Medicii de la Urgenţe au ajuns ciuca bătăilor. Cinci incidente grave în numai trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentele în care au fost implicate echipajele s-au înmulţit şi sunt tot mai grave. Bătăi, ameninţări cu moartea, sechestrări, maşini vandalizate şi umilinţă. Prin toate acestea sunt nevoite să treacă, mai nou, cadrele medicale.

Ambulanţa, SMURD-ul sau Unitatea de Primiri Urgenţe au devenit locuri de muncă din ce în ce mai periculoase ţinând cont de incidentele grave cărora este nevoit să le faţă personalul medical.

Toţi beţivii care vor mai ajunge la urgenţe vor plăti serviciile medicale
 
Medicii au ajuns să le fie teamă pentru viaţa lor, mai ales după incidentele din ultimele săptămâni. Este aberant, spun doctorii, că se înmulţesc cazurile în care prioritate devine propria viaţă şi nu cea a pacienţilor.

Maternitatea gălăţeană, la un pas de colaps. "Nu mai putem acoperi gărzile, situaţia este periculoasă!", spun medicii

Şeful SMURD, bătut măr

Cel mai nou dintre incidente a avut loc în urmă cu câteva zile. Aproape de miezul nopţii, SMURD-ul a intervenit la o presupusă tentativă de suicid. Echipajul, în frunte cu dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD, a mâncat o bătaie zdravănă de rudele pacientei, care au şi recunoscut că apelul a fost unul fals.

Exod la UPU Galaţi: Jumătate dintre medicii de la Urgenţă au plecat din ţară în ultimele două săptămâni

„La locul solicitării am constatat că era doar o fată care plângea. Ni s-a spus că au minţit când au făcut apelul pentru a sosi mai repede echipajul de intervenţie. Le-am spus că va veni un alt echipaj şi că noi ne retragem. În momentul respectiv, fără să mai spunem altceva, au tăbărât pe mine şi m-au lovit pe la spate cu pumnii şi cu picioarele. M-au lovit şi cu un lemn luat din curte. Doi bărbaţi, ţigani, au închis poarta şi am rămas baricadaţi”, ne-a povestit dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD.

Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!

Pe lângă dr. Trifan a mai fost bătut şi un paramedic, iar asistenta a fost ţinută sechestrată pentru o perioadă de timp în casă. „Au ieşit după domnul doctor şi l-au lovit. M-au lovit şi pe mine, cu pumnul. Era destul de întuneric şi în prima fază nici nu mi-am dat seama ce se întâmplă”, spune Ionel Stroia, paramedic.
 
Pe data de 10 iunie, un alt incident a băgat teroarea în medici, de data aceasta în cei de la ambulanţă. Atunci echipajul a fost prins într-o bătaie generală la Pechea. În urma altercaţiei, maşina s-a ales cu geamurile sparte. Mai mult de atât, pacientul preluat a încercat să sară din ambulanţă în drum spre spital.

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

„Puneam bolnavul pe targă, erau mulţi în jurul maşinii şi unul dintre ei a dat cu pumnul în parbriz. Mi-a fost teamă să nu mă bată şi pe mine, că eram singur. Atunci când l-am luat pe pacient era în comă. Pe drum, şi-a revenit şi a vrut să sară din ambulanţă, din mers”, ne-a povestit Viorel Gheorghiţă, şoferul de pe ambulanţă.
 
Sinucideri şi luări de ostateci

Cu doar două zile înainte de incidentul de la Pechea, un alt pacient aflat în starea de sevraj s-a sinucis sărind din ambulanţă, după ce a rupt chigile cu care era legat de targă.

Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!


O altă întâmplare, de-a dreptul terifiantă, a avut loc în februarie, când un alt echipaj a fost sechestrat în apartamentul unei paciente. Atunci, asistenta a trecut prin clipe de groază, după ce soţul pacientei i-a pus cuţitul la gât şi a ameninţat că o omoară dacă nu-i salvează soţia.

17 voluntari ajută Unitatea de Primiri Urgenţe să nu moară

Medicii fac apel la respect

Ca urmare a riscului la care sunt supuşi şi a evenimentelor prin care au trecut echipajele medicale, doctorii sunt revoltaţi şi cer cu disperare să aibă parte de un minim de protecţie.

Medicii de la SMURD Galaţi, bătuţi cu pumnii şi cu parul în misiune

„Repet ce am spus de mai multe ori. Cer ca această secţie să fie securizată. Nu ştiu dacă este normal să se facă presiuni, cum s-au făcut asupra ambulanţei, să se facă manevre de resuscitare asupra unui decedat. Au năvălit în camera de stabilizare şase– şapte ţigani, care stăteau lângă medici şi strigau: «Dă-i şoc că te tai!». Asta ne oferă guvernanţii care ne-au luat 25%”, spune  revoltat dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite