Toţi beţivii care vor mai ajunge la urgenţe vor plăti serviciile medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul celor care ajung în stare de ebrietate la Urgenţe a crescut foarte mult. Medicii spun că banii cheltuiţi pentru spitalizarea persoanelor afectate de excesele bahice ar putea fi folosiţi pentru alte cazuri, cu adevărat importante.

Atât în cursul săptămânii, cât mai ales în weekend, medicii de pe ambulanţă şi de la SMURD sunt nevoiţi să intervină la nenumărate cazuri în care sunt implicate persoane care au consumat băuturi alcoolice  peste măsură. Toate aceste deplasări, munca medicilor de la UPU, medicamentele sau spitalizarea, în cazul celor care rămân internaţi, consumă din bugetul anemic al Spitalului Judeţean sume importante de bani.

Maternitatea gălăţeană, la un pas de colaps. "Nu mai putem acoperi gărzile, situaţia este periculoasă!", spun medicii

Exod la UPU Galaţi: Jumătate dintre medicii de la Urgenţă au plecat din ţară în ultimele două săptămâni

Ai băut, plăteşti !

Cum acest fenomen se manifestă în toată ţara, Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a aprobat, în urmă cu trei zile, o iniţiativă  legislativă privindu-i pe pacienţii ajung la urgenţe beţi, conform căreia aceştia vor fi obligaţi să achite costurile serviciilor medicale de care beneficiază.

Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!
 
„Beţivii trebuie puşi să plătească. Te-ai îmbătat, scoţi banii din buzunar. Şi eu m-am îmbătat în viaţa mea, dar niciodată nu am ajuns la spital. Sunt nişte cheltuieli foarte mari cu aceşti oameni. E normal, până la urmă, să se ia o astfel de decizie”, spune Corneliu Marinescu, medic neurochirurg.

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

Majoritatea acestor persoane care ajung la spital în stare avansată de ebrietate prezintă şi alte afecţiuni după ce cad, se lovesc sau se bat.

„Jumătate din secţia de Neurochirurgie este ocupată de beţivi. Se îmbată, cad, se lovesc şi eu trebuie să-i operez. Au tot felul de probleme. Dacă vrei să bei, stai acasă liniştit şi gata. Englezii beau de nu mai ştiu ce-i cu ei, dar nu mai ajung la urgenţe. Numai la noi trebuie să îngrijim în spitale toţii beţivii din ţară”, mai spune Corneliu Marinescu.

Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!

Medicii de la UPU sunt şi ei sătui de astfel de cazuri. „Este unul, care bea non-stop şi care este adus frecvent de Ambulanţă  şi SMURD de tre ori pe zi la spital”, spune Angel Trifan, coordonator UPU – SMURD.

17 voluntari ajută Unitatea de Primiri Urgenţe să nu moară

Vox: Jumătate din secţia de Neurochirurgie este ocupată de beţivi. Se îmbată, cad, se lovesc şi eu trebuie să-i operez”, spune Corneliu Marinescu, neurochirurg.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite