiica mea în biletul de adio. Dar observ că nu este de găsit”, a spus Nicolae Hurdea, tatăl Lorenei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite